ako na to?

Sladké zemiaky s hubami a slaninou: Zdravý recept pre vás!

V posledných niekoľkých rokoch som experimentoval s rôznymi druhmi potravín. Nedávno som zistil, že veľa ľudí sa snaží schudnúť a udržať si zdravie konzumáciou menej spracovaného jedla. Aj keď to existuje rôznymi spôsobmi, jedným zo spôsobov je jesť zdravšie jedlá doma. Jedným z týchto nápadov na zdravé jedlo je namasírovanie nejakej zeleniny na smoothie alebo polievku.

Jedna z mojich najobľúbenejších vecí na príprave tohto receptu je, že na jeho prípravu nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie. Potrebujete iba mixér a veľký hrniec (minimálne 4 litre). Ak chcete pridať ďalšie prísady, ako je mäso, syr, jogurt, orechy alebo ovocie, potom ich stačí zmiešať dokopy a potom ich pridať do misky so zemiakovou kašou.

Veľmi rád používam huby do svojich jedál, pretože chutia tak dobre, ak sú ihneď pripravené. Nie sú príliš tvrdé a udržujú si dobre tvar. Keď som vyrastal, rád som jedával hubové polievky z domáceho hubového vývaru. V týchto dňoch uprednostňujem nákup vlastných hotových zmesí z hubových polievok namiesto vlastnej výroby. Na zahriatie polievky je jednoduchšie použiť mikrovlnnú rúru a je to tiež menej náročné na čas.

Pre tento recept rád používam namiesto balíčkov polievky z konzervy, pretože sa oveľa ľahšie skladujú a konzumujú. Ak chcete, môžete namiesto toho použiť domáce zmesi. Skutočne to nerozdielne chutí, ale zmení to vašu peňaženku! Môžete si tiež kúpiť čerstvé šampiňóny, ktoré sa majú použiť v tomto recepte. Je to vynikajúci spôsob, ako ušetriť peniaze, a je to tiež oveľa zdravšie pre vás, pretože získavate výhody výživných látok z húb. Nezabudnite ich pred varením poriadne vyčistiť.

Toto je skvelé jedlo, ktoré sa podáva, keď máte na večeru priateľov alebo rodinu, pretože sa zdá, že každý tento recept miluje. Chutí vynikajúco a je ideálny pre každé jedlo dňa!

Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi polievok zo sladkých zemiakov. Niektorí ľudia do tohto receptu radi pridávajú aj kúsky šunky. Môžete tiež skúsiť pridať trochu zázvoru alebo kari prášku na ešte väčšie nakopnutie. Je veľmi flexibilný a môžete si ho vyrobiť presne podľa svojich predstáv.

Pre tento recept budete potrebovať:

  • 4 šálky varenej sladkej zemiakovej kaše
  • 2 plechovky (15 oz. Každá) konzervované sladké zemiaky
  • 2 plechovky (10,5 oz. Každá) konzervovaná hubová polievka
  • 1 šálka plnotučného mlieka
  • 2 šálky nastrúhaného syra čedar
  • 1 tyčinka masla (4 oz.)
  • 4 vajcia

Krok 1: Spojte svoje ingrediencie!

Toto je veľmi ľahký recept a väčšina ingrediencií sú pravdepodobne veci, ktoré už vo svojej kuchyni máte!

Budete potrebovať:

  • 4 šálky varenej sladkej zemiakovej kaše (ja som použila zavárané)
  • 2 plechovky (každé 15 oz) konzervované sladké zemiaky
  • 2 plechovky (10,5 oz.) Konzervovanej hubovej polievky
  • 1 šálka plnotučného mlieka
  • 2 šálky nastrúhaného syra čedar
  • 1 tyčinka masla (4 oz.
  • 4 vajcia

Krok 2: Prvá dávka zemiakovej kaše

Prvá vec, ktorú urobíte, je zohriatie sladkých zemiakov. Ak ste ich vyrábali od nuly, potom ich len zohrejte v mikrovlnnej rúre alebo na sporáku. Ak ste si však kúpili konzervy, potom stačí plechovky otvoriť a vložiť do misy. Akonáhle sú zohriate, odložte ich, kým ich nebudete neskôr potrebovať.

Krok 3: Výroba cesta

Ďalšia vec, ktorú urobíte, je rozlúsknuť a zmiešať 4 vajcia v miske a na chvíľu ich odložiť. Budete tiež musieť rozpustiť tyčinku masla (4 oz.) V mikrovlnnej rúre. Určite ho sledujte, aby sa nepripálil! Akonáhle je hotový, odstavte ho a tiež vychladnite.

Krok 4: Pridanie zvyšku

Teraz budete naliať misky so sladkými zemiakmi, šampiňónmi, mliekom a syrom do veľkej misy. Zmiešajte ich dokopy, až kým nebudú všetky rovnomerne spojené. Potom do misky s ostatnými ingredienciami pridáme misku s vajíčkami a maslom a miešame, kým nie je všetko dobre rozložené. V tomto okamihu by mala byť polievka pripravená na varenie!

Krok 5: Zahrejte to!

Nalejte obsah veľkej misy do hrnca a vložte ho na sporák pri strednej teplote. Zmes neustále miešajte, až kým nezačne bublať. Keď začne hustnúť, stiahnite oheň na nízku teplotu a pokračujte v varení asi 15 minút. V tomto okamihu by to malo začať vyzerať ako polievka!

Krok 6: Podávajte!

Po uvarení ho nalejte do misy a ihneď podávajte. Ja rada podávam moje so slanými na namáčanie. Užite si to!

Tipy:

Ak chcete do tohto receptu pridať šunku, je najvyšší čas to urobiť. Stačí uvariť a na kocky nakrájať niekoľko plátkov a vmiešať ich, keď pridáte mlieko a syr. Toto jedlo môžete pripraviť ako vegetariánske, ak šunku vynecháte.
Tento recept vám poskytne dostatok ingrediencií pre minimálne 6 porcií, takže ak si myslíte, že toho toľko nebudete potrebovať, pokojne všetko rozrežte na polovicu.