ako na to?

Čo je to Magic Shell?

Magická škrupina je druh čokolády, ktorá neobsahuje žiadne mliečne sušiny ani maslový tuk. Názov pochádza zo skutočnosti, že po roztavení pripomína škrupinu. Neobsahuje však žiaden čokoládový likér (čokoládový likér). Vynašiel ho muž menom David Lebovitz v roku 1970 vo veku 20 rokov. Jeho cieľom bolo vytvoriť produkt, ktorý by mal podobnú chuť a textúru ako mliečna čokoláda, ale bez obsahu tuku.

Hlavnou zložkou magickej škrupiny sú kakaové bôby. Medzi ďalšie prísady patrí cukor, zeleninové tuky a vanilkový extrakt. Na výrobu magickej škrupiny sa používa niekoľko ďalších vecí, ako je sóda bikarbóna, soľ a kávová usadenina. Kombináciou týchto rôznych zložiek sa získa veľmi pevná čokoláda so silnou chuťou. Chuť magickej škrupiny je dosť výrazná vďaka svojej jedinečnej kombinácii chutí a textúr.

Ako si vyrobiť čarovnú škrupinu bez kokosového oleja?

Je možné vyrobiť čarovnú škrupinu bez použitia kokosového oleja. Namiesto toho budete musieť použiť iné tuky, ako napríklad maslo alebo ghí. Ak chcete, môžete tiež pridať nejaký vanilkový extrakt. Ak tak urobíte, potom bude výsledná čokoláda o niečo menej sladká ako bežná magická škrupina. Stále je to však vynikajúce!

Na rozpustenie čokolády v tekutom stave je potrebný čas a teplo. Môžete to urobiť buď v kovovej miske položenej na panvici s vriacou vodou alebo v mikrovlnnej rúre.

Krok 1: Roztopte čokoládu

V kovovej miske pridajte asi šálku nasekanej čokolády a misku položte na hrniec s vriacou vodou. Nedopustite, aby sa dno misy dotýkalo vody. Znížte teplotu na stredne nízku, aby sa nerozvarila nasucho. Občas miešajte, až sa čokoláda rozpustí. To by malo trvať asi 5 minút.

V mikrovlnnej rúre pridajte asi šálku nasekanej čokolády do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry a zohrievajte ju na 1 minútu. Rozmiešajte rozpustenú čokoládu a potom ju v 30-sekundových intervaloch za stáleho miešania opäť zahrejte, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

Krok 2: Miešajte ďalšie prísady (voliteľné)

Ak chcete pridať ďalšie prísady, ako je maslo, kokosový olej alebo vanilkový extrakt, urobte to teraz. Na každú šálku čokolády pridajte 3 lyžice masla alebo kokosového oleja a asi 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu.

Krok 3: Pridajte polevy

Vyberte si svoje obľúbené cukríky, oriešky alebo iné polevy, ktoré chcete pridať do svojej čarovnej škrupiny. Polevy by mali byť buď najemno nasekané, alebo roztopené. Nechcete žiadne veľké kúsky, ktoré sa neroztopia, keď niečo ponoríte do magickej škrupiny!

Krok 4: Rozmiešajte to!

Rozpustenú čokoládu dobre premiešajte lyžičkou alebo vidličkou, aby ste sa uistili, že sú všetky ingrediencie rovnomerne rozložené.

Hotovo!

To je všetko; teraz máte nejakú vynikajúcu čarovnú škrupinu, ktorú môžete použiť na namáčanie svojich obľúbených dezertov alebo len tak jesť po lyžičkách!

Je potrebné Magic Shell chladiť?

Ak si magickú škrupinu vyrobíte doma bez použitia kokosového oleja, pri izbovej teplote zhustne a mala by sa skladovať v chladničke. Ak však budete postupovať podľa pôvodného receptu a pripravíte ho z kokosového oleja, pri izbovej teplote zhustne a nemusí byť v chlade. Nádobu pevne utesnite, aby nezachytávala nežiaduce príchute z iných potravín vo vašej chladničke!

Ako dlho vydrží Magic Shell?

Magická škrupina vydrží asi tak dlho ako čokoládový sirup, takže ak si ju pripravíte doma bez kokosového oleja, mali by ste ju uložiť v chladničke a spotrebovať do niekoľkých týždňov. Ak to urobíte s kokosovým olejom, nemusí sa skladovať v chlade a pri izbovej teplote vydrží niekoľko mesiacov.

Ktorý recept je teda pre vás vhodný? Ten s kokosovým olejom je možné skladovať pri izbovej teplote bez chladenia a po vychladnutí nestvrdne. Je to ten, ktorý uprednostňujem, pretože sa nemusím báť, že by som preň našiel miesto v „chladničke“, a kokosový olej mu dodáva veľmi príjemnú príchuť. Ak však chcete svoju čarovnú škrupinu uchovať v chladničke, mali by ste zvoliť originálny recept, ktorý obsahuje rastlinný olej.