ako na to?

Ako na pšeničný bobuľový šalát s hráškom, mrkvou a mandľami?

Zloženie:

  • 1 šálka hrachového hrachu (asi 1 libra) alebo iné biele fazule, ako sú fazule cannellini alebo fazuľa lima. Nemusia byť čerstvé; zmrazené bude fungovať tiež. Ak používate konzervovaný hrášok, pred pridaním do hrnca ho najskôr sceďte.
  • 2 šálky vody
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1 šálka nakrájanej mrkvy (asi 2 libry) alebo inej zeleniny, ktorá sa vám páči. Môžete použiť mrazenú zeleninu, ak je v sezóne. Mám radšej čerstvé, pretože je ľahšie ich neskôr olúpať. Ak používate mrazenú zeleninu, pred pridaním do hrnca ju úplne rozmrazte, aby sa pri varení nerozpálila.
  • 1 lyžica olivového oleja

Smery:

Pridajte hrášok do veľkej misy a podlejte studenou vodou. Necháme cez noc máčať. Dobre vypustite a opláchnite pod studenou tečúcou vodou, kým voda nevytečie. Umiestnite hrachový hrášok do cedníku nastaveného na umývadlo a nechajte odtekať najmenej 15 minút, nie však dlhšie ako hodinu. Nakrájajte mrkvu alebo akýkoľvek iný vegetarián na kúsky a pridajte do tej istej misky scedeného hrachového hrachu. (Ak používate mrazenú zeleninu, nakrájajte ju a pridajte ju v tomto okamihu, pretože je už uvarená.)

Medzitým dajte do malého hrnca vodu a 1/4 čajovej lyžičky soli a na prudkom ohni priveďte do varu. Akonáhle voda prudko vrie, pridajte scedený alebo rozmrazený hrášok. Môžete pridať hrášok v surovom stave, ale radšej ho povarím 2 minúty, len aby sa odstránil surový okraj. Akonáhle je hrášok vo vode, úplne stlmte oheň a nechajte hrášok 10 minút prikrytý dusiť. Počas tejto doby ich občas premiešajte.

Štrbinovou lyžicou naberajte z panvice 1/2 šálky tekutiny a odložte ju nabok. Hrášok scedíme v cedníku a prelejeme ho studenou vodou, kým nie je dostatočne chladný na to, aby zvládol. Hrášok jemne zatlačíme zadnou časťou lyžice, aby sa vyrovnal.

Hrášok a odloženú tekutinu, olej a zvyšnú 1/2 čajovej lyžičky soli spojíme v miske a dobre premiešame. Tesne pred podávaním pridajte mrkvu a znova ju premiešajte.

Hneď ako si pripravíte šalát z pšeničných bobúľ s hráškom, mrkvou a mandľami, podávajte ich čerstvý. Výborne sa hodí aj k syru feta alebo ricotta salata.

Recept na pšeničné bobule nie je pre každého, aby ste ho ocenili, musíte byť osobou zameranou na zdravie.

Ďalšie tipy na recepty na pšeničné bobule:
Šalát z pšeničných bobúľ môže byť hlavným chodom alebo prílohou. Ak je vaším cieľom schudnúť, použite to ako svoju stranu. Do tohto šalátu môžete pridať aj nejaké ďalšie prísady. Udržujte recept rovnaký, ale pridajte nejaké ďalšie osobné úpravy, vďaka ktorým bude tento recept váš vlastný.

Viac informácií o receptoch na pšeničné bobule:

Ako každý iný recept, aj tu je najlepší čerstvý. Chcete, aby bol hrášok čo najchrumkavejší. Ak používate mrazenú zeleninu, predtým, ako všetko spolu zmiešate, uistite sa, že je úplne rozmrazená.