ako na to?

Ako variť mrazenú bravčovú pečienku v rúre?

Na výrobu mrazeného bravčového pečiva v rúre je potrebné mať dve veci: veľkú pekáč s veľkým priestorom; a Dobrý spôsob, ako udržať vaše mrazené bravčové pečené teplé počas celého procesu varenia. Musíte použiť plech alebo fóliu na pečenie a tiež nejaký iný druh nepriľnavého materiálu.

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je pripraviť si pekáč. Môžete si kúpiť buď už pripravený, alebo si ho môžete vyrobiť sami. Odporúčam kúpiť si vopred vyrobený, pretože vám to ušetrí čas, keď sa chystáte pripraviť zvyšok ingrediencií. Ak nechcete utrácať peniaze za výrobu vlastných, potom je online k dispozícii veľa hotových, ako napríklad tento (Amazon) a tento (Ebay).

Musíte nakrájať kúsok alobalu alebo plechu na pečenie na niekoľko kusov. Potom ich musíte umiestniť do mrazničky, kým nie sú úplne zmrazené tuhé. Potom môžete každý kúsok hliníkovej fólie pevne zabaliť do plastovej fólie a vložiť späť do mrazničky, kým opäť úplne nezmrazí. Môžete to robiť dovtedy, kým všetka hliníková fólia nie je úplne zamrznutá.

Ďalšia vec, ktorú musíte urobiť, je vziať si zmrazené kúsky hliníkovej fólie a nakrájať ich na kúsky veľké asi ako sploštená ruka. Kúsky môžete vyrobiť ľubovoľným tvarom, ale odporúčam ich pripraviť zhruba v tvare ruky človeka, pretože vám to pomôže lepšie zapadnúť do pekáča.

Keď si vyrobíte kúsky mrazenej hliníkovej fólie, môžete začať pracovať na mrazenom bravčovom výpeku. Existuje niekoľko rôznych spôsobov, ako to urobiť, ale poviem vám o jednej metóde, ktorá mi najlepšie vyhovuje. Budete potrebovať akýsi kontajner, do ktorého sa vojde bravčové mäso, kým je ešte zmrazené. Používam veľký plastový úložný kôš, ale môžete použiť čokoľvek, pokiaľ sa do neho zmestí bravčové mäso.

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je rozmraziť si bravčové karé. Pred pokračovaním k ďalšiemu kroku sa chcete ubezpečiť, že je úplne rozmrazené. Môžete ho rozmraziť v chladničke alebo nechať niekde odležať pri izbovej teplote (bude to trvať len dlhšie).

Akonáhle je vaše bravčové karé rozmrazené a vytiahnuté z chladničky, môžete ho začať krájať na steaky hrubé 1 palec (2,5 cm). Môžete tiež urobiť viac alebo menej ako 1 palec, ale odporúčam použiť bravčové steaky hrubé 1 palec (2,5 cm), pretože sa budú variť rýchlejšie, čo znamená menšiu pravdepodobnosť ich prevarenia.

Po nakrájaní bravčových steakov ich položte naplocho do jednej vrstvy do nádoby, ktorú ste použili predtým, aby ste bravčové mäso rozmrazili. Uistite sa, že všetky bravčové steaky sú pokryté igelitom, aby nevyschli, kým začnete pracovať na všetkom ostatnom.

Teraz, keď sú vaše bravčové steaky pripravené na varenie, choďte do toho a položte pekáč. Budete potrebovať niečo, čo bude slúžiť ako pokrievka vašej pekáča, aby bravčové steaky nevyschli a neuvarili sa príliš rýchlo. Používam veľkú nádobu na mixovanie z nehrdzavejúcej ocele, ktorá sa perfektne hodí do mojej pekáča (nádoba, ktorú používam, je asi 20 cm naprieč a 8 cm hlboko).

Budete chcieť dezinfikovať všetko, čo príde do kontaktu s bravčovým mäsom. Ak používate nehrdzavejúcu oceľ, nemusíte robiť nič. Ak nie, budete musieť postupovať rovnako ako pri hliníkovej fólii a mrazených bravčových steakoch.

Keď je všetko dezinfikované, môžete začať pripravovať mrazené bravčové steaky na dne pekáča (nerezová mixovacia misa). Bravčové steaky by mali byť usporiadané tak, aby boli všetky dotykové a aby po bokoch alebo okrajoch pekáča nevisel žiadny bravčový steak (to je veľmi dôležité, pretože mrazené bravčové mäso sa počas varenia zmenšuje a nemusíte sa musieť trápiť. s bravčovým steakom padajúcim do pekáča (alebo na podlahu), pretože visí cez bok).

Keď sú všetky bravčové steaky vložené na dno pekáča, môžete začať pridávať svoje zmrazené „telá“ z hliníkovej fólie. Dbajte na to, aby ste ich nepridali príliš veľa a rovnomerne ich rozložte, aby na určitých miestach neboli zhluky fóliových telies. Ak sú zhluky, teplo nebude distribuované rovnomerne a jedna oblasť môže byť horúcejšia ako iná oblasť. Môže to viesť k popáleniu.

Akonáhle sú všetky „telá“ z hliníkovej fólie v pekáči na vrchu bravčových steakov, môžete si začať nalievať vodu. Zvyčajne používam iba asi 1/2 šálky (118 ml) vody. To je viac než dosť na to, aby boli bravčové steaky počas varenia šťavnaté, ale nie natoľko, aby sa voda varila a bravčové steaky vysušila.

Keď už máte všetko na pekáči, je čas položiť misku na mixovanie z nehrdzavejúcej ocele na vrch. Ak máte väčšiu misu, môžete ju položiť aj na pekáč, ale dbajte na to, aby bol menší ako pekáč, pretože chcete, aby veko dosadalo pomerne tesne, aby neunikala vlhkosť a teplo.

Teraz, keď je všetko na pekáči, môžete začať predhrievať rúru. Budete ho musieť nastaviť na 250 stupňov Fahrenheita (121 stupňov Celzia) a potom pekáč vložiť do rúry. Bravčové steaky nechajte variť najmenej štyri hodiny, nie však dlhšie ako šesť hodín. Skontrolujte ich po štyroch hodinách, a ak nie sú hotové, nechajte ich variť ďalšiu hodinu alebo dve.

Akonáhle sú bravčové steaky hotové, môžete celú pekáč vložiť do chladničky a nechať obsah aspoň dve hodiny vychladnúť. Počas tejto doby bude vnútorná teplota kvapaliny naďalej stúpať a pravdepodobne prekročí USDA odporúčanú teplotu pre varené bravčové mäso. Som si istý, že ak ste veľmi ultraparanoidným zdravotným orieškom, pravdepodobne by ste mohli piť aj tekutinu bez akýchkoľvek negatívnych účinkov.

Avšak pre tých, ktorí sú menej paranoidní a majú silnejší žalúdok, je možné „vývar“ (aj keď v tomto okamihu to pripomína skôr šťavu) vypustiť zo spodnej časti pekáča cez otvory v mixovacej miske z nehrdzavejúcej ocele. Určite nevylievajte príliš veľa naraz, pretože ak to urobíte, niektoré „telá“ na dne sa môžu začať uvoľňovať kvôli sifónovej akcii spôsobenej vyprázdňovaním kvapaliny z misy. Ak sa to začne diať, jednoducho to ignorujte a stále naplňte svoj pohár tekutinou.

Ak máte dostatočne veľký pohár, mali by ste byť schopní vypiť najmenej 4 alebo 5 uncí (118 až 152 g) „vývaru“ bez väčších problémov. Ak chcete viac než to, budete musieť z misky vycucať viac „vývaru“, alebo počkať do zajtra a pripraviť si ďalšiu večeru z bravčového steaku.