ako na to?

Najlepšie detské recepty. Ako na ne?

Kurací šalátový sendvič (pizza)

Zloženie: 1/2 kuracieho mäsa, hlávkový šalát, paradajka, majonéza, kečup a syr.

Ako na to: Vložte všetky prísady do sendvičového vrecka alebo nádoby a pevne ich utesnite plastovou fóliou. Uchovávajte v chladničke až 2 dni.

Hranolky so syrovou omáčkou (Chips Ahoj! Mix)

Suroviny: 1/4 šálky masla, 3 lyžice múky, soľ a korenie.

Ako na to: Maslo roztopte na panvici na strednom ohni. Pridajte múku a miešajte dohladka. Pomaly prilievame mlieko a miešame ďalej až do zhustnutia. Stiahneme z ohňa a pred pridaním syrovej omáčky podľa chuti mierne ochladíme. Podávame horúce s čipsami Ahoj! premiešame navrch alebo podávame studenú s bokom ponorenou omáčkou z obyčajného jogurtu.

Pizza Crust (pečená)

Suroviny: 1/2 hrnčeka múky, 1 lyžička prášku do pečiva, soľ a korenie.

Ako na to: Predhrejte rúru na 350 stupňov Fahrenheita. Vymastite 9-palcovú koláčovú formu. V malej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ; odložiť. Rukami alebo vykrajovačom na pečivo vykrajujte z cesta kruhy hrubé asi 1/8 palca. Každý kruh stočte do guľky a položte ich na pripravený kôrový plech (pláty). Zatlačte vidličkou, aby sa na vrchu vytvoril krížom krážovaný vzor. Pridajte požadované zálievky (uvedené nižšie) a vložte ich do rúry na 10-15 minút alebo až kým nebudú na vrchu mierne hnedé.

Cestoviny s marinárskou omáčkou (bez)

Zloženie: 1 (16 uncí) krabica cestovín rotini, 2 (28 uncí) tégliky marinara omáčka, 1 čajová lyžička sušenej bazalky, 1 čajová lyžička sušeného oregana.

Ako na to: Varte cestoviny podľa pokynov na obale. Vypustite a opláchnite studenou vodou. Vmiešajte 1 téglik marinarovej omáčky, bazalky a oregana. Dôkladne kombinujte. Ihneď podávajte alebo skladujte v chladničke až 5 dní.

Škoricové jablká (palacinky)

Zloženie: 1 jablko, 1 lyžička škorice, 1 lyžica masla.

Ako na to: Jablká ošúpte a zbavte jadier. Nakrájajte na tenké plátky a vložte do misy. Pridáme škoricu a maslo. Miešajte, kým sa nespoja. Vložte jablká nakrájané na plátky na strednom ohni. Varíme do zlatista z každej strany.

Pečené jablká (rožky)

Suroviny: 4 jablká, 1/4 šálky hnedého cukru, 1 lyžička škorice, 1 lyžica masla.
Ako na to: Predhrejte rúru na 380 stupňov Fahrenheita. Jablká olúpte a zbavte jadier. Vložíme ich do rúry na pečenie a stred naplníme hnedým cukrom a maslom. Vložíme do rúry, kým jablká nie sú celé mäkké, asi 30 minút.