varenie

Recept na zvláštne makrónky: Jednoduché jedlo!

Ak hľadáte rýchle jedlo, možno by ste mali zvážiť výrobu vlastných makarónov a syra namiesto nákupu v obchode. Ušetríte peniaze a budete spokojní, keď budete jesť niečo zdravé! Ak sa vám nepáči chuť alebo štruktúra konzervovaných makarónov, skúste si vyrobiť vlastný.

Všetko, čo potrebujete, je cestovinová omáčka, mlieko, vajcia a syr. To je všetko!

Kľúčom k príprave tohto jedla je typ cestovinovej omáčky, ktorú používate. Niektoré druhy omáčok sú lepšie ako iné. Napríklad, ak používate penne, musí byť omáčka dostatočne hustá, aby rezance dobre obalila, ale nie natoľko, aby boli premočené. Ostatné druhy omáčok majú tendenciu príliš rýchlo zhustnúť a nakoniec sú suché.

Ďalej uvádzame niekoľko tipov na výrobu dokonalých domácich makarónov a syra.

Dajte si nejaké lakte makaróny, penne alebo akýkoľvek iný druh cestovín, ktoré máte radi.

Uistite sa, že vodu solíte skôr, ako uvaríte cestoviny. To pomôže cestovinám okoreniť a dodá im lahodnú chuť.

Začnite tým, že rozohrejete hrniec na miernom ohni a rozpustíte v ňom trochu masla. Ďalej pridajte obľúbenú omáčku na cestoviny a miešajte ju, kým sa dobre nespojí s maslom. Potom zvýšte teplotu na strednú teplotu a omáčku upravte na jemnú bublinu. Zatiaľ čo čakáte, kým sa omáčka zahreje, rozbite vajcia do mixovacej misy a zľahka ich rozšľahajte vidličkou. Potom postupne po troškách prilievajte mlieko.

Teraz za stáleho miešania pomaly pridávate do horúcej omáčky na cestoviny malé množstvo mliečnej zmesi. Robte to tak dlho, kým omáčka trochu nezhustne. Nenechajte omáčku prudko vrieť, inak sa zrazí a bude hrudkovitá.Keď vám omáčka zhustla, pridajte cestoviny a dobre premiešajte. Uistite sa, že sú všetky rezance dôkladne pokryté omáčkou

Znížte teplotu na minimum a nechajte ju dusiť asi desať minút. Každú chvíľu zmes premiešajte, aby sa cestoviny nelepili.Po desiatich minútach odstavte plameň a pridajte nastrúhaný syr. Miešajte, kým sa to všetko neroztopí a dobre sa nespojí.

Prenoste makaróny a syr do plytkej misy a nechajte ich asi desať minút odležať, aby vychladli. Potom si ho môžete vychutnať, ako sa vám páči!

Na tomto recepte je skvelé to, že sa pripravuje naozaj ľahko. Môže byť vyrobený na raňajky, večeru alebo dokonca ako polnočné občerstvenie. Bez ohľadu na to, kedy sa ho rozhodnete zjesť, môžete si byť istí, že bude chutiť rovnako dobre, ako keby ste si ho kúpili v reštaurácii.

Aký je váš obľúbený druh makarónov a syrov?

Druh makarónov a syrov, ktoré máte radi, hovoria veľa o tom, kto ste ako človek. Napríklad, ak máte radi odrody v krabici, do ktorých musíte jednoducho pridať vodu, znamená to, že ste leniví. Ak si však robíte svojpomocne od nuly, znamená to, že máte na varenie trpezlivosť a vo všeobecnosti ste pravdepodobne celkom dobrí.

Na výber je veľa rôznych druhov makarónov a syrov. Či ich máte radi sladké alebo slané, je iná otázka. Máte ich radi so strúhankou na vrchu alebo by ste mali radšej slaninu? Prečo nevyskúšať čo najviac rôznych druhov a dať ľuďom vedieť, ktorý je váš obľúbený.