ako na to?

Ako na zdravý šalát?

  • 1/2 šálky nakrájanej červenej papriky (asi 1 médium)
  • 3 lyžice nakrájanej žltej cibule (asi 2 malé)
  • 4 šálky nastrúhaného ľadového šalátu (alebo inej listovej zelenej zeleniny, ako je rímska rasca alebo špenát)

Ingrediencie na zálievku: 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja alebo rastlinné tuky (napríklad Earth Balance), rozdelené na 4 porcie. Môžete nahradiť maslom.

Smery:

Vo veľkej miske zmiešajte všetky prísady okrem dresingu. Dobre premiešajte, kým nie sú dôkladne spojené. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte. Ihneď podávajte alebo skladujte v chladničke až jeden týždeň.

Poznámky:

• Pokiaľ je to možné, používajte iba čerstvé, surové a ekologické produkty! Nepoužívajte konzervované výrobky, ako sú paradajky, uhorky atď., Ktoré sú často plnené konzervačnými látkami a sú zohrievané na vysoké teploty, čo vedie k chemickým zmenám, ktoré môžu spôsobiť ohniská otravy jedlom.

Ako si pripraviť recept na zdravý šalát: Pokyny

  1. Začnite nakrájaním všetkých prísad na kúsky a rozdelením na kôpky, podľa toho, či majú tvrdé alebo mäkké stredy (napríklad jablko, mrkva atď.), Potom do veľkej misy pridajte zeleninu.
  2. Potom šalátový dressing (recepty nasledujú) spolu prešľahajte v malej miske, potom do neho vhoďte vybranú zeleninu a ovocie, až kým dresing nie je dobre pokrytý, a všetko atraktívne naaranžujte na taniere.
  3. Ihneď podávajte a pochutnávajte si!

Zloženie:

  • 1/2 šálky majonézy (používam bio)
  • 1 čajová lyžička bieleho vínneho octu (použite jablkový ocot pre lepšiu chuť)
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy (fľaškové je v poriadku)
  • 2 – 3 polievkové lyžice jemne nakrájaného zeleného, ​​čierneho alebo bieleho hrozna (uistite sa, že vaše hrozno je veľmi čerstvé! V tomto recepte je tajomstvo vynikajúcej chuti)
  • 1 stredný strúčik cesnaku, drvený (voliteľné)
  • 1 čajová lyžička sušeného estragónu (najlepší je čerstvý, ale použite to, čo máte)
  • 1/2 šálky strúhanej mrkvy (bežná alebo „baby-cut“ funguje dobre)
  • 1 šálka nasekanej čerstvej petržlenovej vňate (zabalená, kvalitná, pokiaľ je to možné, organická)
  • Soľ a korenie podľa chuti

Smery:

Pridajte všetky ingrediencie do mixéra alebo kuchynského robota a postupujte dohladka. Uchovávajte v tesne uzavretej nádobe v chladničke. Spotrebujte do dvoch dní. Pripraví 1 1/2 šálky. Skvelé k ovocným alebo zeleninovým šalátom a k ďalším májovým receptom. Toto je vynikajúci recept na vaječný šalát.