ako na to?

Prečo je dobré jesť ovocie?

Naše recepty na ovocie zdravé pre srdce sú zdravé a chutné recepty, ktoré zlepšia váš život. Ľahko sa pripravujú a vynikajúco chutia! Môžete si ich vychutnať kedykoľvek vo dne alebo v noci. Všetky tieto vynikajúce recepty neobsahujú žiadny cholesterol, nasýtené tuky, trans-tuky, cukor ani soľ. Tieto recepty boli vyvinuté z najlepších dostupných ingrediencií a poskytujú vám veľa zdravotných výhod.

Hlavným dôvodom, prečo ľudia ochorejú, je nedostatok správnej výživy. Ľudia často jedia nezdravé jedlá, pretože si nie sú vedomí ich účinkov na telo. Ak si chcete zlepšiť svoje zdravie, je potrebné zmeniť stravovacie návyky. Tu je teda niekoľko spôsobov, ako môžete začať:

1) Dbajte na to, aby ste denne konzumovali rôzne čerstvé ovocie a zeleninu.

2) Jedzte najmenej jednu porciu ovocia a zeleniny každý deň.

3) Snažte sa do jedál zahrnúť celé ovocie. Celé ovocie je ovocie, ktoré neobsahuje žiadne semená, šupku ani stopky. Ovocie, ako sú jablká, hrušky, banány a pomaranče, sú príkladmi celého ovocia. (Pozri obrázok nižšie)

4) Pri pití vody na účely hydratácie si namiesto vody vyberte džúsy. Obsah cukru v džúsoch je pre telo prospešný a môže pomôcť dodať výživné látky, ktoré váš organizmus vyžaduje.

5) Ak chcete jesť mäso, je najlepšie jesť chudé mäso, ako je kuracie, morčacie a rybie mäso a morské plody.

6) Existujú alternatívy k konzumácii mäsa, ako sú strukoviny, orechy a fazuľa, ktoré možno použiť ako náhradu mäsa. Môžete ich pridať do šalátov alebo iných receptov, aby ste znížili príjem cholesterolu.

7) Vždy sa snažte nahradiť maslo a margarín „zdravými“ tukmi, ako je olivový olej, repkový olej alebo nehydrogenovaná masť.

Je to iba niekoľko základných informácií. Ak sa chcete začať zdravo stravovať, môžete postupovať podľa ďalších tipov. Vždy môžete urobiť online prieskum, aby ste sa dozvedeli viac o správnych potravinách, ktoré treba jesť, aby ste udržali zdravý životný štýl.

S touto znalosťou našich ovocných receptov zdravých pre srdce môžete začať so zdravšou stravou. Pamätajte, že malé zmeny každý deň ovplyvnia vaše celkové zdravie. Postupujte teda podľa týchto tipov a buďte zdraví!

Existuje mnoho spôsobov, ako zostať fit, a jedným z týchto spôsobov je dodržiavanie diéty, ktorá vám umožňuje prijímať potrebné živiny a zároveň nepriberať. Jednou z takýchto diét je stredomorská strava. Tento typ stravovania vám umožňuje jesť čokoľvek, len nie striedmo a v správnych dávkach. Umožňuje vám tiež jesť, čo chcete, ale opäť len v malom množstve.

Olivový olej sa používa vo väčšine receptov, pretože obsahuje nízke hladiny nasýtených tukov a môže znižovať hladinu zlého cholesterolu. Ryby sú tiež dobrým zdrojom bielkovín a tiež môžu pomôcť znížiť hladinu zlého cholesterolu a zvýšiť jeho hladinu. Tento typ stravovania sa osvedčil nielen pre tých, ktorí sa snažia schudnúť, ale aj pre diabetikov alebo ľudí s vysokým krvným tlakom. Hovorí sa tiež, že táto strava môže predchádzať rakovine a iným chorobám.

Tu je niekoľko receptov na ovocie zdravé pre srdce, ktoré môžete vyskúšať:

Celozrnný chlieb toastový, poliaty roztlačeným avokádom a posypané morskou soľou. Sprevádzajte nakrájaným banánom.

  • Pečené jablká (slúži 4)
  • 4 jablká zbavené jadier a každé nakrájajte na 8 kusov
  • 1/2 lyžičky. mletá škorica
  • 1 polievková lyžica. hnedý cukor alebo med
  • 2 lyžice. voda
  • 2 lyžice. hrozienka (voliteľné)

Predhrejte rúru na 375F. Pripravte si pekáč na rúry, ktorý je bezpečný pre pečenie. Pridajte jablká, škoricu, hnedý cukor a vodu. Dobre premiešajte, aby sa to spojilo a vložte do rúry na asi 40 minút. V polovici varenia lyžičkou zoškrabte omáčku zo spodnej časti misky tak, aby sa zmiešala s jablkami. Po 40 minútach vyberte z rúry a pridajte hrozienka (ak sa používa).

Ovsené vločky s banánom a hrozienkami

  • 1 šálka ovsa
  • 4 šálky vody
  • štipka soli
  • banán a hrozienka podľa chuti

V hrnci na strednom ohni priveďte vodu a soľ do varu. Za stáleho miešania pomaly pridávajte ovos. Znížte teplotu na nízku teplotu a pokračujte vo varení ovsených vločiek, miešajte ich každých pár minút, až kým nebude ovos mäkký, asi 15 minút. Podávame s nakrájaným banánom a hrozienkami.