ako na to?

Recept na tekvicový chlieb a korenie

Najobľúbenejšie recepty na tekvicový chlieb sú vyrobené z bielej múky. Biela múka nie je vhodná na pečenie, pretože pri pečení absorbuje príliš veľa tekutiny. Ak si chcete piecť vlastné tekvicové bochníky, musíte použiť celozrnnú alebo špaldovú múku. Celozrnná a špaldová múka majú menej lepku ako biele múky, vďaka čomu sa s nimi pri pečení ľahšie pracuje. Lepšie výsledky dosiahnete, ak si kúpite celozrnnú alebo špaldovú múku. Namiesto týchto dvoch druhov múky však môžete použiť akýkoľvek iný druh múky.

Tiež by vás mohlo zaujímať: Ako upiecť tekvicový chlieb s čerstvým pyré?

Ako si vyrobiť dokonale okorenený recept na tekvicový chlieb:

Predhrejte rúru na 350 F (177 ° C). 2. Všetky suché ingrediencie – cukor, soľ, vajcia, olej a vanilku zmiešajte dokopy vo veľkej miske, kým nie sú dobre premiešané. Pridajte do suchej zmesi po jednom vlhké prísady – mlieko, maslo a tekvicové pyré, až kým sa iba nespoja. Vmiešajte 1/2 šálky nakrájaných pekanových orechov, ak ich používate. 3. Formu na bochník vymastíme a vysypeme múkou. Nalejte cesto do panvice. 4. Chlieb pečieme asi 50 minút a pred vybratím z panvice necháme asi 10 minút vychladnúť. 5. Pred podávaním nechajte chlieb úplne vychladnúť na mriežke a uložte do vzduchotesnej nádoby.

Rýchly recept na tekvicový chlieb:

Ak nemáte čas na výrobu vlastného tekvicového pyré, môžete namiesto neho použiť konzervované bio tekvicové pyré. Namiesto pyré z tekvice môžete tiež použiť 1 šálku tekvicového pyré z konzervy. Do vlhkých ingrediencií pridajte konzervované tekvicové pyré a ak používate konzervované tekvicové pyré, použite namiesto 2 polievkových lyžíc škorice iba 1 1/2 lyžice mletej škorice.

Do tohto receptu môžete pridať 1/2 šálky hrozienok. Ak tak urobíte, pekanové orechy vynechajte. Namiesto pekanových orechov môžete použiť aj iné druhy orechov. Ak chcete, môžete do tohto bochníka použiť aj 1/2 šálky čokoládových lupienkov. Môžete tiež úplne vynechať orechy a použiť namiesto toho 1/2 šálky čokoládových lupienkov.

Namiesto tekvice môžete použiť aj konzervované sladké zemiaky. Takto získate inú chuť. Ak používate konzervované sladké zemiaky, pridajte do mokrých surovín 3 polievkové lyžice melasy, nielen 2 polievkové lyžice. Ak chcete, môžete v tomto recepte použiť aj 1/2 šálky hrozienok. Hrozienka sú však voliteľné.

Recept na tekvicový škoricový chlieb:

Tento recept je veľmi podobný tomuto receptu na tekvicový chlieb. Rozdiel je iba v tom, že používa glazúru vyrobenú z masla, cukru a škorice, aby pokvapkala vrchnú časť bochníka tesne predtým, ako je pripravený vyjsť z rúry. Takto dodáte svojmu bochníku krásny glazovaný vzhľad.

Pečenie tekvice nie je k dispozícii? V tomto recepte na tekvicový chlieb môžete namiesto toho použiť sladké zemiakové konzervy. Namiesto 2 polievkových lyžíc požadovaných v mokrých surovinách použite 3 lyžice melasy. Takto získate príjemnú mierne sladkú chuť. Ak chcete, môžete do zmesi pridať aj 1/2 šálky hrozienok.

Tiež by vás mohlo zaujímať: Ako si pripraviť perfektne okorenený rýchly sladký zemiakový chlieb?