ako na to?

Tradičné anglické vianočné večerné menu:

Tradičné anglické vianočné večerné menu pozostáva z pečeného moriaka, plnky, brusnicovej omáčky, zemiakovej kaše s omáčkou a sladkých závitkov. Morka sa zvyčajne podáva celá a zvyšok jedla sa konzumuje spolu. Večerné menu na Deň vďakyvzdania zahŕňa pečenú morku, jablkový alebo tekvicový koláč, brusnicovú omáčku a dezert.

V niektorých častiach USA sa večera na Deň vďakyvzdania podáva vôbec bez mäsa. Toto sa nazýva Deň vďakyvzdania „bez bravčového mäsa“ alebo „vegetariánsky“. Existuje veľa dôvodov, prečo sa to môže stať. Jedným z dôvodov môže byť to, že väčšina Američanov neje bravčové mäso alebo k nemu majú veľmi obmedzený prístup (t. J. Žijú ďaleko od fariem, kde sa chovajú ošípané). Ďalším dôvodom môže byť to, že v ich blízkosti nie sú farmárske trhy. Ďalším dôvodom môže byť to, že mäsový priemysel nie je dosť veľký na to, aby podporoval veľké množstvo vegetariánov a vegánov. Takže namiesto toho, aby jedli mäso, ho jednoducho nejedia.

Niektorí ľudia sa na Deň vďakyvzdania vyhýbajú konzumácii mäsa, pretože sú presvedčení, že konzumácia zvierat je nesprávna alebo márnotratná. Iní sa cítia nepríjemne pri predstave konzumácie živočíšnych produktov počas tohto sviatočného obdobia. V Spojených štátoch je tento rok veľa vegetariánov a vegánov.

Tradičná americká vianočná večera:

Tradičné americké vianočné večerné menu obsahuje šunku, zemiakovú kašu s hnedou omáčkou, sladké zemiaky, kastról zo zelených fazuliek, večeru, pekanový koláč, tekvicový koláč a jablkový koláč. Tradičná americká vianočná večera je veľmi ťažké jedlo, ktoré sa skladá z mäsa a sacharidov. Tento druh jedla môže spôsobiť, že niekto bude mať infarkt, ak bude jesť príliš veľa.

Hlavnou myšlienkou tradičnej americkej vianočnej večere je veľa jesť a zahriať sa. Jedlo, ktoré sa podáva na americkej vianočnej večeri, sa rokmi zmenilo. Je to hlavne preto, lebo domorodí Američania predstavili raným osadníkom veľa nových jedál. Medzi tieto nové potraviny patria fazuľa, tekvica, tekvica, kukurica a javorový sirup.

V 17. storočí došlo k prílevu potravín aj z iných krajín. Potraviny z Afriky, Karibiku a dokonca aj z Číny sa našli na plantážach po celom východnom pobreží i mimo neho.

Tradičné americké vianočné dezerty:

Pekanový koláč, tekvicový koláč, jablkový koláč a pekanový koláč sú všetko bežné dezerty v ponuke tradičnej americkej vianočnej večere. Pekanový koláč je obľúbeným dezertom pri mnohých zvláštnych príležitostiach v Spojených štátoch. Koláče sa zvyčajne podávajú so šľahačkou alebo zmrzlinou. Ďalším obľúbeným dezertom na Vianoce je ovocný koláč. Tradičný ovocný koláč obsahuje sušené ovocie, orechy a korenie. K jedlu sa zvyčajne podáva víno.

Tradičné večerné menu vďakyvzdania v Spojených štátoch pozostáva z pečeného moriaka s plnkou, zemiakovej kaše s omáčkou, sladkých zemiakov, maslovej tekvice, plnky, kukuričného chleba, brusnicovej omáčky, večierkov a tekvicového koláča. Dezerty, ktoré sa podávajú v tento deň, zvyčajne obsahujú tekvicu alebo iné druhy tekvice. V Spojených štátoch amerických existuje veľa vegetariánskych a vegánskych jedál na večeru vďakyvzdania a v týchto menu nájdete aj ďalšie druhy jedál.

Tradičné večerné menu vďakyvzdania sa zvyčajne podáva o poludnia, pretože prví európski osadníci v Amerike by ďakovali, keď mali úspešnú úrodu. Neskôr sa táto výročná slávnosť spájala s dožinkami, ktoré sa konali v rovnakom ročnom období.

Tradičná americká vianočná večera má veľa rovnakých jedál, aké sa konzumujú aj na tradičnej večeri vďakyvzdania. Hlavné rozdiely spočívajú v tom, že tradičná vianočná večera sa zvyčajne podáva neskoro popoludní alebo podvečer a obsahuje viac dezertov. Tradičná vianočná večera je vianočná tradícia, ktorá sa začala v 17. storočí v Anglicku. Tradične sa konzumuje na Štedrý deň, ale môže sa jesť aj kedykoľvek do 6. januára.

Hlavné jedlá, ktoré sa pri tomto jedle podávajú, sú hus, zemiaková kaša, ružičkový kel, chlebová omáčka, mrkva, červená kapusta a jablká.

Tradičná írska vianočná večera zvyčajne pozostáva z varenej slaniny, zemiakovej kaše, maslového chleba, praženého paštrnáku, varených zlatistých lahodných jabĺk a hnedej omáčky. Toto jedlo sa podáva s bordom alebo červeným vínom. K jedlu sa niekedy podáva aj horúce pivo. Mrkva sa niekedy podáva ako príloha.

Tradičná cajunská vianočná večera pozostáva z tmavého mäsa, ako je kačica, hus, kuracie alebo morčacie mäso. Niektorí ľudia do jedla zahŕňajú aj šunku. Mäso sa zvyčajne podáva s varenými zemiakmi a zálievkou z kukuričného chleba. K jedlu sa podáva aj Coleslaw a hrášok.

Tradičná latinskoamerická vianočná večera pozostáva z Turecka a bravčového mäsa. Bravčové mäso sa zvyčajne podáva vo forme chuleta (bravčová kotleta), morcilla (krvná klobása) alebo longaniza (druh klobásy). Tieto druhy mäsa sa zvyčajne podávajú s arroz con gandules (ryža s holubím hráškom) a šalátom.