- 454 g vykosteného bravčového karé alebo sviečkovej, nakrájané na kocky 1 palec (alebo kúsky 2,5 x 3,5 cm, ak sa používa celé bravčové karé)
- 2 lyžice rastlinného oleja (namiesto toho môžete použiť arašidový olej)
Smery:
Krok 1: Na strednom ohni rozohrejte olej vo veľkej nepriľnavej panvici. Pridajte mäso a za občasného miešania povarte do hneda. Vypnite oheň, keď sa po celom obvode zmení na zlatohnedý. Všimnete si, že z panvice kvapká nejaký tuk. Ak chcete svoj čas na varenie skrátiť, môžete pridať trochu vody, aby ste znížili množstvo tekutiny potrebnej na zasklievanie bravčového mäsa.
Krok 2: Keď sa mäso varí, na každý kúsok položte kúsok alobalu, aby sa pri varení nezlepili. Vložte ich do chladničky, aby úplne vychladli.
Krok 3: Keď je mäso hotové, vyberte ho z chladničky a pred nakrájaním ho nechajte aspoň 30 minút odpočívať. Nakrájajte na malé kocky alebo kúsky. Skladujte vo vzduchotesných nádobách v mrazničke, kým nebudete pripravení na použitie.
Medová glazúra
Zloženie:
- 1/3 šálky (80 ml) medu
- 1/4 šálky (60 ml) ryžového vína alebo suchého sherry alebo suchého bieleho vína
- 2 lyžičky ľahkej sójovej omáčky
- 1/2 ČL mletého zázvoru
- 1 lyžička kukuričného škrobu (zmiešajte s 2 lyžičkami vody, aby zhustla)
Krok 1: Položte malý hrniec na stredný oheň. Pridajte všetky prísady okrem zmesi kukuričného škrobu a šľahajte, kým sa med nerozpustí.
Krok 2: Kastról odložte a v malej miske zmiešajte zmes kukuričného škrobu. Pridajte späť do hrnca a povarte, kým glazúra nie je dostatočne hustá, aby pokryla zadnú časť lyžice.
Krok 3: Pomocou štetca na rozloženie rozotrite polevu na mäso.
Krok 4: Mäso umiestnite pod predhriaty brojler (na vrchol) na 1 až 2 minúty alebo dovtedy, kým nebude bublať glazúra. Mäso obrátime a potrieme ďalšou polevou. Grilujte ďalšie 1 až 2 minúty alebo do bublania. Znova otočte a opakujte, kým nie sú všetky strany uvarené. Pred podávaním nechajte mäso 10 minút odpočívať.
Krok 5: Pomocou štrbinovej lyžice odstráňte pred podávaním prebytočnú glazúru.
Aj keď si môžete na bravčovom mäse pochutnať na mnohých spôsoboch, zistil som, že tieto tri recepty sú obzvlášť chutné a mimoriadne ľahké.
Aj keď sa dnes zameriavame na bravčové mäso s glazovanou glazúrou, prvé dva recepty, mrkva s medovou glazúrou a zelené fazuľky s cesnakom, sa k vášmu bravčovému mäsu skvele hodia, zatiaľ čo zemiaková kaša s cesnakovým maslom je úžasnou stránkou posledného receptu, Honey Garlic Pork Chops.
Tieto recepty ľahko poslúžia 4 ľuďom.
