Kuchyne

Ako zistiť, či sú bravčové kotlety zlé?

Prvá vec, ktorú treba vedieť, je, že existujú rôzne druhy bravčových rezňov. Nazývajú sa:

Bravčový zadok – toto je najbežnejší druh bravčovej kotlety. Obsahujú veľa tuku a dajú sa pripraviť na veľa spôsobov.

Bravčové karé – Tieto obsahujú viac bielkovín a menej tuku a mali by sa variť vždy rovnako, aby neboli príliš suché.

Bravčová panenka – Tieto kotlety sú veľmi chudé a na dosiahnutie najlepších výsledkov by mali byť vždy pripravené bez oleja alebo tuku.

Ako zistiť, či sú varené bravčové kotlety zlé?

Zistiť, či sú varené bravčové kotlety zlé, sa dá zistiť podľa toho, či sú sfarbené alebo či majú kyslý zápach alebo či veľmi rýchlo nevyschnú. Mali by ste tiež vylúčiť bravčové kotlety, ak majú slizkú štruktúru a nevoňajú dobre.

Ako zistiť, či je bravčové mäso zlé?

V neposlednom rade je tu niekoľko znakov, ktoré naznačujú, že bravčové mäso je zlé:

Bravčové mäso nepríjemne zapácha

Bravčové mäso vytvára slizkú textúru

Bravčové mäso má veľké tmavé škvrny

Ak uvidíte niektorý z týchto znakov, nekonzumujte bravčové mäso.

Ako zistiť, či je varené bravčové mäso zlé?

Rovnaké príznaky zlého surového bravčového mäsa sú aj u vareného bravčového mäsa. To znamená, že ak bravčové kotlety páchnu, majú slizkú štruktúru alebo sú sfarbené, nekonzumujte ich.

Čo sa stane, keď budete jesť zlé bravčové kotlety?

Môže byť ohrozené vaše zdravie. Platí to najmä vtedy, ak konzumujete bravčové kotlety infikované typom baktérií nazývaných listéria. To môže spôsobiť, že mnoho ľudí ochorie, v niektorých prípadoch dokonca spôsobiť smrť.

Ak nemôžete zistiť, či sú bravčové kotlety zlé, je lepšie byť v bezpečí, ako ľutovať. Neverte, že bravčové mäso je bezpečné na konzumáciu, len preto, že nevidíte žiadne známky kazenia. Najlepším spôsobom, ako zistiť, či sú bravčové kotlety zlé, je použitie teplomera na mäso. Ak nemáte teplomer, potom sa uistite, či sú bravčové kotlety dobre uvarené.

Tip: Vždy by ste mali používať teplomer na mäso, aby ste skontrolovali, či je mäso úplne uvarené. Každý druh mäsa má inú teplotu pečenia. Bravčové kotlety sú úplne uvarené, keď dosiahnu vnútornú teplotu asi 145 stupňov Fahrenheita.

Nehrajte hru na hádanie. Nemá cenu ochorieť, len aby ste ušetrili pár dolárov.

Zhrnutie

V tomto článku bolo popísané, ako zistiť, či sú bravčové kotlety zlé. Je veľmi dôležité vedieť, ako zistiť, či je bravčové mäso zlé, pretože vám môže ochorieť.

Bravčové kotlety nie sú také bezpečné, ako by ste si mohli myslieť. Je dôležité vedieť, ako zistiť, či je bravčové mäso zlé.

Ak si všimnete, že bravčové kotlety sú zlé, nekonzumujte ich. Je tiež dôležité skontrolovať, či sú aj varené bravčové kotlety zlé.
Pomocou teplomera na mäso zistíte, či sú bravčové kotlety zlé alebo nie. Nesnažte sa hádať, či je bravčové mäso zlé alebo nie. Hádanie nemá miesto, pokiaľ ide o vaše zdravie.

Toto sú najdôležitejšie fakty, ktoré potrebujete vedieť o tom, ako zistiť, či sú bravčové kotlety zlé.