ako na to?

Najrýchlejšie stredomorské recepty na každé jedlo dňa

Prvá vec, ktorú si treba pamätať pri varení cestovín, je použitie čerstvých cestovín. Chcete, aby vám jedlo chutilo, takže neplatíte ďalšie peniaze len preto, lebo na etikete je napísané „domáce“!

Keď si kúpite predvarené rezance, zvyčajne sa pripravujú z múky, čo znamená, že obsahujú pridaný cukor. Môžu mať dokonca pridanú soľ! Tieto druhy rezancov bývajú nevýrazné a nudné. V obchodoch s potravinami je dnes k dispozícii veľa rôznych druhov cestovín; existuje však jeden typ, ktorý je veľmi populárny: linguine. Linguine má dlhú históriu a bol pôvodne vytvorený Rimanmi ako spôsob, ako nakŕmiť svoje jednotky počas bitky. Dnes sa linguine stále konzumuje v Taliansku a ďalších častiach Európy.

Linguin je skvelým zdrojom bielkovín a vitamínov A, B6, C a E. Má tiež nízky obsah tukov (menej ako 1 gram na porciu) a cholesterolu (0mg). Linguine neobsahuje žiadny sodík ani rafinované cukry. Je ľahké sa pripraviť, pretože to trvá len 10 minút od začiatku do konca! Nezabudnite na stranu pridať trochu čerstvej zeleniny pre zdravé a sýte jedlo.

V skutočnosti sú celozrnné cestoviny vo všeobecnosti oveľa zdravšie ako bežné biele cestoviny. Celozrnné cestoviny majú viac výživných látok ako biele cestoviny. Niektoré farby ako zelená a čierna majú veľmi malú výživu; celozrnná pšenica má však veľa výživy. Varia sa rovnako ľahko ako biele cestoviny a majú veľa tvarov a veľkostí. Celozrnné cestoviny chutia výživnejšie a srdečnejšie ako ich biele náprotivky.

Ako vidíte z tohto článku, na výber je veľa druhov zdravých cestovín. Len to nepreháňajte! Obmedzte veľkosť svojich porcií a budete v pohode.

Tu je niekoľko tipov na prípravu čerstvých cestovín:

Tip 1: Čerstvé cestoviny by mali byť varené „al dente“ (pevné na zahryznutie), pretože pri ochladení budú pokračovať v príprave a mäknutí.

Tip 2: Aby ste zabránili lepeniu cestovín, nezabudnite použiť dostatok vody a občas ich premiešajte.

Tip 3: Pridajte do vody lyžicu alebo dva oleje, aby sa cestoviny nelepili.

Tip 4: Pracujte pomaly a postupne pridávajte malé množstvo cestovín. Takto zabránite tomu, aby sa z vajíčka stalo cesto lepkavým neporiadkom.