ako na to?

Ako rolovať sushi?

Prvým krokom pri príprave sushi je príprava rýb. Najbežnejším spôsobom prípravy surových rýb je použitie noža alebo reznej dosky. Existujú však aj iné spôsoby prípravy, ktoré nezahŕňajú ostré predmety. Môžete napríklad použiť ruky a paličky. Môžete tiež použiť bambusový špíz alebo dokonca kúsok šnúrky.

Existuje veľa rôznych spôsobov prípravy surových rýb. Niektoré metódy vyžadujú menšie úsilie ako iné, ale výsledkom všetkých bude lepšie chutenie sushi. Existuje niekoľko druhov surových rýb, ktoré si možno budete chcieť pripraviť pred ich konzumáciou. Patria sem tuniak, losos, makrela, krevety a lastúry (čo sa niekedy nazýva sashimi).

Tuniak

Surový tuniak je jednou z najjednoduchších rýb na prípravu. Jednoducho odrežte hlavu a vyberte jej žiabre. Potom ho vložte do misky s vodou a nechajte ho 30 minút máčať. Po napustení vodu z misky vypustite a dobre opláchnite studenou vodou. Znova opláchnite, kým v miske nezostane prebytočná tekutina.

Losos

Väčšina druhov surových rýb sa dá pripraviť na mokro alebo na sucho. Mokrá príprava spočíva v tom, že surovú rybu namočíte do vody s trochou soli, cukru alebo octu. Suchá príprava naproti tomu nezahŕňa žiadne druhy tekutín. Losos by mal byť vždy pripravený na sucho.

Dosky na krájanie sú bežným nástrojom používaným pri krájaní a krájaní potravín. Existujú však aj ďalšie nástroje, ktoré sa dajú použiť aj pri príprave surových rýb. Napríklad namiesto rezacej dosky môžete použiť list staniolu. Ak chcete reznú dosku aj tak použiť, uistite sa, že je ohybná, aby sa po použití ľahšie čistila.

Predtým, ako ryby nakrájate, je najlepšie ich najskôr zmraziť. V opačnom prípade môže losos veľmi rýchlo začať hniť a nepríjemne zapáchať. Po zmrazení položte nôž blízko hlavy ryby. Rezným pohybom pílite od hlavy k chvostu ryby. Možno budete musieť prepnúť ruky, aby ste mohli preťať niektoré časti.

Krájacie dosky sú veľmi dôležitým nástrojom pri varení. Používajú sa na prípravu a krájanie rôznych druhov jedál. Okrem toho sú tiež dôležité pri udržiavaní čistej kuchyne. Existuje mnoho rôznych druhov rezacích dosiek, ako sú flexibilné, tuhé, drevené, plastové atď. Niektoré typy rezacích dosiek sa ľahšie čistia ako iné. Je dôležité, aby ste rezaciu dosku udržiavali čistú, aby ste zabránili množeniu baktérií, ktoré môžu byť zdraviu škodlivé.

Existuje veľa rôznych druhov rýb, ktoré sa dajú konzumovať surové. Jedným z najbežnejších druhov je losos. Existuje mnoho krokov, ktoré je potrebné dodržiavať pri príprave a krájaní surových rýb, ako je losos.

Najprv si povieme, aké nástroje treba pri varení použiť. Pravdepodobne už väčšinu z týchto nástrojov vo svojej kuchyni máte. Na rezanie a krájanie urobí dobrý nôž dobre. Budete tiež potrebovať reznú dosku, niečo, do čoho ryby namočíte (napríklad vodu alebo ocot) a odkvapkávač.

Pred dotykom niektorej zo surových rýb si dôkladne umyte ruky teplou vodou a trochou mydla. Buďte zvlášť opatrní, keď sa lososa dotknete po tom, čo bol zmrazený a nezmrazený.

Ako nakrájať rybie filé

Losos je bežná ryba, ktorú je možné konzumovať varenú alebo surovú. Má pevnú textúru a ružovo-oranžovú farbu.

Krok 1: Zmrazeného lososa úplne rozmrazte tak, že ho necháte cez noc v chladničke alebo ponorený vo vode.

Krok 2: Po rozmrazení odstráňte čo najviac vlhkosti zabalením do čistej kuchynskej utierky a vytlačením čo najväčšej vlhkosti.

Krok 3: Pomocou veľmi ostrého noža odstráňte šupiny krájaním pozdĺž vrchnej časti ryby od hlavy po chvost. Potom pomocou lyžice zoškrabte čo najviac kože a šupín. Dajte pozor, aby ste počas tohto procesu nestratili žiadne mäso.

Krok 4: Teraz, keď sú vaše ryby pripravené, je čas ich nakrájať. Odtiaľto ho môžete nakrájať na plátky také hrubé alebo tenké, ako len chcete. Ak však chcete pripraviť sashimi, budete si musieť urobiť jemnejší strih. Za týmto účelom položte rybu na dosku na krájanie a krájajte ju od hlavy po chvost rovnomernými, odmeranými pohybmi.

Ako pripraviť ryby na sashimi

Sashimi je pochúťka, na ktorej si pochutí veľa ľudí po celom svete. Ak to urobíte správne, môžete si vychutnať bohatý zdroj bielkovín bez akýchkoľvek negatívnych účinkov, ktoré so sebou jedlo na varenie prináša. Aj keď sa to na začiatku môže zdať trochu zastrašujúce, príprava sashimi je pomerne ľahká, pokiaľ máte k dispozícii všetky správne nástroje.

Krok 1: Pri príprave rýb na sashimi začnite krájaním rýb presne cez stred. Môžete to urobiť tak, že špičku noža položíte na tanier a krájate priamo dole, kým čepeľ nedosiahne na dno ryby. Ďalej rybu otvorte ako knihu a odstráňte všetku krv, žily alebo kosti.

Krok 2: Ryby nakrájajte na tenké plátky. Môžete to urobiť tak, že nôž položíte na okraj plátku ryby a potom ho od seba odtlačíte. Nakoniec rovnomerným tlakom prerežte ryby plynulým pohybom.