ako na to?

Ňiekoľko rôznych spôsobov výroby zeleného piva

Zelené pivo vynašiel v roku 1855 farmár William Henry Stetson, farmár z New Hampshire. Spočiatku to nebolo populárne, pretože chutilo zle. Keď potom do receptu pridali chmeľ, ľudí to začalo viac baviť. Po niekoľkých rokoch experimentovania s rôznymi prísadami a metódami varenia sa spoločnosť Stetson rozhodla vytvoriť úplne nový štýl zeleného piva s názvom pivo „St Patrick’s Day“.

Najbežnejším spôsobom výroby zeleného piva je v súčasnosti použitie plzenského sladu, ktorý dodáva pivu farbu a chuť. Ostatné zrná, ako je pšenica alebo jačmeň, sa používajú na pridanie ďalších príchutí a farieb. Ale hlavnou ingredienciou v pive na St. Patricks Day je porter, ktorý dodáva trochu tela a pocitu v ústach bez toho, aby dodával väčšiu horkosť.

Ako si vyrobiť zelené pivo: Pilsner Malt vs Porter Malt

Porterov slad je jedným z najbežnejšie používaných druhov sladového zrna na svete. Obsahuje vyššie percento bielkovín ako akýkoľvek iný druh sladu. To znamená, že vášmu pivu poskytuje väčší pocit tela a pocitu v ústach. Niektorí pivovarníci však uprednostňujú pre svoje recepty na zelené pivo plzenský slad kvôli jeho nižšiemu množstvu bielkovín a vyššej hladine sacharidov (sacharidov). Tieto druhy sladov sa tiež dajú ľahšie nájsť, takže je to najobľúbenejší druh sladu používaný v receptoch na zelené pivo.

Ako si vyrobiť zelené pivo: chmeľ

Chmeľ, ktorý použijete vo svojom pive, dodá vášmu pivu veľkú chuť a arómu. Môžete použiť rôzne druhy chmeľu, ktoré pomôžu zmeniť chuť a arómu vášho piva. Čím viac chmeľu vo vašom pive bude, tým horšie bude chutiť. To je dôvod, prečo väčšina ľudí používa vo svojich receptoch na zelené pivo chmeľ veľmi málo alebo vôbec. Takto stále chutí ako pivo, ale nebude horké.

Ako si vyrobiť zelené pivo: voda

Voda, ktorú použijete vo svojom receptúre na pivo, môže výrazne zmeniť chuť a chuť hotového výrobku. Typ vody, ktorý používate, ako aj obsah minerálov môžu vášmu pivu pridať nežiaduce arómy, ak nebudú správne filtrované. Jedným z hlavných dôvodov, prečo zelené pivo nie je veľmi bežné, je skutočnosť, že väčšina verejných vodovodov nie je vhodná na výrobu tohto štýlu piva. Preto sa veľa ľudí rozhodne namiesto toho používať balenú vodu.

Ako si vyrobiť zelené pivo: cukor

Typ cukru, ktorý použijete, môže zmeniť chuť a chuť vášho piva. Zelené pivo zvyčajne používa skôr stolový cukor (sacharózu) ako iné druhy cukrov. Dostanete ho v akomkoľvek obchode s potravinami alebo na supermarkete. Najobľúbenejšími druhmi cukrov na varenie piva sú obyčajný stolový cukor (sacharóza), belgický kandizovaný cukor, hnedý cukor (fruktóza a glukóza) a zlatý sirup (sacharóza). Ďalšie druhy cukrov, ktoré sa dajú použiť, sú med, melasa a javorový sirup.

Ako si vyrobiť zelené pivo: droždie

Typ kvasníc, ktoré použijete, bude závisieť od príchuti a chuti, ktorá sa dáva pivu. Existujú rôzne druhy pivných kvasníc a ležiakových kvasníc. Môžete tiež použiť rôzne odrody týchto, ktoré ešte viac zmenia chuť vášho piva. Typ kvasiniek, ktorý použijete, môže dokonca ovplyvniť farbu vášho piva, a preto môžu byť niektoré recepty na zelené pivo svetlejšie alebo tmavšie zelené ako ostatné.

Ako si vyrobiť zelené pivo: plnenie do fliaš

Typ nádoby, v ktorej fľašujete pivo, tiež môže zmeniť chuť. Najbežnejším typom fliaš je štandardný dlhý hrdlo, stubby, stout a pšenica. Všetky tieto kontajnery majú rozdielne úrovne vzdušného priestoru v hornej časti, ktoré zaberajú priestor nad hlavou vášho kontajnera. Čím viac priestoru na hlavu, tým viac oxidu uhličitého vo vnútri zostáva, čo môže vášmu pivu dodať veľa nežiaducej horkosti.

Zelené pivo nie je veľmi častým druhom piva. Používa sa hlavne ako pointa pre vtipy o sv. Patrikovi alebo Íroch. Existujú niektoré druhy piva, ktoré majú zelenú farbu, ale nie sú kategorizované ako zelené pivo. Jediným rozdielom medzi bežným a zeleným pivom je nedostatok sýtenia oxidom uhličitým. To znamená, že pravdepodobne bude mať dosť zlú chuť, pokiaľ pri jeho príprave nepripravíte recept. Tieto úpravy bude potrebné vykonať v celom procese varenia piva.

Mali by ste začať sanitáciou všetkého, čo príde do styku s pivom. Zahŕňa to všetko vaše varné zariadenie a všetky fľaše, ktoré plánujete použiť na hotový výrobok. Ak chcete, môžete tento krok preskočiť, ale ak to urobíte, nakoniec budete mať veľa plesní.

Typ kvasiniek, ktoré použijete, určí, koľko sýtenia oxidom uhličitým je v hotovom produkte. Väčšina receptov na zelené pivo, ktoré nájdete, používa kmeň kvasiniek, ktoré neprodukujú veľa sýteného cukru. Je to preto, že ak je príliš veľa sýtených oxidom uhličitým, pivo bude nakoniec šumivé a CO2 sa rozpadne a rozpustí veľa zeleného potravinárskeho farbiva, čím zmení farbu piva na modrú namiesto požadovanej farby.

Posledná hlavná vec, ktorú budete musieť zmeniť, je proces plnenia do fliaš. Veľa receptov na zelené pivo vám napovie, aby ste pivo naplnili určitým spôsobom sýteným oxidom uhličitým. To znamená, že budete fľaškovať svoje pivo v nádobe, ktorá odolá vyššej úrovni tlaku, napríklad v pohári. Ak nie, fľaše sa s najväčšou pravdepodobnosťou pri stáčaní piva rozbijú alebo explodujú, čo by bolo veľmi nebezpečné a spôsobilo by vážne zranenie. Pekný vzhľad vám dodá aj plnenie zeleného piva do fľaše z hnedého skla.

Zelené pivo sa používa hlavne ako gýčový darček na deň svätého Patrika, ale dá sa vyrobiť so stereotypnými vtipmi alebo bez nich.

Zelené pivo nie je v skutočnosti farbou; je to nedostatok sýtenia oxidom uhličitým v pive. To spôsobí, že zelené farbivo z potravinárskeho farbiva zostane suspendované vo vnútri varu, namiesto aby bolo absorbované alebo plávalo na vrch.

Pri príprave zeleného piva musíte mať na pamäti niekoľko faktorov. Jedným z najdôležitejších je udržiavanie zeleného sfarbenia suspendovaného v tekutine. Bude to ťažké pripraviť varenie, ak farbivo stále pláva na vrchol. Ďalšia vec, ktorú budete chcieť venovať pozornosť, je teplota vášho varného prostredia. Zelené pivo budete chcieť udržiavať v rovnakom teplotnom rozmedzí, v akom ho obvykle varíte.

Takto zabránite tomu, aby sa kvasnice spomalili alebo dokonca úplne zastavili. Zelené pivo je druh sladkého írskeho muštu, ktorý sa podáva v deň svätého Patrika. Je to jeden z mnohých druhov zelených nápojov, ktoré je možné kúpiť v tomto ročnom období. Tieto nápoje obsahujú veľmi nízky obsah alkoholu a majú sladkú príchuť.

Môžete si tiež vyrobiť svoj vlastný domov, ak chcete.

Ak si chcete pripraviť zelené pivo doma, najskôr si budete musieť kúpiť pár vecí z obchodu. Prvá vec, ktorú budete potrebovať, je zelené potravinárske farbivo. Nenechajte si náhodou pripraviť modré potravinárske farbivo, pretože to nebude fungovať. Budete tiež potrebovať nejaké chlebové droždie, írsku whisky, vodu, cukor a zelené jablká.

Po zakúpení týchto predmetov sa môžete dostať k vareniu piva. Mali by ste začať tým, že si jablká nakrájate na malé kúsky, dáte do hrnca a potom kúsky jablka zalejete vodou. Potom by ste mali obsah hrnca na sporáku zohriať na teplotu varu, potom oheň odstaviť a nechať dusiť asi dvadsať minút.

Keď sa to dusí, môžete začať pracovať na droždí. Odmerajte jednu šálku irskej whisky a potom ju zohrejte na panvici na sporáku. Alkohol neprehrievajte a dokonca ani nespaľujte, pretože by sa tým zničila chuť. Po zahriatí pohára alkoholu môžete primiešať chlebové droždie a zamiešať ho lyžičkou.

Nalejte túto zmes do hrnca s dusenými jablkami a potom na vrch dajte pokrievku, ktorá ju nechá vychladnúť, a nechajte ju sedieť asi osem hodín. Noc funguje dobre.

Po vychladnutí môžete obsah naliať do kvasného vedra a pridať cukor. Uistite sa, že sú droždie a cukor dôkladne zmiešané, pretože to pomôže procesu fermentácie.

Mix nechajte na chladnom mieste (teplota v miestnosti by nemala byť vyššia ako sedemdesiat stupňov), aby kysla asi osem dní. Podľa kvasenia zistíte, či kvasí; ak to buble tak kvasi. Po troch dňoch budete musieť veko vymeniť za kvasný zámok.

Po uplynutí ôsmich dní môžete jablká preceďovať a uložiť svoje zelené pivo do fliaš alebo inej nádoby. V tomto okamihu ho môžete piť, ale po dvoch týždňoch bude lepšie chutiť.

Zelené pivo sa má piť vo veľkom množstve a zvyčajne nemá znateľné účinky na ľudský organizmus. Stále je to však alkohol, takže to nepreháňajte.

Na pitie svojho zeleného piva nemusíte čakať až do Dňa svätého Patrika. Pohárik si môžete kedykoľvek vychutnať. Môžete sa však tiež rozhodnúť urobiť zábery zeleného piva pre svojich priateľov. Tieto zábery sa robia veľmi ľahko a chutia vynikajúco.

Na výrobu záberov zo zeleného piva budete potrebovať zelené potravinárske farbivo, modré potravinárske farbivo, fľašu vodky, fľašu zázvorového piva a brokové poháre. Začnite nalievaním troch uncí vodky do pohára. Potom pridajte kvapku zeleného potravinárskeho farbiva a kvapku modrého potravinárskeho farbiva.
Nalejte zázvorové pivo, až kým nie je panvica naplnená do polovice, a potom vložte pohár do mrazničky. Po piatich minútach bude vaša strela so zeleným pivom hotová. Tvoji priatelia ich budú milovať!

Zelené pivo a zábery zo zeleného piva sú zábavnou formou na oslavu Dňa svätého Patrika. Tieto nápoje neobsahujú žiadne tradičné írske prísady, pôsobia však slávnostne a chutia dobre. Ak sa chcete viac opiť, môžete vždy vypiť niekoľko panákov zeleného piva. Užite si to!