ako na to?

Tipy na nejlepšie kurací koláč?

Názov „koláč s kuracím mäsom“ pochádza zo skutočnosti, že bol pôvodne vyrobený z kuracieho mäsa. V dnešnej dobe však ľudia najčastejšie uprednostňujú morčacie alebo bravčové mäso namiesto kuracieho mäsa. Dôvodom je to, že chuť tohto mäsa je lepšia ako u kurčiat. Okrem toho sú lacnejšie a ľahšie sa získavajú. Niektorí ľudia ich dokonca radi jedia bez akejkoľvek omáčky!

Ak chcete pripraviť dobrý koláč s kuracím mäsom, musíte mať toto

1) Veľký pekáč (páči sa mi taký, ktorý má minimálne 9 ″ x 13 ″). Ak chcete, môžete použiť kastról. Zvyčajne používam iba svoju liatinovú panvicu. Ak nemáte dostatočne veľkú panvicu, môžete si vždy nakrájať trochu zeleniny na malé kúsky a namiesto nej ju vložiť do pekáča.

2) Maslo alebo olej. Môžete použiť margarín, ale odporúčam použiť maslo, pretože dodá vášmu koláču s kuracím mäsom peknú zlatistú farbu.

3) Vajcia. Môžete ich buď nastrúhať sami, alebo kúpiť vajcia v kartóne a vopred ich nastrúhať. Zvyčajne si kupujem mrazené vajcia, ktoré sú pre mňa výhodné pri príprave koláčov s kuracím mäsom. Tiež sa dajú ľahko pripraviť! Pred strúhaním alebo olúpaním ich stačí v chladničke rozmraziť.

4) Veľa zeleniny! Môžete použiť takmer akýkoľvek druh zeleniny, ktorý chcete. Medzi najbežnejšie, ktoré ľudia radi používajú, patrí mrkva, zeler, hrášok, kukurica a zelené fazule. Osobne rád používam zmes kukurice, hrášku, mrkvy a zelenej fazule.

5) Kuracie kúsky. Môžete použiť lacné kuracie časti alebo dokonca celé kurčatá, ak chcete. Spravidla idem do obchodu s potravinami a kúpim si kurčatá s hmotnosťou 0,59 percenta za libru, pretože sú lacné a majú na sebe veľa mäsa. Samozrejme, ak nemáte veľa peňazí, môžete si kúpiť celé kurčatá a rozrezať ich sami.

6) Veľa čerstvých bylín! Niektoré dobré z nich sú petržlen, tymian, bazalka, rozmarín a šalvia. Nech už ich máte veľa, kedykoľvek môžete použiť, aby bol váš koláč s kuracím mäsom chutnejší.

7) Ryža alebo zemiaky. Najradšej používam zemiaky, pretože absorbujú všetku omáčku a sú príjemnou náplňou do koláčov s kuracím mäsom. Môžete však použiť aj ryžu. Hnedá ryža je zdravšou alternatívou, ak sa chcete vydať týmto smerom.

8) Rastlinný olej alebo skratka (rada používam maslo, pretože si myslím, že dáva lepšiu chuť, ale ak chcete, môžete použiť aj rastlinný olej alebo skratku).

9) Múka. V recepte na koláč s kuracím mäsom by ste mali používať iba múku. Chuť a textúru zničia ďalšie zahusťovadlá, ako je kukuričný škrob alebo pšeničná múka. Keď pripravujete svoj roux do omáčky, stačí použiť veľa múky!

10) Veľa mlieka. Akékoľvek mlieko bude fungovať, pokiaľ bude bez príchute, ale čím vyšší obsah tuku v mlieku, tým lepšie. Inými slovami, nekupujte odtučnené alebo 1% mlieko, pokiaľ nechcete, aby váš koláč s kuracím mäsom chutil nevýrazne. Ak chcete koláč s kuracím mäsom s najbohatšou chuťou, choďte s 2%, v celku alebo dokonca so šľahačkou.

To sú ingrediencie, ktoré väčšina ľudí používa pri príprave koláča z kuracieho hrnca. Niektorí radi experimentujú s novými prísadami a vyskúšajú použiť tofu alebo inú zeleninu, ktorá sa bežne nepoužíva do koláča z kuracieho mäsa. Ak chcete vyskúšať niečo nové, potom urobte akékoľvek zámeny, ktoré chcete, ale základy tohto receptu sú zdravé.

Príprava vášho kuracieho koláča

Prvá vec, ktorú pravdepodobne budete chcieť urobiť, je dôkladne si umyť ruky. Pri všetkom varení, ktoré budete robiť, nechcete šíriť žiadnu chorobu! Potom predhrejte rúru na 400 stupňov Fahrenheita, pretože budete neskôr vkladať koláč s kuracím mäsom.

Najskôr si urobíme roux. Roux sa vyrába rozpustením tukového tuku, rastlinného oleja alebo masla na panvici na miernom ohni. Za stáleho miešania pomaly prilievajte múku, aby vám nezostali hrudky. Stále miešajte, kým nezískate pekný hnedý pastovitý materiál.

Potom, čo je váš joux vyrobený, môžete začať pripravovať omáčku z kuracieho hrnca. Za stáleho miešania pomaly prilievame mlieko. Chcete ho pomaly pridávať, pretože ak ho pridáte príliš veľa, nakoniec dostanete tenký koláč s kuracím mäsom, ktorý nie je žiaduci. Stále miešajte, až kým nedostanete peknú krémovú omáčku.

V tomto okamihu by malo byť hotové naplnenie hrncového koláča. Pridajte akékoľvek bylinky, ktoré chcete pridať. Pre informáciu, obyčajne nepridávam žiadne bylinky, pretože to robím radšej, keď ich natriem na servírovanie.

Akonáhle je vaša náplň hotová, vylejte ju na pekáč (rada používam sklenený, pretože na vrchu vidno peknú zlatistú kôrku). Po naliatí plnky ju vložte do rúry a nechajte ju tam 20 minút alebo dovtedy, kým vrch nezačne hnednúť. Po vytiahnutí ho pred podávaním nechajte niekoľko minút odležať. Po usadení ho nakrájajte na 8 kusov a podávajte s hráškom, mrkvou a večerou.

Celý recept by mal obsahovať asi 8 porcií.