ako na to?

Tipy na pečenie dokonalých cookies: Aké sú najlepšie spôsoby pečenia?

Prvým krokom k príprave cookies je príprava cesta. To sa deje pomocou vašich rúk alebo mixéra. Máte dve možnosti miešania: pomocou lopatkového náradia alebo ručného mixéra. To, ktoré použijete, závisí od toho, aký druh múky uprednostňujete. Ak chcete pripraviť cookies, ktoré chutia, je lepšie, ak ich mixujete radšej ručne ako pomocou mixéra.

Lopatkové mixéry sú určené na miešanie suchých surovín, ako sú múka, cukor, soľ a vajcia. Počas procesu miešania neumožňujú pridanie mlieka alebo masla. Lopatkový mixér sa používa na prípravu mäkkého cesta, ako je chlebové cesto. Pri ručnom miešaní sa s ním pracuje ťažšie a ťažšie. Preto je lepšie, ak namiesto lopatkového mixéra použijete mixér na výrobu cookies, ktoré sa po upečení nerozpadnú.

Ručné mixéry sú určené na miešanie mokrých surovín, ako sú bielky, mlieko, maslo a iné tuky. Tieto typy mixérov umožňujú pridávanie mlieka alebo masla počas procesu miešania. Ručné mixéry sú užitočné, keď potrebujete do cesta pridať trochu niečoho navyše. Napríklad, ak pripravujete recept na tortu, možno budete chcieť pred jej pečením pridať nejaký vanilkový extrakt, aby chutil vynikajúco.

Ako si môžem vybrať medzi týmito dvoma metódami?

Ak chcete radšej miesiť cesto ručne, mali by ste použiť metličku a misku. Fúzy a misky sú určené pre suché suroviny. Do tohto typu misy nemožno pridávať vlhké prísady, ako je maslo alebo mlieko.

Ak chcete radšej miesiť cesto pomocou stroja, mali by ste použiť lopatkový mixér alebo elektrický ručný mixér. Tieto nástroje môžu pridávať mokré prísady a fúzy fungujú lepšie, keď sa používajú suché prísady.

Ako si vybrať ideálne cesto na sušienky?

Pokiaľ ide o cesto na sušienky, máte na výber z mnohých možností. Existujú cestá na báze masla, tuku, masla a rastlinného oleja. Pri príprave koláčikov by ste mali namiesto mlieka alebo vody ako základ použiť kvetinu. Je to tak preto, lebo kvetina pomôže cestu dodať chuť a chrumkavosť, po ktorej túžite, najmä ak je dobre uvarené.

Cookies môžete pripraviť buď so skrátením, alebo s maslom. Niekto má radšej chuť skrátenia ako maslo. Ak máte radi cookies na báze skrátenia, mali by ste do cesta pridať ďalšiu lyžicu alebo dve ďalšie, aby vám cesto lepšie chutilo. Vďaka tomu bude cesto také jemnejšie a ľahšie sa s ním bude pracovať.

Ak dávate prednosť maslu pred skrátením, mali by ste pred použitím do cesta počkať, kým maslo nebude mať izbovú teplotu. Mali by ste ho tiež miešať, kým nebude ľahký a nadýchaný. Takto zaistíte, že vaše súbory cookie budú chutiť vynikajúco.

Pri príprave sušienok na báze tuku by ste mali po lyžiciach vmiešať rastlinný olej do cesta. To zabezpečí, že vyjdú chutné a chutné a bude sa s nimi ľahšie pracovať. Ak chcete cesto lepšie dochutiť, mali by ste do cesta pridať ešte jednu alebo dve lyžice tuku.

Môžete sa tiež rozhodnúť, že namiesto cesta alebo masla použijete do cesta na sušienky masť. Bravčová masť sa extrahuje z tuku ošípanej a je to v podstate to, čo mnohí staromódni pekári pripravovali vynikajúce sušienky. Najlepšie na masti je, že je cesto vlhké a ľahko sa s ním pracuje. Je to tiež veľmi dôsledné.

Môžete si pripraviť aj cesto na báze rastlinného oleja. Väčšina rastlinných olejov je tuhých pri izbovej teplote. Preto s týmito druhmi cesta môže byť ťažké pracovať, pretože je pravdepodobnejšie, že sa časom rozpadnú alebo sa stanú nepoužiteľnými. Sú tiež veľmi mastné a nedajú sa z nich pripraviť chrumkavejšie sušienky.

Ako si vybrať medzi mastiacim alebo pergamenovým papierom?

Pri príprave koláčikov si musíte tukom vymastiť plech, aby sa vám cesto po dokončení nelepilo. Ak používate špeciálne nepriľnavé plechy na sušienky, nebudete ich musieť vôbec mazať. Tieto typy listov cookie stojí viac ako bežné listy cookie, ale sú veľmi užitočné, ak nechcete, aby ste ich museli neustále mazať.

Ak nemáte žiadne nepriľnavé listy cookie, môžete namiesto nich použiť pergamenový papier. Pergamenový papier je špeciálny typ papiera, ktorý je ošetrený silikónom, takže sa na ňom cesto nelepí. To je veľmi užitočné, ak je vaša kuchyňa trochu špinavá a nechcete každých päť minút čistiť mastnotu z plechov cookie. Tiež vám uľahčí zdvihnutie súborov cookie z hárka, keď sú hotové.

Ak však nemáte pergamenový papier, môžete použiť obyčajný papier. Len sa uistite, či máte cookies dobre vymaslované a cesto by sa ich nemalo vôbec lepiť.