ako na to?

Recept na ľadový čaj: Ako na neho?

Je to nápoj vyrobený z vody, cukru a kociek ľadu. Na trhu je dnes veľa druhov ľadových čajov. Niektoré neobsahujú pridané arómy ani iné prísady; iné obsahujú príchute ako ovocné džúsy alebo dokonca čokoládový sirup. Väčšina ľadových čajov sa dodáva buď v jednorazových šálkach (napríklad tých, ktoré sa predávajú v kaviarňach), alebo v jednorazových plastových fľašiach.

Čo robí dobrý recept na ľadový čaj?

Typ ľadu, ktorý sa používa na výrobu ľadového čaju, je veľmi dôležitý. Kocky ľadu musia byť čerstvé, nie zmrazené. Zmrazený ľad sa pri kontakte s horúcou tekutinou roztopí, čo spôsobí, že nápoj bude namiesto ľadovo teplého ľadovo studený. Ak používate ľad, ktorý sedel príliš dlho, po vystavení teplu a vlhkosti môže začať opäť zmrznúť. Ak používate starý ľad, je najlepšie ho uchovávať v mrazničke, kým nebudete pripravení na podávanie ľadového čaju.

Pri výbere značky ľadu hľadajte skôr ten, ktorý je jasný a zakalený. Čistý ľad sa topí rýchlejšie a pri dlhodobom podávaní nespôsobuje žiadne nežiaduce zmeny farieb. Vyberte si tiež výrobník ľadového čaju, ktorý používa číry ľad, pretože zamračený ľad má tendenciu sa zhlukovať a vytvárať veľké kusy nepríjemne tvrdých ľadových kryštálov.

Niektorí ľudia majú radi ich ľadový čaj uvarený silný. Iní to majú radšej menej intenzívne. Ak chcete pripraviť ľadový čaj, ktorý slúži skupine, je najlepšie pripraviť čaj vo väčšom množstve a potom ho zriediť vodou na polovicu a potom vyliať na ľad, aby ste dosiahli požadovanú silu.

História ľadového čaju

Presná história ľadového čaju nie je známa, aj keď sa predpokladá, že ho čínsky cisár Šennong vynašiel v roku 2737 p. N. L., Keď prevaril vodu a tekutinu nechal počas horúceho dňa vychladnúť a zapil ju niekoľkými pridanými sušenými lístkami mäty. V modernom svete bol ľadový čaj prvýkrát pripravený v USA generálom Johnom Adamom v roku 1772 po jeho príchode z Anglicka.

Japonci majú veľmi zaujímavý spôsob prípravy ľadového čaju. Pridajú niekoľko kociek ľadu do šálky, potom nalejú čaj a zvyčajne ho zapijú veľkým množstvom ľadu, aby bol čaj veľmi studený a nie príliš silný. Americký spôsob jeho prípravy je pridať niekoľko kociek ľadu do pohára a potom naliať čaj, kým nie je pohár plný. Cukor a citrón sa často pridávajú podľa želania.

Ako si vyrobiť ľadový čaj

Mnoho ľudí, ktorí sú zvyknutí na konzervované alebo fľaškové čaje, sa často pýtajú, či je možné pripraviť si ľadový čaj od nuly doma, a ak áno, ako sa to robí? Je to veľmi jednoduché a všetko, čo potrebujete, je trochu času na to, aby ste to urobili správne.

  • Zloženie:
  • 12 uncí vody
  • 4 čajové lyžičky instantného čaju
  • Cukor podľa chuti
  • Plátky citróna (voliteľné)

Príprava:

Vodu privedieme do varu a odstavíme ju z ohňa. Pridajte čaj a zmes zakryte, aby para mohla stále unikať. Necháme asi štyri minúty lúhovať. Potom čaj vložte do chladničky najmenej na štyri hodiny. Pridajte cukor podľa chuti a podľa želania pridajte plátky citróna.

Ak chcete vyrobiť väčšie množstvo tohto čaju, uistite sa, že konečný produkt je najmenej dvakrát toľko tekutý ako samotný čaj, aby počas procesu chladenia nestal príliš silným.

Teraz si môžete vychutnať pekný vysoký pohár ľadového čaju v pohodlí domova!