ako na to?

Jahodová korunka, skvelý recept s želé

Jahodová korunná maličkosť je jedným z najobľúbenejších dezertov v Amerike. Môžete si ho vyrobiť doma alebo využiť reštauračné menu s jahodovou korunou. Ak hľadáte jednoduchý a lahodný recept na jahodovú korunnú maličkosť, potom musíte vyskúšať tento!

Možno ste už niekedy počuli o receptoch na jahodovú korunku, ale nevedeli ste, ako si ich sami pripraviť. Tu je recept na jahodovú korunku s želé. Vyrába sa veľmi ľahko a chutí skutočne dobre.

Zloženie:

  • 1 šálka cukru (alebo iného sladidla)
  • 2 šálky plnotučného mlieka (alebo smotany)
  • 3/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Smery:

V hrnci zohrejte mlieko na stredne vysokej teplote, až kým nedosiahne 110 stupňov F. Potom pridajte cukor a dobre ho premiešajte. Pokračujte v miešaní, kým sa nerozpustí všetok cukor. Odstavíme z ohňa a necháme úplne vychladnúť. Pridajte vanilkový extrakt do vychladnutej mliečnej zmesi a dobre premiešajte. Nalejte do misy, zakryte igelitom, vložte do chladničky na noc alebo ešte dlhšie, ak je to možné, aby sa lepšie usadila. Keď ste pripravení na podávanie, nakrájajte na kúsky a pochutnajte si!

Existujú aj iné druhy chutných a slaných jahodových receptov, ako sú recepty so šľahačkou, a vždy môžete experimentovať s rôznymi čerstvými plodmi, aby ste prišli s úplne novým receptom.

Jahodová korunná maličkosť s krémom

Ľahký dezertný recept na jahodovú maličkosť je pripraviť ho s krémom. Tento dezert sa ľahko pripravuje a má ľahkú a vzdušnú chuť, najmä ak puding pripravujete od nuly. Nezaberie vám veľa času a dá sa pripraviť vo veľkých dávkach, vďaka čomu je ideálny na zdieľanie s priateľmi alebo rodinou. Naučme sa, ako pripraviť tento lahodný dezert podľa tohto jednoduchého receptu.

Na tento jednoduchý recept na dezert sa môžete obrátiť pri príprave vlastnej jahodovej drobnosti s krémom. Vyrába sa veľmi ľahko a dá sa podávať pri akejkoľvek špeciálnej príležitosti.

Zloženie:

  • 1 šálka silného krému
  • 1 šálka plnotučného mlieka
  • 4 žĺtky
  • 1/2 šálky cukru (alebo iného sladidla)
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 6 lyžíc strúhanky (z denného koláča)
  • 12 uncí mrazených jahôd (nerozmrazujte), nakrájaných na tenké plátky
  • 3 polievkové lyžice kirsch, voliteľné (náhradná ďalšia voda)
  • Šľahačka (alebo šľahačka), voliteľné
  • 12 amaretti cookies alebo iných cookies s mandľovou príchuťou, drvené
  • 3/4 šálky posekaných pražených mandlí

Ak chcete pripraviť krémeš, vo veľkej miske spolu vyšľahajte žĺtky a 1/4 šálky cukru, kým nebudú dobre zmiešané. Vyšľaháme mlieko a smotanu. Odložiť. V strednom hrnci za stáleho miešania zahrejeme na strednom ohni zvyšnú 1/2 šálku cukru a 1/4 šálky vody, kým zmes nezačne vrieť. Keď sa na okraji hrnca objavia malé bublinky, pokračujte v miešaní, kým sa bubliny nezväčšia a sirup nebude mať farbu svetlého karamelu (asi 360 stupňov F). Odstavíme z plameňa a za stáleho šľahania veľmi opatrne pridáme do misky so žĺtkami asi 1/3 šálky horúceho sirupu. Pokračujte v pridávaní karamelu týmto spôsobom, až kým nebude všetko zapracované. Vmiešajte vanilku. Puding môže byť vyrobený vopred a uložený v chladničke jeden alebo dva dni.

Aby ste vyrobili maličkosť, do veľkej misy naložte na spodok tretinu nakrájaných jahôd. Pokvapkáme 1 polievkovou lyžicou kirsch (ak je to žiaduce) a posypeme 2 lyžicami sušienky. Nalejte jednu tretinu krémešu cez vrch. Prikryjeme igelitom a dáme do chladničky na 2 až 3 hodiny alebo na noc.

Ďalej vytvorte druhú vrstvu ako pri prvej. Pre tretiu vrstvu opakujte postup s použitím zvyšných jahôd a kirsch (ak je to žiaduce) a dajte do chladničky.

Keď ste pripravení na servírovanie, vyšľahajte silnú smotanu, kým nestojí v mäkkých vrcholoch, a rozložte ju po vrchu drobnosti. Navrch dajte mandle a zvyšky drobkov.

Tento recept na dezertnú maličkosť môžete vyskúšať počas svojej nasledujúcej špeciálnej príležitosti alebo stretnutia s priateľmi a rodinou. Môžete si ho vyrobiť deň vopred, aby ste ušetrili čas v deň skutočnej obsluhy.
Môžete tiež použiť iné čerstvé ovocie, ako sú maliny, čučoriedky, čierne bobule, broskyne, marhule a mango.
Môžete tiež urobiť rôzne variácie tohto lahodného dezertu nahradením čerstvého ovocia konzervami alebo džemom.