ako na to?

Ako si vyrobiť tvarohový koláč z bielej čokolády?

Prvá vec, ktorú musíte urobiť pri príprave tvarohového koláča z bielej čokolády, je zabezpečiť, aby teplota vašej rúry bola najmenej 350 stupňov Fahrenheita. Na tento účel môžete použiť akýkoľvek druh plechu alebo formy na pečenie. Najlepším spôsobom, ako upiecť tvarohový koláč z bielej čokolády, je panvica, ktorá vám umožní ľahko vybrať koláč z panvice bez toho, aby ste sa popálili alebo rozbili pohár. Ak nemáte formu na pečenie, môžete stále piecť tvarohový koláč z bielej čokolády pomocou bežnej formy vystlanej hliníkovou fóliou.

Než začnete piecť tvarohový koláč z bielej čokolády, budete si musieť pripraviť rúru. Najskôr predhrejte rúru na 350 stupňov Fahrenheita. Potom umiestnite do stredu rúry stojan, aby sa počas pečenia do kuchyne nedostali prievany. Ďalej si budete musieť pripraviť recept na tvarohový koláč. Môžete použiť buď štandardnú škatuľu smotanového syra s hmotnosťou 8 uncí (227 gramov), alebo smotanový syr s hmotnosťou 332 gramov.

Keď už máte pripravené ingrediencie, je čas začať! Vložte krabicu smotanového syra do chladničky, kým nebudete pripravení na použitie. Potom v strednej miske zmiešajte spolu 1 šálku plus 2 lyžice cukru so 4 veľkými vajcami a 3/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu. Používajte elektrický mixér pri nízkych otáčkach, kým sa ingrediencie dobre spoja a cukor sa väčšinou nerozpustí.

Ďalej musíte predhriať rúru na 350 stupňov Fahrenheita. Vezmite asi 10 centimetrov (25 centimetrov) panvicu s pružným tvarom a zľahka natrite nepriľnavým sprejom na varenie. Vystrihnite kruh z pergamenového papiera, aby sa zmestil na spodok panvice. Takto zabránite tomu, aby sa tvarohový koláč prilepil na panvicu. Potom pergamenový papier ľahko natrite nepriľnavým sprejom na varenie.

Teraz pomocou stojanu alebo ručného mixéra zmiešajte 2 tehly tvarohového krému a zmes cukru a vajec, ktorú ste pripravili predtým. Pridajte túto zmes do formy na jar. Túto panvicu vložte do stredu rúry a pečte asi 1 hodinu, alebo kým nie sú okraje svetlo zlatohnedé a stred mierne ohýba.

Akonáhle je to hotové, musíte rúru vypnúť, ale koláč nechať vo vnútri. Dvierka rúry na pečenie nechajte 10 minút zatvorené, potom ich otvorte a nechajte tvarohový koláč vo vnútri, kým nie je dostatočne chladný na manipuláciu. To je veľmi dôležité, pretože ak ho vytiahnete ešte horúci, tvarohový koláč bude mať na vrchu praskliny. Ak ho vyberiete, kým je dostatočne chladný na to, aby sa s ním dalo manipulovať, malo by to byť v poriadku.

Keď je koláč dostatočne chladný na to, aby sa s ním dalo manipulovať, môžete urobiť jednu z dvoch vecí. Ak chcete koláč podávať priamo z panvice, nechajte ho asi 15 minút vychladnúť a potom ho vložte do chladničky. To mu umožní vychladnúť bez vytvárania trhlín. Nechajte ho v chladničke minimálne 4 hodiny.

Ak chcete koláč vybrať z formy, položte panvicu na drez alebo plech na sušienky, aby ste zachytili všetku vodu, ktorá by mohla unikať zo spodnej časti formy. Pretekajte horúcu vodu po vonkajšej časti panvice, kým nie je teplá, nie horúca. Potom vodu utrite čistou handrou.

Panvicu prevráťte na servírovaciu dosku a poriadne ju rozšľahajte. Ak sa neuvoľní, potom na panvicu prelejte horúcu vodu a skúste to znova. Ak je to stále uviaznuté, položte panvicu na plech s cukrovinkami, pod panvicu vložte čistú kuchynskú utierku a ešte raz vonkajšou stranou panvice podlejte horúcou vodou.

Na krájanie koláča použite ostrý nôž, ktorý stečili pod horúcou vodou (zabráni sa tak roztrhnutiu koláča). Aby ste zabránili prilepeniu koláča na nôž, pred každým rezom ponorte nôž do horúcej vody.

Tento koláč môžete podávať aj z formy, ak ste dodržali pokyny na pečenie. Koláč by mal ľahko vyjsť z panvice.
Pri podávaní položte misku pod tvarohový koláč, pretože má tendenciu vytekať spodok kôry. Toto je pri tvarohovom koláči bežný jav.

Zvyšky plátkov môžete jednoducho uložiť do chladničky. Torta vydrží asi tri dni. Aby ste zabránili jej vysušeniu, zabaľte zvyšné kliny do igelitu.