ako na to?

Recept na tyčinky z granolovej čokolády z arašidového masla

Zloženie:

  • 1 šálka ovsa (zem)
  • 2 šálky univerzálnej múky (nie okamžitá alebo rýchla)
  • ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny (voliteľné)

Ako na to?

Predhrejte rúru na 350 ° F. Dva listy sušienok vyložte pergamenovým papierom. Pomletý ovos a múku spolu zmiešame, kým sa dobre nespoja. Rukami zatlačte na panvicu 9 × 13 palcov. Pečieme 15 minút. Vyberte ich z rúry a pred nakrájaním na štvorce nechajte úplne vychladnúť. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe do jedného roka.

Nutričné ​​hodnoty:

Veľkosť porcie 1 bar = 4 kalórie; 0 g tuku; 2mg cholesterolu; 3 mg sodíka; 0,5 g sacharidov na porciu.

  • Výživové fakty sa môžu líšiť v závislosti od použitých produktov.

Čokoládovo-arašidové maslo a granola tyčinky arašidového masla bez pečenia

Zloženie:

  • ¼ šálka arašidového masla (krémové, chrumkavé, organické alebo prírodné)
  • ¼ šálka medu (surový)
  • 1 šálka ovsených vločiek (nevarené ovsené vločky)
  • 2 šálky ovsa na rýchle varenie (nevarený ovos na rýchle varenie)
  • 1 ½ šálky sviežej ryžovej cereálie (žltá, biela alebo hnedá svieža ryžová cereálie)
  • 1 čajová lyžička vanilky (čistý vanilkový extrakt alebo prášok)
  • 1 šálka hrozienok (voliteľné)

Smery:

Spojte arašidové maslo a med v strednom hrnci na miernom ohni. Miešajte, kým nebude dobre spojené a teplé. Občas premiešame. Primiešajte staromódne ovsené vločky, rýchly ovos, chrumkavé ryžové cereálie a hrozienka. Pomocou voskového papiera alebo ľahko namazaných rúk vtlačte do mierne namastenej panvice s rozmermi 13 x 9 palcov. Pred nakrájaním na tyčinky nechajte dve hodiny vychladnúť.

  • Za arašidové maslo môžete nahradiť medom, agávovým nektárom alebo sirupom z hnedej ryže, ak uprednostňujete ovocnú granolovú tyčinku.
  • Do zmesi môžete tiež pridať čokoládové lupienky, aby ste získali robustný nádych.
  • Ak nie ste fanúšikom hrozienok, vyskúšajte namiesto toho sušené brusnice, sušené čerešne, nasekané datle, nasekané marhule alebo sušené višne. Môžete tiež nakrájať čerstvé jablká, hrušky, broskyne alebo banány a pridať ich do zmesi pre nový zvrat.
  • Namiesto použitia sušeného ovocia, nasekaných orechov alebo čokoládových lupienkov môžete zmes tiež rozvaľkať na malé zhluky veľkosti granolovej tyčinky a potom ich rozvaľkať nastrúhaným kokosom.
  • Zmes medu, sirupu z hnedej ryže a arašidového masla je vynikajúcou náhradou za arašidové maslo, ak máte alergiu na arašidy.
  • Krehkú obilninu z ryže môžete tiež nahradiť rôznymi odrodami, ako sú ryžové chexy alebo ovocné slučky.