Jedlo

Ako zahustiť fazuľovú polievku?

Prvá vec, ktorú musíte urobiť pri príprave akejkoľvek polievky, je pridať vodu. Ak to neurobíte správne, potom vaša polievka nebude mať dobrú chuť. Aby bola polievka dostatočne hustá, musíte doliať vodu. Ale koľko vody? Koľko šálok vody je potrebných? Aký je najlepší spôsob, ako to urobiť?

Najskôr musíte vedieť, aké je ideálne množstvo vody na použitie? To závisí od niekoľkých faktorov. Napríklad, akú fazuľu varíte? O akej fazuli hovoríme? Môžu to byť čierne fazule alebo fazule pinto alebo fazule navy atď. Druh fazule, ktorú varíte, teda určí, koľko vody potrebujete.

Mali by ste tiež zvážiť druh fazule, ktorú varíte. Napríklad čierna fazuľa má menšiu veľkosť a varenie trvá kratšie. Na druhej strane sú fazule väčšie a ich varenie trvá dlhšie. Preto by ste mali pri zisťovaní množstva pridanej vody brať do úvahy druh fazule.

Po druhé, aký je najlepší spôsob pridávania vody? Samozrejme môžete pridať iba vodu, kým nie je polievka dostatočne hustá podľa vašich predstáv. Existuje však presnejší spôsob, ako to urobiť. Pre túto úlohu budete musieť použiť odmerky. Platí tu základné pravidlo: na každú šálku fazule, ktorú varíte, pridajte 2 šálky vody. Napríklad, ak varíte čierne fazule, pridáte 2 šálky vody na šálku sušenej fazule.

Po tretie, ako dlho trvá varenie fazule? Táto otázka zahŕňa trochu umenia, pretože každý sporák varí pri rôznych teplotách. Podľa toho sa teda musíte prispôsobiť. Väčšinou by varenie fazule na sporáku malo trvať asi 1 až 2 hodiny. Znova to však závisí od niekoľkých faktorov, napríklad od toho, koľko vody ste použili. Čím menšie množstvo vody, tým dlhšie sa varí.

S ohľadom na tieto 3 pokyny by ste mali byť schopní pripraviť lahodnú misku s fazuľovou polievkou vôbec okamžite.

Prečo je moja fazuľová polievka taká hustá?

Vaša fazuľová polievka je príliš hustá kvôli nadmernému vareniu fazule. Ak chcete tento problém napraviť, do polievky pridajte viac vody a duste ju ďalších 30 minút. Takto by mala byť polievka menej hustá.

Prečo je moja fazuľová polievka taká riedka?

Vaša fazuľová polievka je príliš riedka z dôvodu nedostatočného varenia fazule. Ak chcete tento problém napraviť, polievku duste ďalšiu 1 hodinu. Takto by mala byť polievka menej tekutá.

Prečo moja fazuľová polievka chutí nevýrazne?

Vaša polievka je nevýrazná, pretože ste do nej nepridali dostatok byliniek a korenia. Ak chcete tento problém napraviť, pridajte viac byliniek a korenín, ako je cibuľa, cesnak a ďalšie dochucovadlá, aby ste zvýraznili chuť.

Prečo moja fazuľová polievka nie je chutná?

Problémom je zdroj vašej fazule. Vaše fazule sú staré. Výsledkom starej fazule je menej chutná polievka. Ak chcete tento problém napraviť, kúpte si čerstvú fazuľu a postupujte podľa pokynov na varenie uvedených vyššie.

Prečo je moja fazuľová polievka slizká?

Vaša fazuľová polievka je slizká, pretože ste fazuľu nenamočili dostatočne dlho. Ak chcete tento problém napraviť, namočte fazuľu na noc do vody.

Prečo je moja fazuľová polievka príliš slaná?

Polievku ste príliš osolili. Ak chcete vyriešiť tento problém, nepridávajte toľko soli, keď pripravujete ďalšiu dávku.

Prečo je moja fazuľová polievka príliš nevýrazná?

Pri varení fazule ste nepridávali žiadne bylinky ani korenie. Tento problém napravíte pridaním byliniek a korenín do polievky, keď ju budete pripravovať.

Prečo je moja fazuľová polievka príliš hustá?

Pri varení fazule ste nepridali dostatok vody. Na vyriešenie tohto problému pridajte viac vody, keď pripravujete ďalšiu dávku.

Prečo je moja fazuľová polievka príliš riedka?

Pri varení fazule ste pridali príliš veľa vody. Aby ste tento problém napravili, nepridávajte toľko vody, keď pripravujete ďalšiu dávku.

Prečo je moja fazuľová polievka horká?

Použili ste nesprávny druh fazule. Ak chcete tento problém napraviť, tento typ fazule už nepoužívajte.

Prečo moja fazuľová polievka obsahuje kúsky fazule a celé fazule?

Polievku ste poriadne neprecedili. Ak chcete tento problém napraviť, polievku pri nalievaní do novej nádoby opatrnejšie preceďte.

Prečo je moja fazuľová polievka plná usadenín?

Použili ste destilovanú vodu alebo vodu, ktorá nie je čistá. Ak chcete tento problém napraviť, nezabudnite nabudúce použiť čistú vodu.

Existujú nejaké vegetariánske fazuľové polievky?

Áno, existuje veľa druhov vegetariánskych receptov na fazuľovú polievku. Môžete si pripraviť fazuľové polievky so šošovicou, štiepaným hráškom, cícerom a mnohými inými druhmi fazule.

Ako si môžem zahustiť fazuľovú polievku bez použitia múky alebo kukuričného škrobu?

Existuje mnoho spôsobov, ako zahustiť fazuľovú polievku. Niektoré recepty na fazuľovú polievku vyžadujú, aby ste pridali určité množstvo zemiakovej kaše alebo varených zemiakov. Zemiaková kaša a varené zemiaky polievku zahustia, keď budú dusené. Ďalším spôsobom, ako si zahustiť fazuľovú polievku, je uvariť si šošovicu. Šošovka sa rozpadne, keď je uvarená a polievku zahustí prirodzene.

Prečo má moja fazuľová polievka hrudkovitú štruktúru?

Existuje niekoľko faktorov, ktoré spôsobujú, že fazuľová polievka má hrudkovitú štruktúru. V prvom rade nemusí byť fazuľa po uvarení správne precedená. Ďalším dôvodom môže byť to, že ste pri varení fazule nepridali dostatok vody.Fazuľa po namočení vo vode a po začatí varenia napučia až 2 až 3-krát väčšiu. Ak nepridáte dostatok vody, fazuľa praskne a spôsobí, že sa v polievke budú rozpadať hrudky.