ako na to?

Čo potrebujete vedieť o príprave vynikajúceho jablkového koláča od nuly?

Existuje veľa rôznych druhov jablkových koláčov, ale všetky majú jednu spoločnú vlastnosť – kôrku. Kôra je to, čo robí alebo rozbije koláč! Najzákladnejší typ jablkového koláča pozostáva iba z múky a vody. Volá sa obyčajný starý jablkový koláč, pretože neobsahuje vôbec žiadne ovocné príchute. Ak chcete pripraviť koláč, ktorý chutí ako kedysi babička, musíte pridať nejaké ovocné arómy.

Druhý typ jablkového koláča sa nazýva ovocný dezert. Ovocné dezerty zvyčajne zahŕňajú ovocie ako broskyne, hrušky, banány a hrozno. Často sú sladené medom alebo javorovým sirupom namiesto cukru. Tieto druhy koláčov bývajú bohatšie ako obyčajné staré jablkové koláče a môžu lepšie chutiť, ak sa podávajú teplé alebo studené!

A nakoniec je tu jablkový koláč, ktorý môžete vidieť v televíznych reláciách ako „Babičkin dom“ a „Kuchynské nočné mory“. Tieto koláče sú vyrobené z množstva ovocných štiav, orechov a sušeného ovocia. Majú veľmi bohatú chuť a určite uspokoja vaše mlsné jazýčky!

Ako si vyrobiť jablkový koláč od nuly, na ktorý by bola babička hrdá?

Príprava skvelého jablkového koláča od nuly je ľahšia, ako si myslíte. Nebudete potrebovať žiadne ozdobné prísady ani techniky varenia. Stačí postupovať podľa týchto jednoduchých krokov a budete si užiť svoj vlastný koláč!

Najskôr si vyberte správny druh jabĺk. Môžete použiť zmes rôznych druhov jabĺk alebo len jeden druh. Niektorí kuchári radi používajú jablká Granny Smith, pretože si pri pečení udržiavajú tvar. Môžete tiež pridať do crabapples, ak chcete pridať extra príchuť bez pridania extra sladkosti.

Ďalej umyte a nakrájajte jablká na malé kúsky. Ak chcete, môžete ich ošúpať, ale niektorí kuchári sa domnievajú, že pokožka pomáha zabrániť rozpadnutiu kúskov jabĺk. Používajte koľko chcete – čím viac jabĺk použijete, tým bude koláč sladší.

Potom začnite pripravovať koláčovú kôrku (recept uvedený nižšie). Môžete použiť kôru zakúpenú v obchode alebo si vyrobiť vlastnú v závislosti od úrovne schopností a času.

Ďalším krokom je pridať do vašej koláčovej plnky sladidlo. Môžete použiť cukrový cukor, agávový sirup alebo dokonca hnedý cukor podľa vašich chutí. Ak máte radi koláčové príchute, môžete pridať aj trochu kyseliny citrónovej, aby ste zvýšili aj túto štipľavú chuť! Vaša náplň je teraz pripravená na vloženie do koláčovej kôry.

Nakoniec je čas položiť vrchnú kôru na koláč. Na vrchu môžete urobiť výrezy alebo ich nechať hladké. Výber je na tebe!

DUTCH APPLE PIE RECEPT

ZLOŽKY:

  • Kôra:
  • 3 šálky univerzálnej múky
  • 2 lyžičky soľ
  • 1 šálka (2 tyčinky) masla
  • Asi 6 až 7 lyžice. studenej vody

Náplň:

  • 6 až 8 jabĺk babičky smith (viac, ak sú menšie)
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 polievková lyžica. citrónová šťava
  • 1 polievková lyžica. múka
  • 1 lyžička škorica
  • 1/4 lyžičky. muškátový oriešok
  • 1/4 lyžičky. soľ
  • 1 vaječný bielok zmiešaný s 1 polievkovou lyžičkou. voda (na umývanie vajec)

INŠTRUKCIE:

Krok 1: Olúpte, zbavte jadier a nakrájajte jablká na 1/4 palcové plátky. Dajte ich do veľkej misy a zalejte citrónovou šťavou, aby sa nezhnedli.

Krok 2: V inej miske zmiešajte cukor, múku, škoricu, muškátový oriešok a soľ. Pridajte jablká a premiešajte. Odložiť.

Krok 3: Na výrobu kôry zmiešajte vo veľkej mise múku a soľ. Maslo nakrájame vykrajovačom alebo vidličkou, až kým zmes nebude pripomínať hrubé omrvinky. Pridajte vodu 1 polievková lyžica. naraz, po každom pridaní rozhadzovať vidličkou. Keď môžete zhromaždiť cesto dohromady do gule, zabaľte ho do igelitu a chladte najmenej jednu hodinu.

Krok 4: Predhrejte rúru na 220 ° C.

Krok 5: Polovicu cesta vyvaľkajte na pomúčenej ploche a vyložte 9-palcový koláčový plát. Nalejeme plnku a navrch dáme zvyšné vyvaľkané cesto. Orežte, sklopte a ohnite okraje a na vrchu nakrájajte štrbiny, aby mohla unikať para.

Krok 6: Rozšľahajte zmes bielka a vody a potrite hornou časťou cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút, potom znížime teplotu na 175 stupňov C a pečieme ďalších 35 minút.

Krok 7: Pred podávaním ich nechajte mierne vychladnúť.