ako na to?

Ako si vyrobiť zelené palacinky bez potravinárskych farbív?

Zelené palacinky sú jedným z najobľúbenejších raňajkových jedál na svete. Tešili sa z nich už od staroveku. V dnešnej dobe sú veľmi bežné v mnohých krajinách sveta. Na ich výrobu doma však neexistuje presný recept. Existuje niekoľko receptov, ktoré si však vyžadujú veľa času a úsilia na prípravu a nie vždy dopadnú dobre. Takže sme sa rozhodli vytvoriť si vlastný recept na zelené palacinky bez použitia akýchkoľvek potravinárskych farbív.

Ingrediencie na zelené palacinky (bez potravinárskych farbív):

  • 1 šálka celozrnnej múky (alebo viacúčelovej)
  • ¼ lyžička prášku do pečiva
  • ½ čajovej lyžičky soli alebo ¾ čajovej lyžičky kuchynskej soli + 1 lyžice vody, ak je to potrebné.
  • ¾ šálky 2% mlieka (alebo odstredeného)
  • 1 vajce
  • 2 lyžice repkového oleja alebo rastlinného oleja (alebo rozpusteného masla, ak chcete)
  • Voliteľné: 2 lyžice cukru alebo medu, ak sú palacinky pre váš vkus príliš nevýrazné (vďaka tomu budú mať farbu mierne hnedšiu).

Suché suroviny spolu preosejte do stredne veľkej misy. To je dôležité, pretože sa chcete ubezpečiť, že v prášku do pečiva alebo v soli nie sú hrudky. Vajíčko a mlieko spolu rozšľahajte v samostatnej miske. Kombinujte suché ingrediencie s mokrými ingredienciami a miešajte, až kým sa úplne nespoja.

Ak je to potrebné, pokračujte v miešaní, kým už nebude viditeľná všetka múka a cesto nebude mať zhluky. Pred varením nechajte cesto odpočívať najmenej päť minút. Panvicu predhrejte na strednú teplotu a namažte ju trochou oleja alebo masla. Nalejte cesto na panvicu pomocou odmerky. Keď palacinky začnú vyzerať navrchu nasadené a na vrchu sa tvoria malé bublinky, je čas ich otočiť. Nechajte ich ešte minútu povariť z druhej strany a podávajte teplé!

Sú vynikajúce s javorovým sirupom, džemom alebo čímkoľvek, čo vám na vašich palacinkách chutí!

Zelené palacinky sú vynikajúce a zábavné pri príprave a jedle s celou rodinou. Na tomto zdravom jedle, ktoré sa pripravuje veľmi ľahko, si môže pochutnať každý. Užite si to!

Ako urobiť palacinky nadýchanejšími?

Nadýchané palacinky sú vynikajúce a výborné na špeciálne víkendové raňajky alebo neskoré raňajky! Majú oveľa ľahšiu textúru ako tradičný druh a rozdiel môžete skutočne ochutnať. Najlepšie na nich je, že sa vyrábajú veľmi ľahko! Existuje mnoho spôsobov, ako ich vyrobiť. Vysvetlíme, ako na to, štyrmi rôznymi prístupmi. Môžete použiť ten, o ktorom si myslíte, že bude najjednoduchší a zároveň najchutnejší! Poďme začať.

Najskôr porazte kvapaliny

Vždy by ste mali začať bitím tekutín, ktoré použijete pre svoj recept. Dôvod je ten, že sa chcete ubezpečiť, že je všetko pekné a navzájom dobre zmiešané. V tekutine tiež nemôžu byť hrudky; ak existujú, skončia vo vašom poslednom cestíčku na palacinky, ktoré určite nechcete.

Potom pridáte suché prísady. Je však potrebné pamätať na jednu vec: suché prísady by ste mali pridávať vždy postupne. Dôvodom je to, že ak vysypete všetko naraz, kvapaliny začnú nasiaknuť a cesto bude príliš husté. Ak sa to stane, budete mať veľmi ťažké pokúsiť sa pripraviť palacinky, ktoré sú také, aké ste od nich očakávali.

Ak do zmesi vložíte príliš veľa suchých látok, môžete do nich vždy pridať viac tekutiny. Ak však vložíte príliš veľa tekutiny a uvedomíte si to až neskôr, potom to budete opravovať naozaj ťažko. Najlepšie urobíte, keď začnete s malými sumami a potom v prípade potreby pridáte ďalšie.

Premiešajte a rozšľahajte predtým, ako si pripravíte cesto

Pred vytvorením skutočného cesta na palacinky sa budete chcieť uistiť, že je všetko pekné a zmiešané. Nie je nič horšie, ako keď sa niektoré ingrediencie usadia na spodku a potom majú hore nezmiešané cesto. Je to dosť nechutné, a preto to všetko budete miešať alebo šľahať dokopy skôr, ako urobíte palacinky.

Na túto prácu je dobré použiť veľkú a plochú metlu. Takto sa všetko pekne a rýchlo zmieša a budete pripravení okamžite začať pripravovať svoje palacinky.

Vložte cesto do mrazničky

Ak hľadáte ľahké a nadýchané palacinky, musíte cesto dať asi na 15 minút do mrazničky. Mali by ste ho uložiť na veľký a plochý plech na pečenie, aby sa dal ľahko vytiahnuť holými rukami. Aj keď je to tam, môžete sa pripraviť na varenie palaciniek.

Čo to urobí, je mierna zmena štruktúry palacinky. Namiesto toho, aby to bol pevný blok, no, cesto, ktoré sa rýchlo zapáli alebo skamení, keď ho postavíte na panvicu, sa teraz bude spájať o niečo viac. Výsledkom je oveľa ľahšia a nadýchanejšia palacinka, ktorú každý rád zje!