Kuchyne

Kuracie mäso – zdravý spôsob stravovania?

Zdravotné výhody konzumácie kuracieho mäsa sú dobre známe. Podľa štúdií kuracie mäso obsahuje veľa výživných látok, ako sú bielkoviny, železo, zinok a vitamíny skupiny B. Kuracie mäso je tiež bohaté na omega 3 mastné kyseliny, o ktorých sa preukázalo, že znižujú hladinu cholesterolu a chránia pred srdcovými chorobami. Kuracie mäso je jedným z najlepších zdrojov vitamínu K, ktorý pomáha predchádzať osteoporóze. Jesť kuracie mäso má niekoľko ďalších zdravotných výhod. Avšak s konzumáciou kuracieho mäsa sú spojené určité nevýhody.

Jednou nevýhodou je, že kurčatá pri kladení vajíčok produkujú veľa plynného amoniaku. Tento plyn môže spôsobiť alergie u pacientov s astmou alebo sennou nádchou. Ďalším negatívom je, že hydina môže obsahovať antibiotiká a hormóny používané na zvýšenie efektivity výroby a zvýšenie hmotnosti mäsa. Tieto chemikálie môžu tiež ovplyvňovať hladinu ľudských hormónov.

Niektorí ľudia nemajú radi chuť kuracieho mäsa kvôli vysokému obsahu tuku. Ak ale hľadáte zdravší spôsob stravovania, nemusíte hľadať nič iné ako recepty na kuracie mäso a cestoviny!

Zdravé kuracie a cestovinové recepty:

V tomto článku sa s vami podelím o niektoré moje obľúbené recepty na zdravé kuracie mäso a cestoviny. Tieto chutné jedlá môžete pripraviť pre seba, svoju rodinu alebo dokonca hostí. Všetky tieto recepty sú zdravé a ľahko sa pripravujú. Pozrime sa:

Martha kuracie a cestovinové polievky

Jedným z najobľúbenejších receptov na kuracie a cestovinové polievky je Martha. Tento recept vyžaduje vykostené kuracie stehná, mrkvu, zeler, cibuľu, hrášok, kurací vývar a samozrejme cestoviny penne. Tu je recept:

Zloženie:

  • 1 1/2 libry vykostených kuracích stehien bez kože nakrájaných na kúsky
  • 3 šálky kuracieho vývaru s nízkym obsahom sodíka
  • 1 šálka cestovín penne (alebo akýkoľvek malý tvar cestovín)
  • 1 šálka celého hrášku (čerstvý alebo mrazený)
  • 1 veľká mrkva, olúpaná a nasekaná
  • 1 rebro zeleru, nasekané
  • 1/2 stredne žltej cibule, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 2 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 bobkový list
  • Morská soľ

Kroky:

Vo veľkom hrnci opečte kurča zo všetkých strán na 1 lyžici extra panenského olivového oleja. Pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler a povarte ich, kým zelenina nezmäkne (asi 5 minút). Pridajte kurací vývar, bobkový list a 1 čajovú lyžičku morskej soli. Hrniec prikryte pokrievkou a nechajte zmes prejsť varom.

Akonáhle zmes príde k varu, pridáme cestoviny. Premiešajte, aby sa cestoviny nezlepili, potom stlmte oheň a duste ich asi 8 minút alebo kým nie sú cestoviny al dente. Pridáme hrášok a povaríme ešte 1 minútu. Hrniec odstavíme z ohňa a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

Podávame ihneď.

Podľa želania ozdobte ďalšou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Kuracie a čierne fazule nad cestovinami

Tu je pikantné poňatie kuracieho mäsa a cestovín s čiernymi fazuľkami. Tento recept vyžaduje varené kuracie mäso, konzervované čierne fazule, koriander, červenú cibuľu, jalapenos, citrón, cesnak, kukuričné ​​tortilly a samozrejme cestoviny z fusilli. Tu je recept:

Zloženie:

  • 1 šálka vareného kuracieho mäsa nakrájaná na kúsky
  • 1 plechovka čiernej fazule, opláchnutá a scedená
  • 1/4 šálky nasekaného čerstvého koriandra
  • 1/2 stredne červenej cibule nasekanej
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 lyžice čerstvej citrónovej šťavy (asi 1 1/2 stredne veľkých citrónov)
  • 1 lyžica čili prášku
  • 1 čajová lyžička mletého kmínu
  • 1/4 čajovej lyžičky prášku čili chipotle
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1 balenie fusilli cestovín, varené al dente a scedené (asi 2 šálky)
  • Obloha: kyslá smotana (voliteľné), čerstvé lístky koriandra, avokádo nakrájané na kocky (voliteľné)

Kroky:

Veľký hrniec so slanou vodou privedieme k varu. Medzitým vo veľkej mise zmiešajte kuracie mäso, čierne fazule, červenú cibuľu, koriander, 1/4 šálky olivového oleja a šťavu z 1 citróna. Dochutíme chilli práškom chipotle, soľou, korením a premiešame.

Varte cestoviny podľa pokynov na obale.

Medzitým na strednej panvici zohrejte na veľkej panvici zvyšný olivový olej. Pridajte cesnak a povarte ho dozlatista, asi 1 minútu. Primiešajte čili prášok, kmín, čili prášok chipotle, soľ a korenie. Znížte teplotu na strednú teplotu, pridajte kuraciu zmes a jemne ju prehoďte, aby sa spojila. Varíme až do zahriatia, asi 4 minúty.

Pridajte cestoviny a zvyšnú citrónovú šťavu a premiešajte.

Ihneď podávajte preliate kyslou smotanou, koriandrom a na žehlenie nakrájaným avokádom.