Kuchyne

Ravioli so špenátovým pestom

Ravioli so špenátovým pestom je jedným z najobľúbenejších jedál v Taliansku. Vyrába sa veľmi ľahko a chutí vynikajúco! Toto jedlo si môžete pripraviť doma alebo využiť reštaurácie, ktoré podávajú tento recept. Ak hľadáte ďalšie talianske recepty, potom si pozrite tieto:

Najlepšie na príprave ravioli s pestom je, že nepotrebujete žiadne špeciálne prísady. Potrebujete len čerstvé špenátové listy, listy bazalky, strúčiky cesnaku a soľ. Budete mať všetky ingrediencie potrebné na prípravu tohto jedla.

Môžete použiť rôzne druhy cestovín ako penne, fusilli alebo linguine. Ak si však chcete pripraviť vlastné domáce ravioly, vyskúšajte použiť akýkoľvek druh rezancov, napríklad ziti alebo rigatoni.

Ako si vyrobiť ravioli so špenátovým pestom

Ak ste ravioly nikdy predtým nerobili, potom vám odporúčam najskôr začať s týmto receptom. Len čo sa dozviete, ako pripraviť ravioli, prejdite na ďalšie recepty. Budete potrebovať:

Listy čerstvého špenátu (alebo mrazené) – 1 šálka listov čerstvého špenátu váži okolo 3 gramov. Budete potrebovať asi 1 – 2 šálky čerstvých špenátových listov, presné množstvo bude závisieť od toho, koľko ich chcete urobiť.

Piniové orechy – 1 šálka (Tento recept nevyžaduje veľa píniových orieškov, ale navrhujem, aby ste si ich kúpili navyše, pretože píniové oriešky sú dosť drahé).

Listy bazalky – 1 pohár (Uistite sa, že dostanete bazalku sladkú a nie thajskú alebo africkú. Môžete tiež použiť sušenú bazalku, ak nenájdete čerstvé lístky bazalky).

Strúčiky cesnaku – 4 strúčiky (Tento recept vyžaduje opäť malé množstvo cesnaku. Ak chcete, môžete kedykoľvek pridať viac cesnaku).

Parmezán (strúhaný) – 1/2 šálky.

Soľ – podľa chuti.

Plátky cestovín Ravioli – Môžete si buď vyrobiť vlastné cesto na cestoviny, alebo si ho môžete kúpiť v obchode.

Extra panenský olivový olej – 2 lyžice.

Maslo – 2 lyžice.

Mrazený nasekaný špenát – 1 pohár. (Použite to, iba ak používate mrazený špenát a nie čerstvý).

Jemná krupicová múka alebo kukuričný škrob – 2 lyžice. (ak používate mrazený špenát).

Soľ a korenie podľa chuti.

Proces varenia:

Najskôr uvarte veľký hrniec s vodou a vložte do neho pláty cestovín ravioli asi na 2 minúty.

Keď sa cestoviny varia, vezmite si panvicu a vložte 2 polievkové lyžice. extra panenského olivového oleja a masla. Akonáhle sa maslo rozpustí, pridajte nasekané strúčiky cesnaku a nechajte ich povariť asi 1 – 2 minúty alebo kým nezískajú svetlohnedú farbu. Nenechajte cesnak pripáliť.

Pridajte špenát na panvicu a povarte ho asi 1 – 2 minúty.

Pridajte listy bazalky, píniové oriešky, soľ a korenie podľa chuti.

Akonáhle sú pláty cestovín ravioli hotové, preceďte ich v cedníku.

Pridajte krupicovú múku alebo kukuričný škrob do panvice a povarte ich asi 1 minútu. Potom pridajte strúhaný parmezán a často miešajte, až kým nezíska zlatohnedú farbu.

Pridajte pláty cestovín ravioli na panvicu a premiešajte s ostatnými ingredienciami.

Vypnite oheň a podávajte tieto vynikajúce cestoviny ravioli spolu s obľúbenou omáčkou. Existuje mnoho rôznych druhov cestovín, ktoré môžete pripraviť. Tento recept na ravioli je len jedným z mnohých.

Ak však chcete pripraviť rôzne druhy raviol (napríklad s kuracím mäsom alebo krevetami), môžete to urobiť tak, že ingrediencie v recepte nahradíte vlastnými preferenciami. Pamätajte, že ak používate niečo ako krevety, musíte krevety najskôr pripraviť a vylúpnuť. Nezabudnite tiež podľa potreby upraviť doby varenia.