ako na to?

Vynikajúci karamelové dezerty. Čo sú zač a ako na ne?

Karamelové dezerty sú obľúbené sladkosti vyrobené z cukru, masla alebo smotany. Spravidla sa podávajú teplé z rúry. Karamelové dezerty sú tu už od staroveku. Dnes sú bežne dostupné v každom obchode s potravinami a reštauráciách. Mnoho ľudí si pochutnáva na týchto sladkých dobrotách, pretože chutia dobre a dodávajú energiu pri dlhých cestách lietadlami, vlakmi alebo automobilmi. Karamelové dezerty sú obľúbené medzi deťmi i dospelými.

Najbežnejším typom karamelového dezertu je karamelový. Tieto dezerty pozostávajú zo zmesi cukru, vody a niekedy aj ďalších prísad, ako sú vajcia, mlieko alebo dokonca ovocná šťava. Sladkosť pochádza z pridania masla alebo smotany. Niektoré druhy môžu obsahovať vanilkový extrakt, ktorý im dodáva výraznú príchuť. Medzi ďalšie príchute patrí škorica, muškátový oriešok a kávové zrná.

Existuje veľa rôznych druhov karamelových dezertov. Medzi najznámejšie patrí Caramels Rockefeller. Existuje niekoľko odrôd, ale všetky majú niektoré spoločné znaky: sú sladené buď cukrom alebo medom; často sú ochutené kakaovým práškom, orechmi alebo iným ovocím; a ich výroba zvyčajne trvá hodiny a vyžaduje sa veľa času na pečenie. Najlepším spôsobom, ako ich jesť, je hrýznutie do jedného, ​​kým je ešte teplé z varnej dosky.

Najobľúbenejšie druhy dezertov sú tie, ktoré sa pripravujú najľahšie. Karamelové dezerty je možné pripraviť aj pomocou kondenzovaného mlieka alebo syra mascarpone. Recepty obsahujúce kondenzované mlieko zahŕňajú zahrievanie kondenzovaného mlieka niekoľko hodín, potom sa zahustí a stane sa vynikajúcim doplnkom každého dezertu.

Tu je jednoduchý spôsob, ako pripraviť úžasné karamelové dezerty:
1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka

2 šálky čokoládových lupienkov (polosladké alebo tmavé)Nalejte sladené kondenzované mlieko do hrnca a pomaly ho zohrievajte. nechcete, aby sa to uvarilo, len sa zohrejte.

Pridajte čokoládové lupienky a stále miešajte, kým sa neroztopia. Zmes bude veľmi hustá.

Zmes rozotrite do sklenenej panvice s rozmermi 8 x 8 palcov. Mal by mať hrúbku asi 1/2-palca.

Dajte do chladničky najmenej na 2 hodiny a potom nakrájajte na štvorce.

Ďalším obľúbeným dezertom je Crème Brûlée. Najlepšie crème brûlée sa pripravuje z hustej smotany, vaječných žĺtkov, bieleho cukru a vanilkových bôbov. To je všetko: práve tieto jednoduché ingrediencie vytvárajú vynikajúci dezert. Tieto dezerty sú také ľahké, že si ich môžete pripraviť aj doma.

Ďalším skvelým typom dezertu je krém Crème Caramel. Krémový karamel existuje už od 13. storočia, kedy bola vo Francúzsku vyvinutá pôvodná receptúra. Skladá sa z mäkkej, mierne osladenej zmesi mlieka a vajec, ktorá sa naleje do formy a upečie sa do tuha. Potom sa prevráti a zaleje osladenou tvrdou omáčkou, ako je maslo, cukor a citrónová šťava.

Má tiež veľa bežných variácií. Niektoré sú vyrobené skôr na pevnom krémovom základe ako na zmesi mlieka a vajec. Ostatné verzie majú sladkú pečivovú kôru. Najbežnejšie druhy sa zvyknú piecť v malých pohároch, ako anglický koláč. Dajú sa upiecť aj vo väčšej miske, ktorú potom nakrájame na kolieska a podávame.

Ostatné populárne dezerty sú založené na ovocí. Napríklad jablkový koláč je jedným z najznámejších dezertov na svete. Existuje veľa rôznych druhov jablkových koláčov a všetky obsahujú ovocné jablká. Niektoré odrody zahŕňajú čučoriedky alebo černice, ktoré sa pečú do jablkovej zmesi a potom sa nalejú s vločkovitou kôrkou.

História tohto dezertu je sporná. Predpokladá sa, že tento dezert bol prvýkrát vyrobený v Británii v 1300-tych rokoch. Predpokladá sa, že kuchár menom Hugues, ktorý v tom čase žil vo Francúzsku, vytvoril prvý jablkový koláč. Iní tvrdia, že pochádza z USA, konkrétne z Massachusetts.

Ďalším obľúbeným dezertom je Key Lime Pie. Je to tradičný koláč, ktorý sa zvyčajne pripravuje z kondenzovaného mlieka alebo sladeného kondenzovaného mlieka, vajec, kľúčovej limetkovej šťavy a korenia, ako je škorica alebo muškátový oriešok, a potom sa upečie, až kým nebude pevný.

Potom je ochladený, kým nie je pripravený na podávanie. Koláč sa zvyčajne skladuje v chladničke a podáva sa studený. Mnoho ľudí si rado odkladá ich asi týždeň pred podávaním.