ako na to?

Ako si vyrobiť šľahačku

Smotana na šľahanie je jedným z najobľúbenejších dezertov. Môžete si ho kúpiť na mnohých miestach, ako sú obchody s potravinami alebo dokonca online. K dispozícii sú rôzne druhy smotany na šľahanie, ako je cmar, ťažká smotana na šľahanie, ľahká smotana na šľahanie, šľahačka apod. Hlavným účelom výroby šľahačky je dodať vašim obľúbeným jedlám chuť a textúru.

Existuje niekoľko spôsobov, ako pripraviť šľahačku. Niektoré z nich zahŕňajú:

1) Môžete použiť smotanu na šľahanie kúpenú v obchode. Kúpená smotana na šľahanie v obchode sa zvyčajne pripravuje z sušeného mlieka a cukru. Tieto krémy na šľahanie nemajú žiadny výživový obsah, takže nie sú vhodné pre zdravú výživu. Sú tiež veľmi drahé v porovnaní s domácou šľahačkou.

2) Môžete si pripraviť vlastnú smotanu na šľahanie. Táto metóda spočíva v zmiešaní plnotučného mlieka, cukru, vajec a vanilkového extraktu. Výsledkom je krémová zmes, ktorú potom môžete naliať do foriem a podľa potreby zmraziť. Keď ste pripravení na podávanie, zmes pred podávaním jednoducho zohrejte.

3) Šľahačkovú konzervu môžete použiť namiesto vlastnej výroby. Konzervovaná smotana na šľahanie sa dodáva v dvoch variantoch – ťažká smotana na šľahanie a ľahká smotana na šľahanie. Ťažká smotana na šľahanie je maslovejšia a bohatšia v porovnaní s ľahkou smotanou na šľahanie. Ľahšia smotana na šľahanie je obľúbenejšia, pretože je lacnejšia a zdravšia.

Šľahačka je nevyhnutnou ingredienciou pre niekoľko dezertov, ako sú poháre, koláče, koláče a iné pečivo. Dodajte svojmu obľúbenému nápoju trochu sladkosti tak, že na vrch nasypete kôpku šľahačky. Túto vynikajúcu polevu si môžete dokonca vychutnať aj ako občerstvenie.

Vedeli ste, že smotana na šľahanie má veľa zdravotných výhod? Keď si k raňajkám pridáte kopček ťažkej smotany na šľahanie, môže vám to dodať energiu, ktorú potrebujete na začatie dňa. Je tiež bohatý na niekoľko základných živín, ako je vitamín A a vitamín D. Na rozdiel od masla má ťažká smotana na šľahanie menej cholesterolu, čo z neho robí zdravšiu voľbu.

Ako si vyrobiť šľahačku (šľahačku)

Zloženie:

  • 1 šálka ťažkej smotany na šľahanie
  • 1 polievková lyžica. cukor (voliteľné – navrhujem hnedý cukor, pretože mu dodáva príjemnú chuť)
  • 1 lyžička. vanilkový extrakt (môžete tiež použiť citrón, mandle alebo inú príchuť, ktorú chcete)

Postup:

Miešaciu misku a nástavec na šľahanie vložte do mrazničky najmenej na pol hodinu pred výrobou šľahačky.

Nalejte ťažkú ​​smotanu na šľahanie a cukor (ak je používaný) do vychladnutej mixovacej misy. Šľahajte, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.

Pridajte vanilkový extrakt. Pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.

Tipy

  • Na čokoládovú šľahačku pridajte do silnej smotany 3 lyžice kakaového prášku a šľahajte, kým sa nespoja.
  • Pre jahodovú šľahačku pridajte do silnej smotany 1/3 šálky nakrájaných jahôd a šľahajte ich, kým sa nespoja.
  • Na mokovú šľahačku pridajte do silnej smotany 2 – 3 lyžice silnej kávy a šľahajte ju, kým sa nespojí.
  • V prípade oranžovej šľahačky pridajte do silnej smotany 1 polievkovú lyžicu Grand Marnier (alebo iného pomarančového likéru) a rozšľahajte ju, kým nie sú spojené.

Existuje mnoho spôsobov, ako si môžete vychutnať šľahačku. Môžete ho položiť na obľúbený koláč alebo koláčiky, alebo ho zjesť aj sám.

Šľahačka je veľmi všestranné jedlo, môžete si ho ľubovoľne dochutiť a pridať do ľubovoľného iného jedla, ktoré si želáte. Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako to vyrobiť tiež, s rôznymi prísadami a technikami.

So šľahačkou sú možnosti nekonečné.

Tip Rose: Vždy uchovávajte plechovku šľahačky v chladničke, pretože je skvelá na pridanie rýchleho dezertu ku každému jedlu!