Už dlho ste mali chuť na poriadnu knedľu, ale nikde ste nenašli ten správny trik na ako spraviť zemiakové knedle v parnom hrnci? Tak potom je tento článok presne pre Vás. Tak čítajte ďalej!
Potrebujeme
1kg varených zemiakov
500g hrubej múky
2 polievkové lyžice detskej krupice
2 polievkové lyžice oleja
1 vajce
1 polievkovej lyžice octu
2 zarovnané čajové lyžičky soli
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladíme, ošúpeme. Studené zemiaky nastrúhame na hrubé časti strúhadla (tam, kde strúhame uhorky na hrubé rezance). Pridáme múku, krupicu, olej, ocot, vajcia a soľ a vypracujeme cesto.
S cestom sa pracuje dobre a nelepí. Cesto rozdelíme na 3 diely, vytvarujeme valčeky. Na každé poschodie parného hrnca položíme pruh papiera na pečenie – knedla sa na neho neprilepí a nebudeme musieť čistiť otvory.
Hraním 35 minút.
Po uparení necháme chvíľku “zavädnúť”, aby sa pri prenášaní neprelomily, sú dosť veľké – tú prvú sa mi podarilo rozlomiť.