ako na to?

Ako variť morské plody ako v profesionálnej reštaurácii?

1) Musíte mať veľký hrniec s dostatkom vody, aby ste zakryli morské chvosty. Ak žiadny nemáte, môžete použiť dva alebo dokonca tri hrnce. Vodu privedieme k varu a dosolíme. Varte, kým teplota nedosiahne 165 stupňov Fahrenheita (74 ° C).

2) Akonáhle voda vrie, odstavte oheň a nechajte ho vychladnúť. Potom vyberte morské chvosty z ich škrupín a vložte ich do vriacej vody. Nechajte ich tam zostať 10 minút. Po desiatich minútach vypustite všetku vodu a zlikvidujte ju. Nevyhadzujte žiadny odpad z mäkkýšov, pretože ho budete musieť neskôr použiť na prípravu omáčky alebo šalátového dresingu k jedlu!

3) Teraz sa musíte zbaviť prebytočnej vody. Môžete ju naliať do iného hrnca alebo vložiť späť do kuchynského drezu, kde ste si pred jedlom umývali ruky.

4) Keď všetka voda zmizne, vyberte chvosty homára a osušte ich papierovými uterákmi. Teraz sú pripravené na podávanie!

Najlepším spôsobom, ako si vychutnať morský chvost, je rozpustené maslo, ktoré je za horúca namočené. Môžete si tiež pripraviť vynikajúci dip, do ktorého ich namočíte. Vezmite škrupiny a vodu, ktorú ste z nich vyliali, a zmes povarte v hrnci 15 minút na strednom ohni. Potom vypnite sporák a preceďte všetky kúsky mäkkýšov. Ďalej dajte tekutinu do servírovacej misy a pridajte trochu ťažkej smotany na šľahanie, kým tekutina nezafarbí. Podľa chuti pridajte soľ a korenie a máte dip!

Homáre môžete tiež podávať so šalátom alebo s táckou na ovocie. Pri jedle vždy začnite šalátom, potom chvostom homára a potom dezertom.

Ako jesť morský chvost?

1) Pripravte chvost homára Najskôr musíte mať všetko pripravené pred uvarením chvosta homára, pretože sa varí naozaj rýchlo! Na cestách teda budete potrebovať veľký hrniec so slanou vodou. Akonáhle dôjde na valivý var, ste pripravení na varenie svojho homára!

2) Varte chvost homára vo vriacej vode. Pomocou klieští vložte celý živý homár do hrnca s vriacou vodou a nechajte pôsobiť 5 minút. To je dostatok času na uvarenie mäsa vo vnútri chvosta! Homára môžete tiež variť dlhšie, ak máte radi mäkší. Nezabudnite neustále sledovať hrniec a v prípade potreby potlačte oheň.

3) Vytiahnite homára Pomocou klieští vyberte homára z hrnca a položte ho na podnos. Možno budete musieť chvíľu nechať pôsobiť, aby ste s ním mohli bezpečne manipulovať bez popálenia. Keď je to dostatočne chladné na to, aby ste to zvládli, odskrutkujte pazúry a stiahnite alebo odrežte chvost a telo. Teraz ste pripravení začať jesť!
4) Jedzte morský chvost Je čas vychutnať si lahodné jedlo. Mäso ponorte do rozpusteného masla a potom do niekoľkých rozdrvených krekrov alebo ho len zjedzte vidličkou. Mäso by malo ľahko vykĺznuť zo škrupiny a pre všetkých bude kopa zábavy kopať rukami!

Môžete tiež jesť tomalley, nazelenalé / hnedé látky v chvoste. Chutí trochu ako vaječný šalát a v mnohých častiach sveta sa považuje za pochúťku!