ako na to?

Recept na čokoládové, kokosové a mandľové tyčinky

Mandle sú oriešky, ktoré sa po stáročia používajú mnohými rôznymi spôsobmi. Majú vysoký obsah bielkovín a nízky obsah tuku. Niektoré z ďalších použití zahŕňajú doplnky výživy, kozmetiku, farmaceutiká a dokonca aj lieky. Existuje niekoľko druhov orechov, ako sú vlašské orechy, pekanové orechy, kešu orechy atď., Neexistuje však nič ako „čistý“ druh orecha. Všetky orechy obsahujú určité množstvo výživných látok.

Hlavným dôvodom, prečo sú tieto jedlá také populárne, je ich dobrá chuť. Mnoho ľudí ich rád konzumuje ako občerstvenie alebo jedlo. Tieto potraviny sú tiež veľmi výživné a poskytujú vitamíny A, B6, C, E, mangán, meď a draslík spolu s vlákninou a ďalšími minerálmi, ako je horčík a vápnik.

Existujú dva druhy orechov: stromové orechy (napríklad mandle) a trávové orechy (napríklad pistácie). Orechy stromu sú väčšie ako orechy trávy a obsahujú vyššie množstvo omega-3 mastných kyselín. Travné orechy sú menšie ako orechy stromové a obsahujú nižšie hladiny omega-3 mastných kyselín. Oba druhy orechov sa počas celej histórie konzumovali pre svoju výživovú hodnotu.

Mandle sa bežne používajú do pečiva, pečiva, dezertov a zmrzlín. Orechy sa môžu jesť ako občerstvenie, môžu sa používať ako prísada do iných potravín alebo sa môžu podávať na cereáliách. Väčšina ľudí by bola prekvapená, keby sa dozvedela, že väčšinu mandlí vypestovaných v USA ľudia nejedia. Namiesto toho sa z nich vyrába mandľové mlieko, olej a ďalšie výrobky obsahujúce mandle. (Trh s mandľovým mliekom a inými novými „mandľovými výrobkami“ v posledných rokoch vzrástol). Kalifornia je popredným producentom mandlí a produkuje 75% svetových dodávok mandlí.

Kokosové orechy prinášajú ovocie, ktoré rastie na najvyššom bode veľmi vysokého stromu. Spočiatku sú zelené a tvrdé; neskôr po dozretí žltnú a mäknú. Ovocie je duté a obsahuje tekutinu, ktorá sa nazýva kokosová voda, a mäso. Mäso je veľmi výživné. Obsahuje cukor a trochu tuku; používa sa pri varení a dá sa jesť surový. Šupka z ovocia, ktorá sa nazýva škrupina, sa používa na výrobu nábytku, náradia a remienkov (sandálov). Kokosové orechy nájdete na tropických ostrovoch po celom svete.

Ak uvažujete o kúpe alebo iba zjedení tabuľky tmavej čokolády, prečítajte si tento článok, kde skúmame rôzne druhy a čo treba brať do úvahy pri ich nákupe. Pokiaľ ide o výber občerstvenia, len málokto môže konkurovať dobre vyrobenej tyčinke čokoláda. Dobrá tyčinka z tmavej čokolády je vecou krásy, s elegantným dizajnom a bohatým obsahom sľubujúcim výbuch chuti pre šťastného človeka, ktorý ponorí zuby do jedného. Skutočne veľké tyčinky tmavej čokolády prekračujú svoju obyčajnú formu tyčinky a stávajú sa zážitkom.

Ponorte sa do čokolády. Dozviete sa viac o rôznych druhoch tmavej čokolády a o všetkom, čo zahŕňa náš sprievodca nižšie. Tmavá čokoláda je možno jednou z najobľúbenejších odrôd pochúťky a je známa svojou bohatou a jedinečnou chuťou. História tmavej čokolády je zaujímavá a týka sa Mayov, Aztékov, ba dokonca aj starej civilizácie Olmec. Britský chemik, ktorý sa kedysi považoval za nezdravý na konzumáciu, navždy zmenil svet čokolády, keď zistil, že pridaním konkrétnej prísady zaistí ľuďom bezpečnú konzumáciu.

Aj keď tmavá čokoláda nikdy nevyjde z módy, za tie roky určite prešla transformáciou. Už sa nemusíte uspokojiť s jednoduchou tabuľkou tmavej čokolády. Teraz môžete do konečného produktu zahrnúť všetky druhy tvarov a doplnkov. Sme tu, aby sme vám poskytli prehľad o rôznych odrodách tmavej čokolády, ktoré sú v súčasnosti na trhu. Takže z čoho sa skladá tmavá čokoláda? Tmavá čokoláda sa vyrába predovšetkým z kakaových bôbov, ktoré sa nachádzajú v kakaovníku. Fazuľa je fermentovaná, sušená a potom pražená predtým, ako je pripravená na výrobu konečného produktu. Pri pohľade na blok vysoko kvalitnej tmavej čokolády si všimnete, že je pomerne hladká a jednotnej farby. Je to preto, že kakaové maslo bolo z rovnice odstránené a zostala iba kakaová sušina.

To dáva produktu sýtu tmavú farbu. Tiež zistíte, že tmavá čokoláda má oveľa silnejšiu chuť ako mliečna čokoláda. Tmavá čokoláda má veľa rôznych podôb. Jeden druh sa pečie s celými orechmi vo vnútri. Najobľúbenejšími druhmi orechov sú mandle a lieskové orechy, hoci sa príležitostne používajú aj pistácie, makadamiové orechy a pekanové orechy. Iné formy tmavej čokolády sa dodávajú v jednoduchých štvorcoch, ktoré sa dajú oddeliť, keď ju chcete zjesť. Tento druh sa často predáva v cukrárňach a darčekových obchodoch, keď si ho ľudia kupujú na občerstvenie. Ďalšia forma má tvar rôznych predmetov, ako sú kvety alebo srdcia, pre tých, ktorí chcú mať sladkú pochúťku, ale nechcú sa za ňu cítiť vinní. po. Existujú aj cukríky, ktoré sú máčané v čokoláde, ako sú jahody, praclíky a dokonca aj marshmallow. Tieto majú tendenciu byť vkusnejšie a drahšie ako vaša bežná mliečna čokoláda, ale chutia i