ako na to?

Jedlé kvety! Ako s nimi zaobchádzať

Jedlé kvety sú kvety, ktoré obsahujú cukor alebo iné sladidlá. Zahŕňajú nektárinky, ľalie, jazmín, karafiáty, ruže a mnoho ďalších. Existuje niekoľko druhov jedlých kvetov, napríklad poľné kvety (ktoré nemajú semená), kultivované kvety (ktoré majú semená) a hybridy. Odrody divokých kvetov nemusia chutiť veľmi dobre, ale niektoré z nich sa dajú použiť pri varení. Niektoré z týchto kvetov sa používajú aj na výrobu liekov.

Ako pripraviť jedlé kvety?

Najlepší spôsob, ako pripraviť jedlé kvety, je pripraviť si z nich čaj. Môžete použiť akýkoľvek typ čajníka, ktorý vám umožní uvariť kvety do nápoja. Na dochutenie čaju môžete použiť akýkoľvek druh bylín alebo korenia, ktoré vám chutia, a potom ho dolejte vodou, až kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.

Existujú rôzne druhy kvetov, ktoré môžete použiť na prípravu čaju. Ak chcete urobiť kvetinový nálev, musíte použiť kvety, ktoré obsahujú kyselinu citrónovú. Medzi tieto kvety patria:

Karafiát (Asteraceae) – Karafiáty sú známe ako „sladký“ kvet, pretože obsahujú veľké množstvo cukrov. Kvety majú rôzne farby vrátane bielej, ružovej, žltej a fialovej. Tieto kvety chutia veľmi sladko, takže ich možno budete chcieť použiť na dochutenie koláčov a iných dezertov.

Klinček ružový (Dianthus caryophyllus) – Klinček ružový je druh kvetu, ktorý sa dá použiť ako prírodný liek na liečenie bolesti hlavy a zubov. Tieto kvety možno použiť aj na dochutenie koláčov, muffinov a džemov. Sú to malé biele kvety, ktoré majú niekoľko malých okvetných lístkov.

Klinček klinčekový (Dianthus caryophyllus) – Táto kvetina je druhom klinčekovej ružovej farby, ktorá má výraznú chuť a vôňu. Môžu sa jesť surové alebo sa dajú použiť na dochutenie rôznych jedál.

Gardénia (Gardenia jasminoides) – Gardénie sú biele kvety, ktoré majú malú aj veľkú veľkosť. Tieto kvety sa dajú jesť buď surové alebo varené. Dajú sa použiť aj na výrobu vína.

Medovka (Lonicera) – Je známe, že zimolezy majú sladkú vôňu a chuť. Tieto kvety sa dajú jesť surové alebo sa dajú variť s inými jedlami. Bežne sa používajú na výrobu vín a čajov.

Morning Glory (Ipomoea tricolor) – sú to kvety pochádzajúce z tropických oblastí vrátane južných Spojených štátov. Majú sladkokyslú chuť. Tieto kvety sa dajú jesť surové. Niekedy sa používajú aj na výrobu alkoholických nápojov a čajov.

Nasturtium (Tropaeolum majus) – Tieto kvety majú korenistú a korenistú chuť. Môžu sa jesť buď surové alebo varené. Tieto kvety majú rôzne farby vrátane oranžovej, žltej, červenej a hnedej.

Ruža (Rosa) – Existuje veľa rôznych druhov ruží, ktoré môžete použiť ako prísadu na varenie rôznych receptov. Tieto kvety sa dajú jesť surové alebo sa môžu používať ako prírodný liek na prevenciu srdcových chorôb.

Tieto kvety môžete použiť na výrobu kvetinovej vody. Musíte len dať tieto kvety do nádoby s vodou a nechať ich vonku na slnku. Nádobu udržiavajte zakrytú, aby do nej nelietali chyby a iný malý hmyz. Po niekoľkých hodinách si môžete svoj nápoj vychutnať. Čím dlhšie necháte kvety vo vode, tým silnejšia bude ich chuť.

Keď skončíte s nádobou na vylúhovanú vodu, môžete si kvety posadiť do záhrady. Z týchto kvetov sa dá po niekoľkých týždňoch tiež vyrobiť med, takže z nich získate viac výhod.