Jedlo

Ako zahustiť šunkovú a fazuľovú polievku?

Prvá vec, ktorú musíte urobiť pri príprave akejkoľvek polievky, je zabezpečiť, aby bola dostatočne horúca. Ak nie, potom bude vývar veľmi jemný a bez chuti. Chcete, aby vám polievka chutila! Takže ak budete používať šunku v konzerve alebo v krabici, uistite sa, že je čerstvá a nezmrazená. Tiež si nedávajte príliš veľa soli, pretože bez neho nebude príchuť taká výrazná.

Možno budete chcieť do polievky použiť aj menej tekutín, aby príliš nezhustla. Ak vám napríklad zostala šunka z večere vďakyvzdania, množstvo použitého vývaru môžete ľahko znížiť na polovicu. Potom už len všetko spolu premiešajte, až kým nebudú všetky chute dobre zmiešané. Pravdepodobne však budete stále potrebovať trochu vody, pretože po zmiešaní trochu zostane.

Recept na šunkovú a fazuľovú polievku: Ako si pripraviť domácu šunkovú a fazuľovú polievku

Čo potrebujete Suroviny 1 libra (454 gramov) mleté ​​bravčové mäso 2 lyžice olivového oleja 4 strúčiky cesnaku, mleté ​​1 lyžica sušených listov tymianu 3 bobkové listy Soľ a korenie podľa chuti Pokyny Olivový olej zahrejte vo veľkom hrnci na miernom ohni. Pridajte mäso a povarte ho do hneda. Vyberte z panvice a odstavte. Do toho istého hrnca pridajte cesnak a duste ho, kým nezhnedne a nebude voňať. Pridajte bravčové mäso späť do hrnca a potom vmiešajte tymián, bobkové listy, cesnak, 1 lyžičku soli a 1 lyžičku korenia. Všetko spolu premiešajte a nechajte mäso minútku podusiť. Pridajte fazuľu a vodu, zakryte viečkom a pred podávaním nechajte dusiť na miernom ohni najmenej 30 minút.

Recept na holandskú rúru na šunku a fazuľu: Na zimu pomaly varený guláš

Čo potrebujete Suroviny 1 libra (454 gramov) sušená skvelá severná fazuľa 2 cibule, nasekané 3 strúčiky cesnaku, mleté ​​2 bobkové listy 3 lyžice masla 1 lyžica rastlinného oleja 1/2 lyžičky soli 1 lyžice čierneho korenia 4 šálky (946 ml) vody 2 907 gramov šunkového steaku, nakrájaného na kúsky so skusom 2 šálky (474 ​​ml) mrazených jadier kukurice (ak je to potrebné) Pokyny Fazuľu namočte do 6 šálok vody najmenej na 8 hodín. Vypustite a dobre opláchnite. Vo veľkej liatinovej holandskej rúre duste cibuľu a cesnak na masle a oleji na strednom ohni do mäkka. Primiešame soľ, korenie, bobkové listy a namočenú vodu. Pridáme fazuľu a privedieme k varu. Prikryte, znížte teplotu na minimum a duste 2 hodiny. Vmiešajte šunkový steak a kukuricu (ak je to žiaduce). Prikryjeme a dusíme, kým fazuľa nie je mäkká, asi 30 – 40 minút.

Čo je šunková a fazuľová polievka?

Šunková a fazuľová polievka sa pripravuje so šunkovou kosťou a najmenej 5 rôznymi druhmi fazule. Dusená šunka a fazuľa sú ochutené cibuľou, zelerom, mrkvou a bylinkami ako čierne korenie, klinčeky, bobkový list, šalvia a rozmarín. Guláš sa podáva horúci s kukuričným chlebom. Toto chutné jedlo je ideálne na obed alebo večeru počas chladných zimných mesiacov.

Môžem v rúre uvariť šunku a fazuľu?

Nie je potrebné variť šunku a fazuľu v hrnci alebo na sporáku. Toto vynikajúce jedlo si môžete ľahko pripraviť vo svojej rúre! Stačí vložiť do pekáča šunkovú kosť (alebo 2 libry šunky na kocky) a podliať ju studenou vodou. Pridajte do 2 pohárov suchých skvelých severských fazúľ, 3 očistenej mrkvy, 3 očistených stoniek zeleru, 2 očistených cibúľ a 1 čajovej lyžičky soli. Privedieme k varu, panvicu prikryjeme pokrievkou alebo tesne priliehavou fóliou a potom ju vložíme do rúry vyhriatej na 300 stupňov F. Varíme asi 4 hodiny a potom pridáme 3 klinčeky, 1 bobkový list a 1/2 čajovej lyžičky sušenej rozmarín. Pokračujte vo varení, kým fazuľa nie je mäkká (zvyčajne ešte 1-2 hodiny).

Aký je rozdiel medzi fazuľami a strukovinami?

Aj keď mnoho ľudí používa slová „fazuľa“ a „strukoviny“ zameniteľne, je medzi nimi mierny rozdiel. Rozdiel medzi fazuľou a strukovinami je v tom, že medzi „strukoviny“ patrí aj hrášok a šošovica.

Aké sú zdravotné výhody fazule?

Výskum ukázal, že konzumácia 1/2 šálky fazule denne by mohla znížiť riziko vzniku srdcových chorôb až o 22%! Sú tiež nabité bielkovinami a vlákninou, vďaka čomu sa budete cítiť dlhšie plní, čo podporuje chudnutie. Fazuľa je lacná, ľahko sa pripravuje a vynikajúco chutí. Čo na tom nemilovať?

Čo má chuť fazule?

Fazuľa má jemnú chuť a získava chuť iných jedál a korenín, s ktorými sa varia. Existuje veľa odrôd, vrátane čiernej fazule, fazule fazule, tmavej fazule, fazule pinto, veľkej severnej fazule, sójových bôbov a bielej fazule. Okrem výživnej hodnoty sú veľmi lacné a ľahko sa pripravujú.

Aká je história fazule?

Predpokladá sa, že fazuľa pochádza z Strednej a Južnej Ameriky. Archeologické nálezy datujú ich existenciu pred viac ako 7 000 rokmi! Najprv sa pestovali v Indii, Ázii a severnej Afrike. Odtiaľ sa rozšírili do celej Európy a nakoniec aj do zvyšku sveta.

Fazuľové recepty

Existujú doslova stovky receptov, ktoré obsahujú fazuľu ako prísadu, vrátane predjedál, predjedál, mäsa, príloh a dokonca aj dezertov! Fazuľová polievka, čili, fazuľa, tortilla, pečená fazuľa, hummus, falafel, indický dal, pečená fazuľa v Novom Anglicku,

Jednoduché a rýchle recepty na fazuľa

Existuje toľko chutných a ľahko pripraviteľných receptov na fazuľu, že bolo ťažké vybrať si, ktoré z nich chcete zdieľať! Nižšie uvádzame naše absolútne obľúbené položky.

  1. Fazuľa s karamelizovanou cibuľou a chorizom

Príprava tohto ľahko pripraviteľného receptu trvá menej ako 20 minút a je na ňu použitých len niekoľko ingrediencií! Ak nemáte radi pinto fazuľa alebo mexické chorizo, pokojne nahraďte iné druhy fazule.

Zloženie:

1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja

3 oz. (85 gramov) mexické chorizo, odstránené obaly

1 stredná cibuľa nakrájaná nadrobno

2 strúčiky cesnaku, nasekané

3 šálky varených pinto bôbov, scedené a opláchnuté, ak sú v konzerve

1 polievková lyžica jablčného octu

Kóšer soľ a čierne korenie podľa chuti

1 šálka strúhaného syra čedar (4 oz. Alebo 115 gramov)

1 rómska paradajka, nakrájaná na kocky

1/4 šálky nasekaného koriandra (voliteľné)

2 lyžice kyslej smotany (voliteľné)

Príprava:

Olej zahrejte na veľkej panvici na stredne vysokej teplote. Pridajte chorizo ​​a povarte ich do hneda, počas varenia ich rozdeľte, asi 3-4 minúty. Pridajte cibuľu a povarte ju do mäkka a priesvitnej, asi 5 minút. Vmiešajte cesnak a povarte ďalších 30 sekúnd. Primiešajte fazuľu, ocot, 1/2 čajovej lyžičky soli a korenia podľa chuti. Varíme do horúceho stavu, asi 2 minúty. Miešajte syr, kým sa väčšinou neroztopí. Podávame podávané s paradajkami, koriandrom a kyslou smotanou, ak je to žiaduce.

Získajte tento recept

  1. Fazuľa Lima so slaninou a pažítkou

Tu je super ľahká príloha, ktorú môžete pripraviť za menej ako 15 minút! Toto je klasický recept, ktorý pravdepodobne milujete alebo nenávidíte, nie je medzi tým!

Zloženie:

1 lb mrazených detských fazúľ lima

2 lyžice. maslo

2 prúžky slaniny, varené a rozpadané (voliteľné)

1/4 šálky nasekanej pažítky (voliteľné)

kóšer soľ a čerstvé mleté ​​čierne korenie podľa chuti

Príprava:

Naplňte veľký hrniec vodou a priveďte k varu. Fazuľu lima scedíme a pridáme do vriacej vody. Varte fazuľu lima 10 minút alebo do mäkka. Dobre scedíme a vrátime fazuľu lima do hrnca. Primiešajte maslo, slaninu, podľa želania, pažítku a soľ a korenie. Dobre premiešame a podávame.

Získajte tento recept

  1. Medové cesnakové fazule

Táto ľahká príloha z medovo-cesnakových zelených bôbov doplní každú večeru! Výroba je rýchla, ľahká a lacná!

Zloženie:

1 polievková lyžica. maslo

1 polievková lyžica. olivový olej

3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno

3 šálky orezané a nakrájané na zelené fazuľky (asi 1 lb.)

1/4 šálky kuracieho vývaru alebo vody

2 lyžice. med

1 lyžička čerstvá citrónová šťava

1/4 lyžičky. sušené oregano

1/4 lyžičky. soľ

1/8 lyžičky. čierne korenie

Príprava:

Na veľkej panvici na strednom ohni roztopte maslo; pridáme cesnak a dusíme 1 minútu. Pridajte zelené fazuľky a kurací vývar; zakryjeme a povaríme 8 minút. Odkryte a pokračujte vo varení, kým sa neodparí tekutina a zelené fazuľky nebudú jemné, ostré a často miešané, asi o 2 minúty dlhšie. Pridajte med, citrónovú šťavu, oregano, soľ a korenie; povaríme za stáleho miešania 1 minútu.

  1. Cajun Black-Eyed Peas

Príprava tohto ľahko pripraviteľného receptu trvá menej ako 30 minút!

1 lb sušeného čiernookého hrášku

3 šálky vody

2 lyžičky zeleninový olej

1 stredná cibuľa, nasekaná

3 strúčiky cesnaku, mleté

1/2 šálky kečupu

1 polievková lyžica. hnedý cukor

2 lyžice. žltá horčica

1 polievková lyžica. jablčný ocot

2 lyžičky Cajunské korenie

1/4 lyžičky. kajenské korenie

2 pomlčky citrónovej šťavy (najlepšia je čerstvá, ale bude sa robiť vo fľaši)

podľa chuti soľ a čerstvé mleté ​​čierne korenie

Hrášok povaríme s vodou v hrnci na strednom ohni asi 20 minút.

Počas varenia hrášku rozohrejte rastlinný olej na veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a varte ich, kým cibuľa nie je priesvitná.

Pridajte všetky zvyšné ingrediencie do panvice s cibuľou a cesnakom. Dobre premiešajte.

Vypustite hrášok, podľa potreby ho opláchnite a pridajte do panvice. Znovu dobre premiešame a privedieme k varu. Znížte teplotu na mierny oheň a duste asi 5 minút.

Podávame nad ryžou alebo s kukuricou.

  1. Pečený karfiol s cesnakom a parmezánom

Kvety karfiolu hodené do vkusného talianskeho dresingu a pečené do chrumkava, sú úplne vynikajúce! Buďte opatrní, sú návykové!

Zloženie:

1 veľká hlava karfiolu, nakrájaná na malé kvietky (asi 6 pohárov)
kôra a šťava z 1 citróna (2 lyžice. kôry a 3 lyžice. šťavy)

2 lyžice. olivový olej

1 lyžička košér soľ

1/2 lyžičky. čerstvo mleté ​​čierne korenie

3 strúčiky cesnaku, mleté

2 lyžice. nasekaná čerstvá bazalka

2 lyžice. strúhaný parmezán

1 polievková lyžica. majonéza (použil som svetlo)

Príprava:

Predhrejte rúru na 425 stupňov. Na veľkom pekáči kombinujte karfiol s olejom, soľou, korením, cesnakom a bazalkou. Rukami miešajte, až kým nie sú všetky ružičky pokryté olejom a korením. Rozvaľkáme na rovnomernú vrstvu a pečieme 20 minút. Kvetinky otočte, pridajte citrónovú šťavu a kôru a pokračujte v pečení ďalších 15 minút alebo do zlatista a do chrumkava. Vyberte z rúry a preložte do servírovacej misy. Tesne predtým, ako ste pripravení na podávanie, pridajte parmezán a majonézu a premiešajte, aby sa spojili. Syr by sa mal topiť z tepla kvetín. Podávame teplé.