ako na to?

Recept na zmrzlinu z kokosového mlieka so zmrzlinovačom

Ak hľadáte najlepšie recepty na zmrzlinu z kokosového mlieka, potom ste na správnom mieste. Získate všetky informácie potrebné na prípravu vynikajúcej zmrzliny z kokosového mlieka. Ak chcete vyskúšať nové príchute, nie je dôvod, prečo nie! V dnešnej dobe existuje veľa rôznych druhov príchutí, takže je vždy dobré experimentovať s novými.

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je rozhodnúť sa, akú zmrzlinu by ste si chceli pripraviť. Existujú dva typy: bežný a nízkosacharidový. Pravidelná zmrzlina sa vyrába z plnotučného mlieka, zatiaľ čo zmrzlina s nízkym obsahom sacharidov používa odstredené alebo 1% tučné mlieko.

Existuje niekoľko spôsobov výroby zmrzliny s nízkym obsahom sacharidov, ale všetky používajú rovnaké základné zložky: cukor, maslo, vajcia a vanilkový extrakt.

Recept s nízkotučnou vanilkovou zmrzlinou

Zloženie:

  • 1 šálka ťažkej smotany na šľahanie (alebo plného tuku)
  • 2/3 šálky kryštálového cukru
  • 4 veľké žĺtky
  • 1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu

Pokyny: Smotajte smotanu a cukor, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy. Po jednom pridávame vaječné žĺtky, ktoré po každom pridaní dobre vyšľaháme. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt a vyšľaháme do hladka. Premiestnite do mraziarenskej nádoby a vložte do mrazničky na 3 hodiny.

Recept na zmrzlinu s čokoládou s nízkym obsahom sacharidov

Zloženie:

  • 1 šálka ťažkej smotany na šľahanie (alebo plného tuku)
  • 3/4 šálky náhradky kryštálového cukru (alebo menej, ak máte radšej menej sladké)
  • 3 1/2 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 4 veľké žĺtky
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička instantnej kávy (voliteľné)

Pokyny: Pridajte kakao a instantnú kávu do misky. Pridajte asi 1/3 šálky krému a premiešajte. Odložiť. V hrnci na miernom ohni rozšľaháme zvyšnú smotanu, náhradu cukru a kakao-kávovú zmes. V samostatnej miske spolu prešľaháme žĺtky. Za stáleho miešania pomaly do žĺtkov pridávajte časť horúcej smotany, aby sa vajcia nezrazili. Do kastrólika postupne za stáleho miešania pridávame zmes so žĺtkom. Varte na miernom ohni, kým krémeš dostatočne nezhustne, aby pokryla zadnú časť lyžice. Nenechajte krémeš vrieť. Odstavíme z ohňa a vmiešame vanilkový extrakt. Premiestnite do misy, povrch zakryte plastovou fóliou, aby sa zabránilo tvorbe filmu, a vložte do chladničky najmenej na tri hodiny.

Môžete ho tiež zmrznúť na zmrzlinu podľa pokynov svojho zmrzlinára.

Recept na zmrzlinu z pekanovej zmrzliny s nízkym obsahom sacharidov

Zloženie:

  • 1 1/2 šálky ťažkej smotany na šľahanie (alebo pol tuku)
  • 1 šálka náhrady kryštálového cukru (alebo menej, ak máte radšej menej sladký)
  • 1/4 šálky tekutej sukralózy (alebo ekvivalentného množstva tekutiny a granulovanej)
  • 3 lyžice vody
  • 1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
  • 2 šálky nakrájaných pekanových orechov, opečené (ak máte radi)

Pokyny: V hrnci na miernom ohni rozšľahajte silnú smotanu, tekutú sukralózu a vodu. Nechajte mierne variť, stále šľahajte. Varte ďalšie 2 minúty a celý čas šľahajte. Stiahneme z ohňa a pridáme nasekané pekanové orechy, povrch prikryjeme plastovou fóliou, aby sa zabránilo tvorbe šupky, a vložíme na 2 hodiny do chladničky.

Chladený krémeš šľaháme, kým nebude opäť hladký. Preložíme do nádoby, zakryjeme a vložíme na 2 hodiny do mrazničky.

Prvým krokom pri príprave zmrzliny je zmäkčenie zmesi, takže to musíte urobiť najskôr. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov budete chcieť začať s týmto receptom večer, skôr ako ho skutočne budete potrebovať. Zmrazenú misku je potrebné rozmraziť najviac na 3/4 a najmenej na 1/2.

Zaobstarajte si veľkú misu, ktorá sa zmestí do vašej mrazničky. Ak máte v mrazničke dostatok miesta, nechajte dvere otvorené a vložte tam misku. Inak si len zaobstarajte veľkú misu a postavte ju vzpriamene do mrazničky s vrchom mierne prevísajúcim cez okraj. Dôležité je zabezpečiť, aby sa mohlo trochu zakolísať. Nechajte zmraziť niekoľko hodín alebo cez noc.

Po zamrznutí môžete dokončiť výrobu zmrzliny. Misku vyberte a vložte do mrazničky. Najlepšie je nechať ho úplne stuhnúť skôr, ako sa ho pokúsite nabrať, takže ho nechajte minimálne 4 hodiny.
Ak nemáte stojanový mixér, zaobstarajte si ho so silným motorom, ktorý má šľahačový nástavec. Budete zmes dosť mlátiť a chcete niečo, čo dokáže naozaj všetko dobre zmiešať. Je tiež dobré mať veľkú mixážnu misu, ktorá sa pripája k stojanovému mixéru, takže je oveľa jednoduchšie šľahať všetko dohromady.

Budete používať jednu z plechoviek plnotučného kokosového mlieka. Vyberte plechovku z chladničky a otočte ju hore dnom. Krém bude teraz na vrchu. Otvorte plechovku a opatrne z tejto vrchnej vrstvy krému odstráňte do veľkej misy. Malo by ich byť toľko, aby sa rovnala 1 šálke silnej smotany. Ak nie, stačí pridať ľubovoľnú bežnú silnú smotanu na šľahanie, aby sa rozdiel vyrovnal.