ako na to?

Ako zahustiť hrachovú polievku?

Riediaca hrachová polievka je jednou z najčastejších otázok, ktoré si ľudia kladú. Mnoho ľudí má záujem o prípravu vlastnej domácej hrachovej polievky. Chcú vedieť, ako môžu vylepšiť alebo dokonca vylepšiť to, čo majú doma. Ako preriediť obľúbený recept? Možno si myslíte, že to nejde nijako urobiť, ale potom si možno nebudete vedomí všetkých vecí, ktoré môžete vyskúšať.

Existuje mnoho spôsobov, ako zahustiť polievku. Niektoré metódy fungujú lepšie ako iné. Existuje niekoľko techník, ktoré by mohli viesť k hustejšej polievke ako iná metóda. Než sa teda rozhodnete, či použijete niektorú z týchto metód, musíte sa rozhodnúť, či skutočne chcete zosilnenú verziu svojho obľúbeného receptu, alebo či chcete úplne niečo iné!

Nasledujúci zoznam vám poskytne niekoľko nápadov, ako zahustiť svoje obľúbené recepty:

1) Pridajte vodu. Voda je najlepšou ingredienciou na zahustenie polievky, pretože všetko uľahčuje. Ak do svojej polievky pridáte vodu, pomôže to rýchlejšie sa zahustiť. Pridanie príliš veľkého množstva vody však môže spôsobiť problémy s príchuťou vašej polievky, pretože príliš veľa tekutín má tendenciu riediť chute. Ak pridáte príliš málo vody, riskujete, že úplne stratíte chuť a chuť.

2) Pridajte viac škrobu. Ak si myslíte, že voda je správna cesta, môžete si polievku kedykoľvek zahustiť ďalšími škrobmi. Škroby pôsobia tak, že absorbujú dodatočnú tekutinu v polievke a tým ju zahustia. Niektoré bežné škroby sú kukuričný škrob, tapioka, šípka a múka (ktorá zahŕňa pšenicu, ryžu a ďalšie múky).

3) Pridajte vajcia. Ďalším spôsobom zahustenia polievky je použitie bielkov. Vyšľahaním snehu z bielkov a následným pridaním do polievky ich budete môcť oveľa ľahšie zahustiť. Ak máte viac ako jednu polievku, ktorú je potrebné zahustiť, môžete kedykoľvek žĺtky odložiť a pripraviť omeletu!

4) Pridajte smotanu alebo mlieko. Pridanie smotany alebo mlieka do polievky je skvelý spôsob, ako ju zahustiť. Toto funguje obzvlášť dobre, ak používate recept, ktorý už obsahuje mliečne výrobky. Ak máte v chladničke zvyšky mliečnych výrobkov, je to skvelý spôsob, ako ich spotrebovať!

5) Pridajte očistenú zeleninu. Ak pripravujete zeleninovú polievku a ukáže sa vám príliš riedka, pretlačte do nej zeleninu. To funguje obzvlášť dobre, ak používate zeleninu, ktorá obsahuje veľa škrobu, napríklad zemiaky alebo mrkvu. Môžete dokonca vyskúšať najskôr namočiť chlieb do polievky, aby ste získali ešte väčšiu zhutňovaciu silu zo samotného chleba!

6) Pridajte orechové maslo. Ak máte radi arašidové maslo rovnako ako ďalšia osoba, mali by ste premýšľať o pridaní niektorých do svojej polievky pre ďalšiu chuť a štruktúru. Možno si nemyslíte, že orechové maslá majú nejaké zahusťovacie schopnosti, ale v skutočnosti pomáhajú zahustiť polievku!

Zahustenie polievky nie je vždy jednoduchá vec. Preto väčšina ľudí kupuje konzervované veci iba v obchode s potravinami. Ak naozaj chcete hustejšiu polievku, mali by ste skúsiť experimentovať s prísadami, aby ste zistili, na čo môžete prísť.


Dať si v chladnom zimnom dni dokonalú polievku je jedným z najväčších pôžitkov v živote. Ak teda hľadáte nový a vzrušujúci spôsob zahriatia, skúste si pripraviť svoju obľúbenú polievku od nuly! Nezabudnite neustále experimentovať s ingredienciami, až kým nedosiahnete dokonalú, výdatnú a predovšetkým HUSTÚ konzistenciu, ktorú ste hľadali!