ako na to?

Ako variť kuracie prsia bez kože, bez kosti?

Kuracie stehná bez kosti a bez kosti sú veľmi nízkokalorické a bez tuku. Majú vysoký obsah bielkovín, čo z nich robí dobrý zdroj energie pre vaše telo. Ak sú uvarené na nepriľnavej panvici, stávajú sa jemné a šťavnaté, bez zvyškov tvrdých častí. Môžete ich použiť ako hlavné jedlo alebo prílohu ku každému jedlu.

Varenie kuracích pŕs bez kosti, bez kostí: Čo by ste mali vedieť o najlepšom spôsobe, ako na to

Predtým, ako do nej pridáte kuracie mäso, musíte sa ubezpečiť, že je panvica dostatočne horúca. Ak nie, potom získate pripálenú chuť pri varení kuracieho mäsa na takej panvici.

Vyprážanie kuracieho mäsa na masle môže mať lepšiu chuť a v porovnaní s pražením trvá oveľa menej času.

Po stranách panvice môžete natrieť trochu oleja na varenie, aby sa po stranách panvice nelepilo kuracie mäso. Rovnomerne ho rozotrieme a pre zvýraznenie chuti ho mierne posolíme.

Ak neradi používate kuchynský olej, potom môžete kedykoľvek vyskúšať slnečnicový alebo hroznový olej. Tieto oleje sú pre vás celkom zdravé a dobré v porovnaní s inými olejmi, ktoré sa vyprážajú v reštauráciách alebo v sieťach rýchleho občerstvenia.

Niektoré z bylín a korenín, ktoré môžete použiť na prípravu kuracieho mäsa, sú rozmarín, cesnakový prášok, cibuľový prášok alebo dokonca paprika. Vďaka tomu bude vaše jedlo pri podávaní vyzerať zaujímavejšie. Môžete si vybrať niektoré alebo skombinovať dve alebo viac, čím získate jedinečnú chuť.

Prečo by som mal používať nepriľnavú panvicu nad liatinovou panvou na varenie kuracích pŕs bez kosti a bez kostí?

Nelepivá panvica sa ľahko používa a udržiava v porovnaní s liatinovou panvicou. Liatinové panvice potrebujú pred uskladnením väčšiu údržbu, napríklad naolejovanie. Čistenie liatinovej panvice po použití môže byť tiež nepríjemnou prácou, pretože jedlo má tendenciu sa pri ochladení lepiť. To znamená, že ho musíte namočiť a vydrhnúť o niečo silnejšie ako bežné panvice.

Nelepivé panvice sa ľahko čistia, pretože jedlo sa nelepí, keď je ešte horúce. Potrebujete iba papierovú utierku alebo handričku na riad, trochu tekutého prostriedku na umývanie riadu, horúcu vodu a panvicu. Po použití ju stačí utrieť handričkou namočenou v mydlovej vode alebo ju dokonca dobre opláchnuť pod tečúcou vodou a potom vysušiť. Na vyčistenie nie je potrebné žiadne tvrdé drhnutie.

Je lepšie piecť alebo piecť kuracie prsia na 400 stupňov Fahrenheita?

Na varenie mäsa je lepšie používať rúru, pretože sa varí rovnomerne. Povrch a vnútro mäsa sa uvarí pri správnej teplote. V porovnaní s pražením na panvici to trvá menej času, pri použití tejto metódy však potrebujete rúru na pečenie.

Môžete tiež zvážiť použitie hriankovača, pretože varenie mäsa trvá menej času a nemusíte mäso počas pečenia obracať, aby došlo k rovnomernému zhnednutiu.

Kedy by som mal použiť soľ a korenie na ochutenie kuracích pŕs bez kože a kostí?

Najlepšie je kuracie mäso pred dovarením okoreniť. To sa dá urobiť tak, že mäso posypete trochou soli a korenia. Na dochutenie môžete použiť aj iné bylinky alebo korenie podľa vášho výberu. Dá sa to tak, že na mäso nakrájate rezne a vložíte plátky cesnaku alebo plátky cibule.

Potom, čo je mäso uvarené; rovnakým nožom môžete zoškriabať rozpustený cesnak alebo cibuľu z vnútornej strany štrbín. Môžete tiež pridať trochu extra panenského olivového oleja pred tepelnou úpravou mäsa, aby ste dosiahli vyššiu chuť.

Ako zistím, kedy je kurča hotové?

Kuracie mäso je hotové, keď vidličkou prepichnete najhrubšiu časť mäsa a šťava vám vytečie. Môžete tiež použiť teplomer na mäso, aby ste skontrolovali, či je mäso hotové. Teplota by mala byť najmenej 165 stupňov Fahrenheita.

Prečo vidím hnedú tekutinu v pekáči, keď je hotové kurča?

Je to spôsobené uvoľňovaním vlhkosti z kurčaťa. Táto tekutina obsahuje bielkoviny a ďalšie dobré živiny, ktoré sa nachádzali vo vnútri mäsa. Môžete použiť lyžicu, aby ste tento prírodný vývar pokvapkali pri podávaní ryžou alebo cestovinami.

Ako dlho trvá pečenie celého kurčaťa?

Čas potrebný na pečenie celého kurčaťa bude závisieť od jeho veľkosti a hmotnosti. Kuracie mäso s hmotnosťou 3 1/2 – 4 libry bude trvať asi 1 hodinu až 1 hodinu a 30 minút pri teplote 375 stupňov Fahrenheita.

Prečo to pri pečení prikrývate?

To zabráni úniku vlhkosti. Po dobu prvých 30 minút pečenia je pokrm zapnutý a po zvyšok času ho odstránený. To umožňuje, aby pokožka bola pri príprave mäsa chrumkavá.

Musím kurča otočiť, kým sa pripravuje?

Najlepšie je kurča počas varenia neobracať.

Ak je kurča už uvarené, môžete ho umiestniť do ľadového kúpeľa, aby ste ho rýchlo ochladili. Kurča vložte do nádoby, ktorá je naplnená kockami ľadu a studenou vodou. Vodu vymeňte každých 20 minút, kým nie je dostatočne chladná na to, aby ste s ňou mohli pohodlne manipulovať.