ako na to?

Ako vybrať syr na picu. A čo ďalšie?

Slovo „syr“ sa tu používa v dvoch rôznych významoch. Najprv odkazuje na samotný samotný syr. Po druhé, odkazuje sa na druh syra, ktorý sa používa na výrobu týchto cestovín. Dnes existuje veľa druhov syrov, ktoré sa líšia od jemných po ostré až po slané! Niektoré syry majú chuť podobnú čedaru, zatiaľ čo iné sú veľmi štipľavé alebo dokonca kyslé!

Niektoré druhy syrov sú vhodné na použitie pri tomto druhu pečenia pizze. Medzi ne patrí mozzarella, provolón, gorgonzola, parmezán a brie. Môžete tiež vyskúšať niektoré iné druhy, ako je feta alebo fontina syr. Iné druhy syrov nebudú dobre fungovať, pretože majú tendenciu sa pri nadmernom zahriatí topiť a po uvarení sú rozmočené. Taktiež urobia vaše cesto na pizzu premočené.

Je dôležité poznamenať, že nemusíte kupovať všetky tieto syry naraz. Môžete si vybrať jednu alebo dve odrody a pridať ich neskôr počas procesu pečenia. Ak chcete experimentovať s rôznymi druhmi syra, môžete namiesto jednotlivých plátkov vyskúšať kúpiť celé bloky syra. Celé bloky sú zvyčajne lacnejšie ako jednotlivé plátky, takže má zmysel kupovať podľa možnosti celé bloky.

Keď kupujete syr, budete si musieť dokúpiť omáčku a polevy. Ak ste zvyknutí jesť pizzu s hustou paradajkovou omáčkou, potom sa vám táto pizza omáčka môže zdať trochu riedka podľa vašich predstáv. Pri varení môžete vždy pridať trochu paradajkovej pasty, aby ste ju trochu zahustili.

Medzi ďalšie obľúbené zálievky na pizzu patria feferónky, olivy, huby, zelená paprika, cibuľa a sardely. Niektorí pridávajú ešte neobvyklejšie polevy, ako je kuracie, tuniakové alebo dokonca vajce. Môžete experimentovať s rôznymi druhmi zálievok, ako uznáte za vhodné.

Ďalšou možnosťou je pripraviť si omáčku úplne od nuly. Budete musieť nakrájať nejaké paradajky a dusiť ich asi pol hodiny. Potom môžete pridať trochu soli, cukru, korenia, lístkov bazalky a trochu cibuľového prášku podľa chuti. Hneď ako omáčka vychladne, môžete ju použiť ako náhradu za omáčku na pizzu. Či už sa rozhodnete použiť tento spôsob alebo si kúpite niektoré z vopred pripravených vecí v obchode, je úplne na vás.

Teraz, keď máte všetky potrebné ingrediencie, môžete pripraviť svoje cestoviny na pizzu! Začnite predhrievaním rúry na asi 375 stupňov Fahrenheita. Keď rúra dosiahne správnu teplotu, môžete začať pripravovať cesto na pizzu. V závislosti od veľkosti vašej rúry môžete pripraviť dve stredne veľké pizze alebo dokonca jednu veľkú pizzu.

Na začiatok budete potrebovať čistý a rovný pracovný povrch na prípravu cesta. Do jamky v strede svojej múky budete musieť postupne naliať asi pol šálky vody. Potom budete postupne pridávať ďalšiu múku, až kým nebude mať zmes jemnú a tvarovateľnú textúru. Mali by ste sa vyhnúť pridávaniu väčšieho množstva vody alebo múky, pretože nechcete, aby vaše cesto bolo lepkavé alebo suché.

Keď je vaše cesto pripravené, môžete ho začať tvarovať do tvaru gule a potom ho rukami roztiahnuť. Môžete ho tiež vyvaľkať pomocou valčeka. Uistite sa, že je cesto rovnomerne po celom obvode, aby malo hotové rovnomerné hrúbky.

Keď je vaše cesto hotové, môžete začať pridávať dohladka. Pomocou naberačky by ste mali na cesto naliať vrstvu omáčky, potom nejaký strúhaný syr, akékoľvek mäsové alebo zeleninové polevy a ďalšiu vrstvu strúhaného syra. Na poradí, v akom pridáte tieto ingrediencie, nezáleží, pokiaľ máte pred dokončením pizze vrstvu omáčky zakončenú nejakou formou syra.

Keď je vaša pizza hotová, môžete ju položiť na plech s cookies a vložiť do rúry. Budete chcieť dávať pozor na pizzu, aby ste ju mohli vytiahnuť skôr, ako syr začne horieť.

Akonáhle je vaša pizza hotová, nakrájajte ju na plátky a podávajte! Toto jedlo môžete jesť ako samostatné občerstvenie alebo dokonca ako úplnú večeru s prílohou a niektorými tyčinkami!
Gratulujeme k príprave vlastnej pizze!

Nebojte sa experimentovať s rôznymi ingredienciami a nebojte sa vyraziť von a ochutnať rôzne pizze v miestnej reštaurácii!

Objem: Dosť na 1 veľkú pizzu, na ktorej zostanú 4 plátky