ako na to?

Jednoduchý recept na kuracie s parmezánom

Najlepším spôsobom, ako vyrobiť kuracie parmigiana, je použitie surovín zakúpených v obchode. Potrebujete iba jednu ingredienciu – krémový syr! Ak si chcete ušetriť čas, môžete si kúpiť hotový krémový syr v obchodoch s potravinami alebo online. Nebudete mať problém vyrobiť si ho sami, pretože existuje veľa receptov, ako na to. Ak však máte radšej domácu verziu, potom je tu pre vás jednoduchá metóda.

Zloženie:

  • 1 libra vykostených kuracích stehien bez kože (nakrájaných na kúsky)
  • 2 lyžice masla, rozpustené (alebo margarín)
  • 3/4 šálky strúhaného parmezánu (alebo 1 tyčinku soleného masla)

Predhrejte rúru na 400 stupňov Fahrenheita. Na strednej panvici na strednom ohni rozpustíme maslo. Pridajte kuracie kúsky a varte ich, kým zo všetkých strán nezozlatnú. Vyberte z panvice a odstavte. Primiešajte rozpustené maslo a dochuťte soľou a korením. Kuraciu zmes rovnomerne rozložíme na dva plechy vystlané pergamenovým papierom. Pečieme 15 minút, za stáleho miešania v polovici doby varenia, aby sa nezlepili. Pred podávaním teplé alebo studené ich nechajte úplne vychladnúť.

Ak máte radi svoj parmezán extra hladký, môžete po roztopení masla pridať trochu silnej smotany, aby sa ešte viac zriedila. To tiež zriedi textúru parmezánu a umožní mu lepšie obaliť kurča. Po vybratí kuracieho mäsa z panvice vmiešajte silnú smotanu.

Po zmiešaní všetkého parmezánu by mal byť váš parmezánový povlak pripravený na podávanie. Môžete ho nechať niekoľko minút pod brojlerom, aby sa horná časť hnedo zafarbila, ale nie je to úplne potrebné.

Tipy:

Ak chcete dospelú verziu tohto receptu, rozpustené maslo je možné nahradiť vajcom, ktoré sa robí šľahaním jedného vajca a lyžice vody. Takto získa hotový parmezánový náter pekný, lesklý vzhľad a kuraciemu mäsu dodá väčšiu chuť. Vajcovú zmes zašľahajte do horúcej panvice a potom pokračujte krokom 2.

Väčšiu dávku parmezánu môžete pripraviť jednoduchým pomerným zvýšením všetkých ingrediencií. Kurča najskôr natrieme parmezánom, potom pred pečením pridáme soľ a korenie.

Tento recept je ľahko škálovateľný pre väčšie davy ľudí, alebo môžete pripraviť aj dve dávky súčasne! Rúru len predhrejte na 350 stupňov Fahrenheita a pripravte si dva plechy na pečenie.