ako na to?

Ako si pripraviť domáci banánový chlieb?

Najlepším spôsobom, ako pripraviť domáci recept na hippie banánový chlieb, je použitie čerstvých banánov. Môžete si ich kúpiť v akomkoľvek obchode s potravinami alebo dokonca online. Ak nemáte čas na šúpanie a krájanie vlastných banánov, potom ich môžete kedykoľvek získať na farmárskom trhu. Zvyčajne sú lacnejšie ako nákup mrazených banánov.

Niektoré banány môžete tiež pred šúpaním zmraziť. Potom, keď ho chcete zjesť neskôr, stačí banány rozmraziť a budú hotové! Takto ušetríte aj peniaze!

Ak radšej nepoužívate čerstvé banány, stále si môžete vychutnať domáci recept na banánový chlieb s použitím mrazených banánov. Stačí ich najskôr rozmraziť a vložiť do misky s teplou vodou, kým nezmäknú. Môžete tiež pridať 1/2 šálky mlieka na zjemnenie banánov.

Ďalšou možnosťou je použiť konzervované sladené kondenzované mlieko namiesto bežného mlieka. Môžete si ho kúpiť vo väčšine obchodov s potravinami. Rád udržujem svoje jedlo čo najzdravšie, takže sa vyhýbam spracovaným potravinám, kedykoľvek je to možné. Niekedy však potrebujem niečo o niečo jednoduchšie ako varenie alebo pečenie a sú chvíle, keď je k dispozícii všetko konzervované sladené kondenzované mlieko!

Niektorí ľudia sa ma pýtali, aký chlieb mám použiť. Na tento recept som vždy používal bežné biele pečivo zakúpené v obchode, pretože má jemnejšiu textúru a je menej drobivé. Nie som si istý, ako by to dopadlo s celozrnným, ražným alebo iným druhom chleba. Mohli by ste to vyskúšať, ak by ste chceli a videli, čo sa stane. Ak sa vám páči, potom skvelé! Ak nie, potom nabudúce vyberte iný druh chleba.

Tento chlieb vyrábam toľko rokov, že si ho neviem predstaviť inak, ale som si istý, že existuje veľa spôsobov, ako môžete s týmto lahodným banánovým bochníkom experimentovať. Napríklad: pridajte nakrájané orechy, čokoládové lupienky alebo dokonca hrozienka, ak chcete. Môžete dokonca pridať nejaké granule instantnej kávy alebo instantnú čajovú zmes (len to nepreháňajte). Ak si ku káve dáte niečo sladké, urobíte si z toho skvelé raňajky alebo popoludňajšie občerstvenie.

Je vlastne úžasné, že niečo také jednoduché môže chutiť tak dobre! Ak radi konzumujete zdravé jedlá, mali by ste vyskúšať recept na zeleninovú polievku mojej mamy. Je v ňom veľa zeleniny a chutí vynikajúco!

Zloženie

  • 3 zrelé banány (mali by byť tmavej farby, ak majú na pokožke čierne škvrny, potom je to ešte lepšie)
  • 1 1/2 šálky viacúčelovej bielej múky
  • 1/2 šálky baleného tmavohnedého cukru
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky Soľ, voliteľne a podľa chuti
  • 1 šálka plnotučného mlieka (alebo podľa potreby)
  • 3 lyžice nesoleného masla (rozdelené na 2 lyžice a 1 polievkovú lyžičku)
  • 1/2 šálky pekanových orechov, voliteľné

Inštrukcie

Predhrejte rúru na 350 stupňov F. (180 stupňov C.) Ľahko vymastite formu na bochníky s rozmermi 9×5 palcov. POZNÁMKA: Ak máte tmavý kovový bochník 9×5 palcov, môžete ho namiesto toho použiť. Vytvorí rovnomernejšiu farbu.

Roztlačte banány do veľkej misy. Pridajte 1 1/2 hrnčeka múky, hnedý cukor, 3 ČL prášku do pečiva a prípadne soľ. Miešajte, kým sa nezmieša. Ďalej nakrájajte 2 lyžice masla na suché ingrediencie. Podľa potreby primiešajte pekanové orechy.

Pridajte 1 šálku mlieka a miešajte, kým nebude zmiešaná. Cesto bude na hrubšej strane. Cesto rozotrieme do formy na bochník.

Vložte 1 lyžicu masla do malého hrnca alebo panvice. Maslo zohrievajte, až kým sa neroztopí a potom nezhnedne, to dá vrchnej časti bochníka peknú kôrku. Maslo polejeme vrchom cestíčka a podľa potreby ho lyžicou potrieme vrchom cesta.

Vložíme do rúry a pečieme asi 45 minút až hodinu. Chlieb je hotový, keď špáradlo vložené do stredu vyjde čisté.

Chlieb nechajte na panvici asi 15 minút vychladnúť a potom ho vyklopte na mriežku, aby ste dochladli.

Nakrájajte a podávajte.

Poznámky:

Banány sa líšia veľkosťou, takže ak sa vám zdá, že váš hotový chlieb je trochu nedopečený, vložte ho späť do rúry na 5 až 10 minút. Dodatočné teplo ju dokončí.

Chlieb si môžete pripraviť noc predtým, ako ho budete potrebovať, a uložiť ho v chladničke. Nechajte ho zohriať na izbovú teplotu a potom ho pečte ďalších 5 až 10 minút, keď ste pripravení na podávanie.
Návrat z banánového chleba do občerstvenia.