ako na to?

Recept na čokoládové mandľové croissanty: Ako si pripraviť lahodnú zdravú pochúťku?

Čokoládovo-mandľové croissanty Easy sú jedným z najobľúbenejších zdravých dobrôt. Existujú už celé storočia. Existuje veľa variácií týchto chutných cookies, ale všetky majú podobné vlastnosti. Toto sú najlepšie a najjednoduchšie recepty na čokoládové mandľové croissanty! Dozviete sa, ako si ich vyrobiť doma iba z prísad, ktoré už pravdepodobne vo svojej kuchyni máte.

Tieto čokoládové mandľové croissanty sa vyrábajú veľmi ľahko. Potrebujete iba kuchynský robot alebo mixér, trochu masla alebo oleja, cukor a vajcia. Nepotrebujete na to ani žiadne luxusné vybavenie, ako je stojanový mixér alebo šľahač!

Možno sa čudujete, prečo som do svojho receptu nezahrnul iné druhy čokolády. Existuje na to niekoľko dôvodov. Najskôr nie je potrebné na vytvorenie týchto chutných cookies použiť všetok kakaový prášok. Niektorí uprednostňujú radšej mliečnu alebo tmavú čokoládu. Po druhé, ak chcete, aby boli zdravšie, môžete časť masla alebo kokosového oleja v ceste nahradiť olivovým olejom. Po tretie, môžete tiež úplne vynechať vaječné žĺtky a namiesto nich použiť celé vajcia.

Hlavným dôvodom, prečo som do svojho receptu zahrnul iba mliečne výrobky, je to, že dnes po celom svete patria k trom hlavným prispievateľom k srdcovým chorobám a obezite. Mliečne jedlá významne prispievajú k priberaniu a obezite. Môže to spôsobiť prudký nárast hladín inzulínu a zvýšiť riziko cukrovky.

Ak sa chcete vyhnúť hormónom a antibiotikám, ktoré sú obsiahnuté v konvenčných potravinách, budete si musieť byť istí, že si kupujete bio maslo a vajcia. Toto sú dve najdôležitejšie zložky tohto receptu. Najlepšie je nakupovať ekologické ovocie, kedykoľvek je to možné, a vždy, ak je to možné, z miestnej farmy!

Na masle je to, že sa s ním veľmi ľahko pracuje a výsledkom je skutočne pekný koláčik. Tu je dôležité poznamenať, že v tomto recepte konkrétne volám hnedé maslo. Ak si nie ste celkom istí, čo to je, nebojte sa, v zásade to znamená, že maslo pomaly topíte, aby sa uvarilo a rozdelilo na penu, tekutinu a pevnú látku. Potom zlikvidujete penu a pevnú látku (sú škodlivé pre vaše sušienky) a stačí použiť rozpustené maslo. Tento proces len zvyšuje lahodnú chuť týchto cookies!

Ak chcete, môžete namiesto masla použiť úplne iné druhy olejov. Navrhujem, aby ste sa držali ďalej od silnejšie spracovaných druhov olejov, ako je repka, pretože sú vysoko spracované a majú negatívny vplyv na vaše zdravie. Namiesto toho zvážte panenský kokosový olej alebo hroznový olej, pretože sú obaja vynikajúcou alternatívou k maslu, najmä v tomto recepte.

V tomto recepte môžete absolútne použiť iný druh mlieka. Navrhujem, aby ste sa držali ďalej od odstredeného mlieka, pretože skutočne neprispieva príliš veľa chuti do cesta. Namiesto toho môžete vyskúšať plnotučné kokosové mlieko alebo dokonca silnú smotanu.

Pokiaľ ide o cukor, rád používam cukor Turbinado, pretože má peknú textúru a granulovanú veľkosť, ktorá v tomto recepte funguje dobre. Namiesto toho môžete použiť iný svetlohnedý cukor, len skontrolujte, či je zabalený. Ak chcete, môžete použiť biely cukor (ale vážne, prečo sa vôbec pozeráte na tento recept, ak to práve robíte?).

V tomto recepte môžete absolútne použiť iný druh múky. Zistil som, že múky na koláče a pečivo fungujú najlepšie na sušienky, pretože vytvárajú mäkšie a menej husté sušienky. Viacúčelová múka môže tiež dobre fungovať, ale má tendenciu poskytovať menej nadýchané sušienky. Ak chcete, môžete dokonca použiť celozrnnú múku alebo zmes celozrnnej pšenice a na rôzne účely.

V tomto recepte môžete vymeniť mandle za iné orechy, ale ja mám radšej mandle, pretože majú pre tieto sušienky dokonalú zmes sladkosti a chrumkavosti. Môžete tiež zameniť hrozienka za iný druh sušeného ovocia, ako sú sušené brusnice alebo čerešne (obzvlášť vynikajúce!).

Pokiaľ ide o čokoládu, môžete použiť buď čokoládu na pečenie, alebo kúsky chleba. Ak chcete, môžete namiesto toho použiť aj tyčinku svojej obľúbenej polosladkej alebo tmavej čokolády.

Takže tu je veľká otázka: chutia skutočne ako figový Newton? No … tak nejako! Určite sú vynikajúce, ale v žiadnom prípade nie sú úplne rovnaké. Čiastočne to súvisí s rozdielmi v zložkách, ako sú maslo a extrakty. Najväčší rozdiel je však v tom, že som zistil, že tieto cookies sú oveľa menej sladké ako fig Newtonové, na ktoré som bol zvyknutý. Či je to dobrá vec alebo nie, závisí od vášho vkusu. Ak dávate prednosť väčšej sladkosti, navrhujem pridať ďalšiu 1/4 šálky cukru (zvýšenie všetkých ostatných cukrov o dve tretiny), a ak sa vám v tom okamihu zdajú príliš sladké, dobre … neviem, čo mám robiť povedať ti

Takže tu to máte! Klony cookie Fig Newton, ideálne pre keto diéty alebo pre kohokoľvek, kto sa chce vyhnúť vysokej hladine cukru, po ktorej dôjde k zrúteniu cukru. Najlepšia časť? Nie je potrebné rozpaľovať rúru alebo vyhrievať kuchyňu!