Jedlo

Ako zahustiť glazúru bez kukuričného škrobu?

Nasleduje zoznam bežných otázok o tom, ako zahustiť glazúru bez kukuričného škrobu:

1) Ako si vyrobím vlastné glazúry?

2) Aké sú dobré zdroje na recepty? (Nechcem ich kupovať!)

3) Prečo nikto iný nezmieňuje tento trik ???

4) Môžete mi povedať, kde môžem tieto zložky zohnať?

5) Kde nájdem recept ??

Najskôr, ak ste si ešte nikdy nevyrábali svoje vlastné glazúry, prečítajte si najskôr toto! Ak už viete, ako si vyrobiť vlastné glazúry, ale stále potrebujete nejaké tipy alebo triky, ako ich vylepšiť, ako to, čo je vonku, potom čítajte ďalej. Pravdepodobne zistíte, že od nás nepotrebujete žiadne ďalšie rady.

Je to už dosť dlho, čo som urobil tutoriál na túto tému, tak mi dovoľte začať s malou lekciou z histórie. Keď som pred viac ako dvadsiatimi rokmi začal profesionálne variť, bolo veľmi ťažké zohnať polevu. Neexistovali žiadne online obchody, ktoré by ich predávali; prichádzali iba v malých fľaškách do remeselných obchodov a obchodov so špeciálnymi potravinami. Väčšinu času, keď som si chcel vyrábať vlastné glazúry, som si musel kúpiť hotové z obchodu, ktorý také veci predával. Čoskoro som zistil, že si môžem vyrobiť vlastné glazúry za oveľa menej peňazí. Netrvalo dlho a začal som ich predávať v malých fľaškách v reštaurácii, neskôr na farmárskych trhoch. Ľudia mali záujem ich kúpiť a začal som dostávať žiadosti o neobvyklejšie farby a príchute. Po niekoľkých rokoch som začal predávať ich väčšie množstvá do reštaurácií (a stravovacích spoločností) v okolí. Takto som sa dostal k veľkoobchodnému obchodu s glazúrami.

V dnešnej dobe je oveľa jednoduchšie nájsť tieto veci online a v niektorých väčších obchodoch s potravinami. Prečo sa teda trápiť výrobou vlastných? Kvalita komerčných glazúr vyrábaných glazúrovacími spoločnosťami prešla od mojich začiatkov dlhá cesta. Ale hlavný dôvod, prečo si stále vyrábam svoj vlastný, je zábava! Milujem postup (a odmenu) pri vytváraní krásneho a chutného jedla a toto je len jeden ďalší spôsob, ako sa prejaviť. Dobre, dosť o mne …

Pri vytváraní vlastných glazúr treba pamätať hlavne na to, že sa musíte s týmto procesom baviť! Za tie roky som vyrobil toľko rôznych druhov, že už ani nesledujem, čo do nich ide. Ak ste zvedaví na určitý farebný efekt alebo na to, ako bude konkrétne jedlo vyzerať ako glazúra, potom jednoducho experimentujte! Nerobte si starosti s plytvaním ingredienciami; pravdepodobne ti aj tak zostane veľa glazúry.

Výroba vlastných glazúr môže byť veľmi jednoduchá, ak chcete efekt iba jednej farby. Stačí si zaobstarať práškový cukor (tiež nazývaný cukrársky cukor) a primiešať pár kvapiek potravinárskeho farbiva. Túto časť zvyčajne nechám na svoje deti … pridanie farby do cukru je pre nich veľmi jednoduché, čisté a zábavné! Môžu vám tiež pomôcť vmiešať cukor s polevou.

Ak chcete svojej glazúre dodať výraznú príchuť, priraďte tekuté prísady k tomu, čo sa snažíte napodobniť. Napríklad pre citrónovú príchuť pridajte trochu citrónovej šťavy, pre pomarančovú príchuť pridajte nejakú pomarančovú šťavu atď. Nepridávajte však príliš veľa tekutiny, nechcete, aby poleva stekala alebo aby sa neprilepila k jedlu.

Ak chcete vyrábať zložitejšie lazúry, navrhujem zaobstarať si ďalšiu príručku k tejto téme. Na trhu je ich dosť, niektoré kvalitnejšie ako iné. Väčšinu toho, čo viem o glazovaní jedál, som sa dozvedel z knihy od Maryany Valadeovej s názvom „Working with Glazes“. Ak niekedy potrebujem vyhľadať určitý druh glazúry, tak ju chytím.

Teraz, keď už viete všetko o glazúrach, je čas prejsť na zábavnejšiu časť: jedlo!

Na výrobu siedmich glazovaných jedál budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

1 šálka sušienok na zlaté rybky (alebo sušienky na zvieratá) 1/2 šálky tortovej múky (samostane je v poriadku, ale nie je potrebné) 1/2 masla (1/4 šálky), izbová teplota 2/3 šálky cukru 2 veľké vajcia 1 polievková lyžica . Vanilka 1/2 lyžičky. Soľ 1/4 lyžičky. Sóda bikarbóna 1/2 šálky práškového (cukrárskeho) cukru 2 lyžice. Mlieko

Krok 1: V malej miske dôkladne zmiešajte práškový cukor a mlieko, až kým nebude mať peknú polevu podobnú konzistenciu.

Krok 2: Vyberte svoju kovovú formu na tortu (štvorcovú). Vezmite jednu tyčinku masla a vložte ju do panvice. Vložte panvicu na minútu alebo dve do rúry, kým sa maslo nerozpustí.

Krok 3: Keď sa maslo topí, vyberte misku a rozbite do nej tri vajcia. Pridajte vanilku, soľ a sódu bikarbónu. Vajcia veľmi dôkladne rozšľahajte.

Krok 4: Vyberte panvicu s rozpusteným maslom z rúry. Maslo rýchlo rozvalte, aby rovnomerne pokrylo celú panvicu (zabráni sa tak pripáleniu).

Krok 5: Nalejte vajcia do panvice (na maslo) a vložte ich do rúry.

Krok 6: Nastavte svoju rúru na 325 stupňov a nechajte koláč piecť asi 20 minút. V tomto okamihu by mal byť nafúknutý po okrajoch, ale stále trochu tekutý v strede (ochladí sa, spevní sa).

Krok 7: Vyberte koláč z rúry a položte ho na chladiaci rošt. Koláč nechajte desať minút vychladnúť a potom ho vyklopte na iný chladiaci rošt (pomôže vám tak uniknúť viac vlhkosti).

Krok 8: Koláč nechajte vychladnúť a stuhnúť najmenej jednu hodinu, ale pokiaľ je to možné, niekoľko hodín (proces môžete urýchliť vložením do chladničky).

Krok 9: Zapnite rúru na 375 stupňov.

Krok 10: Vezmite koláč a pomocou noža na chlieb (v skutočnosti používam sekáčik, ale nože sú bezpečnejšie) nakrájajte na malé tenké obdĺžniky.

Krok 11: Vezmite polovicu obdĺžnikov a položte ich okolo vonkajšieho okraja pekáča (ten, ktorý ste použili na maslo). Uistite sa, že sú tieto kúsky stlačené bokom, aby boli schopné uniesť časť hmotnosti glazúry.

Krok 12: Vezmite práškovú cukrovú zmes a rozvaľkajte ju v strede panvice (na vrchu zvyšných obdĺžnikov).

Krok 13: Vezmite zostávajúce obdĺžniky a položte ich na glazúru tak, že ich zatlačíte dole. V tomto okamihu by vaša panvica mala vyzerať ako malý koláč.

Krok 14: Vložte panvicu na 15 minút do rúry, potom ju vyberte a otočte ju. Vráťte ho späť na pečenie ďalších 15 minút. V tomto okamihu by glazúra mala byť pevná a koláč sa s najväčšou pravdepodobnosťou odtrhne od bočných strán panvice. Ak to tak nie je, nechajte to piecť ďalších päť minút (ale nie viac).

Krok 15: Nechajte koláč vychladnúť, potom vyberte z panvice. Blahoželáme! Práve ste vytvorili pennsylvánsky holandský maslový koláč. Tradične sa podáva s veľkým pohárom mlieka.

Dúfam, že sa vám moje poznámky o pečení páčili a dúfam, že sa vám bude páčiť váš nový koláč.
—Inštruktor pečenia (a hlavná práčka na fľaše) Andrew Britton