ako na to?

Ružové potravinárske farbivo bez bielej

Nasleduje zoznam najbežnejších potravín, ktoré sú vyrobené z rôznych farieb:

• Mlieko • Ovocie • Zelenina • Mäso • Vajcia • Orechy a semená

• Môžete použiť ktorúkoľvek inú potravinu, pokiaľ obsahuje tieto štyri zložky. Ak sa však chcete vyhnúť použitiu mlieka alebo ovocia, musíte pridať ďalšie farbivo, napríklad pomarančový alebo citrónový džús.

• Ak nemáte radi chuť mäsa, môžete ho nahradiť kuracím vývarom alebo zeleninovým vývarom.

• V prípade vajec ich môžete nahradiť zemiakovým alebo kukuričným škrobom.

Ak máte otázky týkajúce sa výroby ružového potravinárskeho farbiva bez bielej farby, neváhajte a opýtajte sa nás na našom fóre Ružové potravinárske farbivo bez bielej farby.

Ako si vyrobiť ružové potravinárske farbivo bez červenej

Ak chcete vyrobiť ružové potravinárske farbivo bez červeného, ​​musíte použiť látku zvanú benzoan sodný. Benzoan sodný sa používa ako konzervačná látka v mnohých spracovaných potravinách. Pri požití nie je škodlivý, ale pri požití môže spôsobiť podráždenie pokožky. Dôvod, prečo sa používa v priemyselných potravinách, je ten, že zabraňuje množeniu baktérií a plesní, ktoré by mohli produkt znehodnotiť. Americký úrad pre kontrolu potravín a liečiv prijal benzoan sodný ako prísadu do potravín.

Mnoho potravín obsahuje túto látku, ale množstvá sú zvyčajne príliš malé na to, aby ste si všimli ich chuť alebo farbu. Niektoré z týchto jedál zahŕňajú jablkový džús, brusnicovú omáčku, nakladanú zeleninu, šalátový dresing a džemy. Môžete si kúpiť benzoát sodný vo forme bieleho prášku alebo malých kryštálov.

Ak chcete pripraviť ružové potravinárske farbivo bez červeného, ​​musíte pridať 1½ tbs. Benzoanu sodného na každé 4 šálky tekutiny. Aby bola ružová farba žiarivejšia, môžete do nej pridať aj pár kvapiek červeného potravinárskeho farbiva alebo repného džúsu.

Ako si vyrobiť ružové potravinárske farbivo s červenou farbou

Ak chcete pripraviť ružové potravinárske farbivo s červenou farbou, musíte začať s bielou tekutinou, ako je mlieko, jogurt alebo biele lepidlo. Môžete tiež použiť bielu pevnú látku, napríklad sódu bikarbónu. V prípade pastelových farieb bude možno potrebné pridať viac farieb, ako sa odporúča. Keď vyrábate ružové potravinárske farbivá s červenou farbou, mali by ste namiesto fialovej kapusty použiť červenú kapustu.

Zloženie:

• Červená kapusta

• Soľ

Pokyny na prípravu:

1) Olúpte a nastrúhajte červenú kapustu. Namočte ho do vody s trochou pridanej soli asi na pol hodinu.

2) Kvapalinu z kapusty preceďte na panvicu a varte, kým sa nezredukuje na polovicu. Pred použitím nechajte vychladnúť.

Toto ružové potravinárske farbivo môžete uložiť v čistej, vzduchotesnej nádobe v chladničke. Pre dlhodobé skladovanie ho zmrazte.

Ako používať ružové potravinárske farbivo

Predmiešané potravinárske farbivá nájdete v miestnom obchode s potravinami alebo online. Pri nákupe potravinárskeho farbiva nezabudnite zvoliť vhodný typ farbiva pre potravinársky výrobok, ktorý farbíte. Napríklad ak farbíte polevu, potom vyberte farbenie pastového typu. Ak vyrábate nanuky, vyberte tekuté farbivo.

Ak hľadáte sfarbenie založené na zelenine, sú vaše možnosti dosť obmedzené. V skutočnosti by ste mohli mať ťažkosti s hľadaním akýchkoľvek možností farbenia potravín na báze zeleniny. Rastlinné farbivá nie sú nijako zvlášť bežné, pretože väčšina ľudí uprednostňuje jasné a žiarivé farby, ktoré ponúka umelé farbenie. Niektoré rastlinné potravinárske farbivá nájdete online, ale bývajú veľmi drahé.

Okrem tekutých alebo pastovitých potravinárskych farbív možno nájdete aj kvapky. Jedná sa o malé kvapôčky potravinárskeho farbiva, ktoré pridávate priamo do potravinárskeho výrobku, ktorý chcete zafarbiť.

Všetky tieto rôzne potravinárske farbivá sa dajú použiť rôznymi spôsobmi. Pastu a tekuté farbivo môžete použiť na polevu, cesto, polevu, sypanie a čokoládu. Farbivo je možné použiť na cesto na koláče alebo na polevu.

Kvapky môžete nanášať priamo na väčšinu potravín. Uistite sa, že potravina odoláva teplu z procesu farbenia. Napríklad by ste do šľahačky nepridávali kvapky, pretože teplo z procesu farbenia by mohlo zmeniť konzistenciu a chuť šľahačky.

Väčšinu druhov potravinárskych farbív je možné nanášať špáradlom, tyčinkou na nanuky alebo dreveným špízom. Malými krúživými pohybmi rovnomerne naneste farbivo na celú potravinu. Ak používate tekuté alebo pastové farbivo, budete musieť pridať aj trochu octu, ktorý farbu „nastaví“.

Ako používať potravinárske farbivo s polevou

Môžete použiť tekuté potravinárske farbivo s polevou, ale musíte urobiť niekoľko úprav, aby ste dosiahli správnu farbu. Začnite základným obrysom bielej polevy. Potom nanášajte po kvapkách červené sfarbenie, kým nedosiahnete požadovaný ružový odtieň. Polevu nechajte pred nanesením ďalších ozdôb zaschnúť.

Ako používať potravinárske farbivo s tortovým cestom

Možno budete môcť v cestíčku použiť potravinárske farbivo, ale nie vždy sa to odporúča. Mnoho značiek potravinárskych farbív nie je určených na tento účel. Ak chcete pridať cesto na farbenie, začnite s malým množstvom tekutého potravinárskeho farbiva a úplne ho zmiešajte. Podľa potreby ich pridajte viac, až kým nedosiahnete požadovaný odtieň.

Ako používať potravinárske farbivo s polevou

Môžete použiť tekuté potravinárske farbivo s polevou, ale musíte urobiť niekoľko úprav, aby ste dosiahli správnu farbu. Začnite základným obrysom bielej polevy. Potom nanášajte po kvapkách červené sfarbenie, kým nedosiahnete požadovaný ružový odtieň. Polevu nechajte pred nanesením ďalších ozdôb zaschnúť.

Ako používať potravinárske farbivo s tortovým cestom

Možno budete môcť v cestíčku použiť potravinárske farbivo, ale nie vždy sa to odporúča. Mnoho značiek potravinárskych farbív nie je určených na tento účel. Ak chcete pridať cesto na farbenie, začnite s malým množstvom tekutého potravinárskeho farbiva a úplne ho zmiešajte. Podľa potreby ich pridajte viac, až kým nedosiahnete požadovaný odtieň.

Ako používať potravinárske farbivo so sypaním

Posýpky sú jednou z najjednoduchších farieb potravín. Jednoducho naneste niekoľko kvapiek tekutého potravinárskeho farbiva priamo na sypače. Jemne premiešajte špáradlom, kým posýpky nedosiahnu požadovaný odtieň. Pred použitím na tortu alebo na koláče nechajte posýpky zaschnúť.

Ako farbiť košíček

Na zafarbenie jedného košíčka môžete použiť kvapky alebo tekuté potravinárske farbivo. Začnite bielym košíčkom a kvapkajte kvapky tekutého potravinárskeho farbiva priamo do stredu nepečeného košíčka. Jemne premiešajte špáradlom, kým košíček nedosiahne požadovaný odtieň. Košíček ako obvykle upečte a zamrazte.

Ako si vyrobiť jedlú farbu


Jedlú farbu si môžete vyrobiť kombináciou niekoľkých kvapiek vody s niekoľkými kvapkami potravinárskeho farbiva. Pomocou špáradla miešajte roztok, kým sa nestane tekutým. Naneste špáradlom na koláče, sušienky alebo chlieb. Pred podávaním ho nechajte vyschnúť.

Máte veľa rôznych možností farbenia potravín a obloha je limitom, pokiaľ ide o kreativitu. Buďte kreatívni a bavte sa!