ako na to?

Ako na ozajstné hranolky?

Prvýkrát som hranolky jedol u svojich starých rodičov, keď som bol malý. Môj starý otec práve zomrel a moja stará mama ma prevzala na svoje miesto, kde ich pre nás všetkých vyrobila. Boli takí dobrí! Dodnes si pamätám, ako chutili tie chrumkavé zlatohnedé zemiaky obalené v tenkej vrstve cesta a potom boli vyprážané, až kým neboli zlatohnedé a chrumkavé. Bolo to ako jesť dobrotu z neba.

Odvtedy túžim po hranolkách. A nebolo to len preto, že som vyrastal na juhu, kde (zatiaľ) nie sú reštaurácie s rýchlym občerstvením. Keď som sa presťahoval do New Yorku, tiež som sa ich nemohol nabažiť. Potom som sa jedného dňa pri nákupe u obchodníka Joe stretol s pohľadom upreným na ich obrovský výber hranoliek a rozhodol som sa kúpiť si všetko, čo je v dohľade. Kúpil som si z nich niekoľko vriec a nikdy som sa neobzrel.

Odvtedy som vždy chcel znovu vytvoriť najlepšiu časť týchto lahodných zemiakových lupienkov … ale lepšie! Takže tu nič nejde!

Ako si pripraviť francúzske zemiaky doma: recept

Budete potrebovať:

  • –1 libra čerstvých alebo mrazených červenohnedých zemiakov (asi 4 stredne veľké) – Olúpte a nakrájajte na kocky 1/2 palca.
  • –1 šálka vody
  • -1/2 lyžičky Soľ
  • -3/4 lyžičky bieleho octu
  • Kuchynský olej (slnečnicový, kukuričný, repkový, arašidový alebo svetlicový olej)

Ako na to?

Na kocky nakrájané zemiaky podlejeme vo veľkom hrnci vodou. Do vody pridáme soľ a ocot a privedieme k varu. Zemiaky varte asi 8 minút, kým nie sú takmer jemné, ale stále trochu pevné. Vypustite vodu a na veľkú panvicu pridajte olej na varenie (asi 1/2 ″ vysoký). Olej zohrejte na miernom ohni, kým po vložení do panvice neprestane kvapkať voda. Pridajte zemiaky a povarte ich, občas ich potraste, aby rovnomerne zhnedli. Varíme, kým zemiaky nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Ak máte radšej mäkšie hranolky, počas varenia znížte teplotu na minimum.

Poznámka: Môžete nahradiť rovnaké diely sladkých zemiakov a bielych zemiakov, aby ste získali príjemnú vôňu.

Výťažok: 4 porcie

Váš najlepší recept s hranolkami:

Existuje toľko skvelých receptov, ktoré používajú hranolky ako prílohu. Od tradičných poutín po lahodné ryby a hranolky, existuje nekonečné množstvo možností, ako pripraviť vynikajúce jedlá pomocou tejto chutnej pochúťky. Nie je tu však nič podobné ako stará dobrá americká klasika s hranolkami, hamburgermi a sódou.

Toto je vaša šanca podeliť sa o svoj recept s hranolkami ako hlavnou súčasťou tohto jedla. Či už sú to hranolky samotné alebo spárované s niečím iným, na tomto mieste sa môžete podeliť o svoj recept.

Teraz zadajte svoj obľúbený recept na francúzske jedlá! (Vyberte si svoj recept)

Existuje toľko skvelých hranolčekov, ktoré môžete vyskúšať. Od tohto rýchleho občerstvenia sa nemôžete pokaziť, od miest rýchleho občerstvenia až po malé mamičky a popové večere. Vyskúšajte niekoľko rôznych receptov z tohto zoznamu a uvidíte, ktoré vám chutia najviac. Alebo možno máte vlastnú, ktorú by ste chceli zdieľať so všetkými.