ako na to?

Ako variť kuracie prsia?

Všetci milujeme svoje kuracie stehná, stehná a paličky. Sú jemné a šťavnaté. Ale čo keby som vám povedal, že existuje spôsob, ako urobiť vaše obľúbené mäso ešte šťavnatejšie? To je správne! Môžete pripraviť niekoľko chutných nastrúhaných kuracích častí, ako sú krídla alebo kúsky celých kurčiat, do omáčky, ktorá bude konkurovať akejkoľvek omáčke vyrobenej v reštaurácii! Tu je postup, ako …

Čo potrebuješ:

Hrniec dostatočne veľký na to, aby zadržal vodu. Malé množstvo soli (štipka). Trochu olivového oleja. Elektrický sporák alebo plynový sporák. Ostrý nôž. Krájacia doska alebo tanier, na ktorý sa dajú uvarené kuracie časti, ktoré ste umiestnili po odstavení z ohňa.

Krok 1: Pridajte vodu do hrnca dostatočne veľkého na to, aby zadržala vodu

Na začiatok pridajte dve šálky vody do hrnca, ktorý je dostatočne veľký na to, aby zadržal vodu. Vodu dobre posolíme, aby nemala slanú chuť, keď do nej vložíš kuracie časti. Ak nemáte dostatočne veľký hrniec, použite iba taký, ktorý je dostatočne hlboký pre vaše ruky. Hrniec postavte na silný oheň a priveďte k varu.

Krok 2: Pridajte olivový olej a zapnite sporák

Akonáhle hrniec s vodou zovrie, pridajte lyžicu extra panenského olivového oleja alebo rastlinného oleja. Olej pokryje časti, ktoré budete pripravovať, aby sa neprilepili na dno panvice. Teraz je čas zapnúť kachle.

Krok 3: Nakrájajte kuracie mäso na malé kúsky

Ďalej nasleduje zábavná časť: krájanie kuracieho mäsa! Začnite s prepláchnutím kurčaťa pod studenou tečúcou vodou, aby ste odstránili všetky baktérie, ktoré sa môžu nachádzať na vonkajšej strane kurčaťa. Ďalej chyťte veľký kuchársky nôž a prerežte stredom kuracieho mäsa. Krídla, krk a nohy v tejto chvíli najradšej usekám a odložím do samostatnej misy, aby som si neskôr pripravil zásoby.

Pokračujte v krájaní stredom kurčaťa znova a vytvorte 2 polovice. Pokračujte v sekaní každého kúska na polovicu, kým ho nebudete krájať na kúsky veľké ako sústo. Ak je to žiaduce, môžete tiež odobrať orgány (srdce, žalúdok, obličky) a tiež ich rozsekať, pretože váš pes vás za to bude milovať!

Krok 4: Varte kurča

Akonáhle je vaše kurča nasekané, je čas ho uvariť. Pomocou kovových klieští alebo veľkej vidličky vložte kuracie kúsky do vriacej vody. Dajte pozor, aby ste sa nespálili! Voda napení, ale to za pár minút ustúpi.

Akonáhle je vaše kurča v hrnci, položte ho späť na sporák a oheň znížte na strednú teplotu. To umožní vode dusiť a variť kuracie mäso, kým nedosiahne vnútornú teplotu 165 stupňov F.

Krok 5: Skontrolujte neprirodzenosť a teplotu

Použite potravinársky teplomer a vložte ho do jedného z väčších kuracích kúskov. Uistite sa, že to nenarazí na kosť. Ak nie je najmenej 165 stupňov F, zahrejte oheň a znova ho skontrolujte v 5-minútových intervaloch.

Krok 6: Kmeň preceďte

Akonáhle dosiahne vnútornú teplotu 165 stupňov F, napnite kuracie kúsky kovovým sitkom (nepoužívajte plastové, pretože by sa roztopilo) a položte ich na veľký tanier, aby prebytočná voda mohla odtiecť.

Krok 7: Nechajte ho vychladnúť

Pred zabalením nechajte kuracie mäso vychladnúť na izbovú teplotu a uložte ho do chladničky na použitie po celý týždeň!