ako na to?

Niekoľko jednoduchých tipov keď varíte pre svoju rodinu

Všetci máme radi svoje rodiny a deti. Ak majú vaše deti dobré vzťahy so svojimi rodičmi, budú mať radosť z každého jedla, ktoré im pripravíte. Existuje veľa vecí, ktoré vám môžu uľahčiť život pri príprave jedál pre rodinu. Nemusíte tráviť čas varením alebo staraním sa o to, aké suroviny doma máte, pretože všetko ste už dostali v obchode s potravinami. Je potrebné si len spomenúť na niektoré tipy.

Ak chcete variť pre svoju rodinu, tu je niekoľko jednoduchých tipov:

1) Nerobte si starosti, ak nemáte hneď všetko. Dbajte na to, aby ste mali dostatok prísad, aby vám jedlo nevychladlo a netrvalo príliš dlho.

2) Pokiaľ je to možné, používajte čerstvú zeleninu. Čerstvá zelenina chutí lepšie ako mrazená.

3) Namiesto bielej múky vždy používajte celozrnnú múku. Celozrnná múka robí jedlo chutnejším a zdravším.

4) Ak chcete podávať kuracie mäso, používajte radšej kuracie stehná bez kože ako paličky. Kuracie stehná bez kože sú jemnejšie a vlhšie. (Kuracie mäso s kožou sa neodporúča).

5) Ryžu radšej varte vo vode ako ju varte. Varená ryža robí ryžu tvrdou a neumožňuje zrnám dobre absorbovať chute.

6) Pred začiatkom varenia sa uistite, že máte dostatok času na dokončenie jedla. Nechcete byť v polovici jedla a uvedomiť si, že nemáte dostatok času na varenie.

7) Jedlo občas premiešajte, aby sa nespálilo alebo neprilepilo na panvicu. Ak nevlastníte nepriľnavé panvice, vopred si nastriekajte sprej na varenie, aby sa jedlo nepripálilo alebo neprilepilo na panvicu.

8) Ak pripravujete cestovinové jedlo, nezabudnite z hrnca naliať trochu vriacej vody a až potom ju vypustiť. Takto sa zastaví lepenie cestovín. Inak by vám cestoviny mohli vyjsť ako jeden obrovský blok a nie ako jednotlivé kúsky alebo tvary.

9) Ak nechcete variť celé kurča, kúpte si zvlášť paličky alebo stehná a radšej ich použite. Nákupom kurčiat týmto spôsobom môžete ušetriť peniaze.

10) Nepoužívajte pri príprave jedla obyčajnú kuchynskú soľ. Stolová soľ má výraznú chuť a môže poškodiť chuť jedla. Namiesto toho použite morskú soľ pre prirodzenejšiu chuť.

11) Po dokončení varenia nezabudnite vypnúť sporák alebo iné varné zariadenie. Ak náhodou zhoríte dom, pretože ste zabudli vypnúť kachle, nikto nevyhrá.

12) Otočte gombík kachlí do polohy medzi nízkym a stredným ohňom. Ak sporák postavíte na vysokú úroveň, jedlo sa príliš rýchlo uvarí a môže sa spáliť alebo uviaznuť na panvici.

13) Nebojte sa použiť korenie a bylinky. Môžete ich pridať koľko chcete bez obáv, ak ich máte príliš veľa. Množstvo pridaného korenia alebo bylín môžete kedykoľvek znížiť. Ak ich už znížite, nemôžete ich pridať.

14) Vyvarujte sa vareniu cestovín vo veľkom hrnci. Cestoviny sa rozšíria, keď absorbujú vodu, takže veľký hrniec môže spôsobiť, že sa voda po pridaní cestovín vyleje.

15) Ak chcete pripraviť jedlo pre seba alebo svoju rodinu, uvarte niečo, čo viete, ako dobre pripraviť. Nesnažte sa robiť niečo nové len preto, že ste to videli v časopise alebo v televízii. Nakoniec stratíte jedlo a čas.

16) Nevarte jedlo príliš dlho. Keď je jedlo hotové, dávajte pozor na sporák a otočte jeho otočným gombíkom. Ak ho necháte zapnuté, jedlo sa bude ďalej variť a vy nechcete, aby sa to stalo.

17) Skôr ako začnete s varením, pripravte si všetky svoje prísady. To vám umožní ušetriť čas z dlhodobého hľadiska.

18) Nelejte vodu do horúcej panvice alebo omáčky. Voda spôsobí vystrieknutie tuku a vy nechcete, aby sa to stalo.

19) Vyvarujte sa vareniu s vínom. Víno má veľmi výraznú chuť a môže poškodiť chuť vášho jedla. Ak musíte variť s vínom, najskôr ho zredukujte alebo použite iba malé množstvo.

20) Predtým, ako mäso uvaríte, nezabudnite z neho odstrániť všetky kosti. Ak kosti zostanú v sebe, riskujete udusenie alebo uviaznutie zuba.

21) Aby ste sa uistili, že je mäso dobre uvarené, pomocou teplomera skontrolujte, či dosiahlo správnu teplotu. Nájdete ich vo väčšine obchodov na zakúpenie.

22) Vyvarujte sa vareniu zemiakov s mramorovou textúrou. To znamená, že sú nedostatočne tepelne upravené a pri konzumácii spôsobia, že ochoriete.

23) Ochutenia dochuťte až po vypnutí kachlí. Korenie, ako je soľ, korenie a cukor, stratí svoju chuť, ak sa tepelne upravuje dlhší čas.

24) Cukor spôsobuje dlhodobé varenie hnedých jedál. Ak sa chcete vyhnúť tomu, aby jedlo príliš zhnedlo, nevarte s ním.

25) Olej má veľmi vysoký bod dymu, takže ho môžete použiť na varenie takmer všetkého. Ak sa chystáte vyprážať jedlo, použite namiesto masla olej, pretože sa ľahšie čistí a dá sa znovu použiť.

26) Pri používaní nožov vždy odrežte ruku. To vám zabráni v tom, aby ste sa porezali a zranili sa pri tom.