ako na to?

Ako na najlepšie kuracie sendvič?

1 lb vykostených kuracích stehien bez kože (alebo celých kurčiat)

2 lyžice olivového oleja alebo iného neutrálneho rastlinného oleja na hlboké vyprážanie kuracích stehien. Ak používate maslo, použite ho namiesto oleja. Za 2 lyžice oleja môžete nahradiť 1/4 šálky rozpusteného ghí.

Najlepšie výsledky dosiahnete, ak budete kurča smažiť po dávkach, až kým nebude uvarené, ale nerozpadne sa.

Ak nemáte čas na vyprážanie kurčiat, vložte ich aspoň do veľkej panvice s dostatkom vody, aby ste ich zakryli o centimeter. Kurča nechajte variť na strednom ohni, kým nebude uvarené, a dovnútra už nie je ružové. Vypustite z panvice všetku prebytočnú vodu. Potom nakrájajte na kúsky a ihneď podávajte!

Predhrejte rúru na 350 stupňov F. Dva plechy vyložte papierom na pečenie. Obe strany každého kuracieho stehna ochutíme soľou a korením. Na veľkej nepriľnavej panvici zohrejte 1 lyžicu oleja na vysokom ohni, kým nie je horúci, ale nefajčíte. Pridajte kuracie stehná a nechajte ich z jednej strany prepiecť iba 3 minúty z jednej strany alebo do zlatista po celej ploche.

Toto je prvá vrstva plechu na pečenie. Z panvice vypustite okrem 2 polievkových lyžíc tuku. Vložte kuracie stehná do veľkej misy a odložte nabok. Pridajte 1 lyžicu oleja na tú istú panvicu a povarte 1 strúčik cesnaku mletého a 1/2 šálky najemno nakrájanej červenej papriky (asi 1 malá paprika) na strednom ohni asi 1 minútu alebo kým nezmäknú. Pridajte 1 šálku svojej obľúbenej omáčky na grilovanie a vyhradené kuracie stehná. Dusíme na stredne malom plameni asi 5 minút alebo kým sa kuracie mäso nezohreje.

Medzitým v malej miske zmiešajte 1/2 šálky najemno nakrájaného sušeného zeleného hrozna, 1 lyžicu jablčného octu, 1 lyžicu medu alebo nektáru agáve a ¼ lyžičky soli. Ochutnajte kuraciu zmes a ešte 2 minúty povarte. Pomocou štrbinovej lyžice vypustite prebytočnú tekutinu a kuracie stehná popučte omáčkou. Uistite sa, že ste natreli obe strany kuracieho mäsa. Na pripravený plech dajte kuraciu zmes a rozložte ju na tenkú vrstvu. Vložíme do rúry a varíme asi 10 minút alebo kým nebudú okraje ostré.

Môžete tiež vložiť všetky vyprážané kuracie stehná do veľkej nádoby, podliať ich omáčkou a vložiť do chladničky, kým nebudete pripravení na podávanie. Na večierku stačí kuracie mäso a omáčku vložiť do veľkej zapekacej misy a uvariť podľa pokynov nižšie.

Pre sendviče:

12 hamburgerových buchiet

Nakrájaný syr čedar alebo paprika, ak je to žiaduce

Spojte 2 šálky postrúhaného šalátu a 1 na kocky nakrájané avokádo v miske. Na spodnú polovicu žemle položte asi 1 šálku kuracieho mäsa, na vrchole dochuťte chuťou zeleného hrozna a časťou avokádovej zmesi. Pridajte hornú polovicu žemle a ak chcete, položte na sendvič niekoľko plátkov syra. Ak chcete ľaliu trochu pozlátiť, môžete vonkajšiu stranu žemle grilovať namiesto toho, aby ste ju vložili do obalu na hamburgerovú žemľu.

Pripravil som bežný kurací sendvič aj gurmánsku verziu kuracieho sendviča tak, že som pripravil majonézu z pestu. Spojte 1 šálku majonézy, 2 lyžice bazalkového pesta (k dispozícii v chladenej časti obchodu s potravinami, kde sa nachádzajú chladené omáčky na cestoviny) a 1 lyžicu čerstvej citrónovej šťavy do misky. Miešajte, aby sa to spojilo, potom dochuťte soľou a korením. Na každú hornú polovicu žemlí natrieme asi 1 lyžicu majonézy pesto. Pripraví 12 sendvičov.

Juhozápadné ťahané kuracie posúvače:

Postupujte podľa vyššie uvedeného receptu v kroku 3 a namiesto červenej papriky nahraďte 2 naočkované a na kocky nakrájané zelené papriky. Spojte 1 (4-unce) plechovky nasekaného zeleného čili, 1 šálku mrazenej kukurice, 1/3 šálky nasekaného koriandra, 2 čajové lyžičky olivového oleja, 1 lyžicu limetkovej šťavy, 1 čajovú lyžičku mletého kmínu, 1/2 čajovej lyžičky soli a 1/4 čajovej lyžičky.

Korenie vo veľkej mise. Pridajte kuracie mäso a popučte ho. Lyžičkou pridajte kuraciu zmes na spodnú polovicu veľkých posúvacích závitkov alebo závitkov na večeru. Na každú z horných polovíc žemle natrieme asi 1 lyžicu majonézy pesto, položíme na posúvače a podávame. Robí 12 jazdcov.
Tento recept je prevzatý z časopisu Quick & Easy Cooking.
zverejnil blog Three Men and a Baby BBQ o 15:15