ako na to?

Ako na medovo-pistáciové pečené hrušky

Pečené hrušky sú jedným z najobľúbenejších dezertov v stredomorských krajinách. Spravidla sa podávajú s ovocím alebo orechmi. Ich pečenie si vyžaduje dlhý čas a veľa trpezlivosti. Niektoré recepty požadujú ich pečenie v špeciálnej rúre, ale nie je ľahké ho správne fungovať, pretože neexistuje spôsob, ako regulovať teplotu. A potom musia pred podávaním vychladnúť! Preto si musíte počkať do poslednej minúty a podávať ich studené.

Hlavné ingrediencie používané pri pečení hrušiek sú mandle, pistácie, cukor, vajcia a maslo. Namiesto jabĺk môžete použiť iné ovocie, ako sú čerešne alebo broskyne. Ak chcete do dezertu pridať nejaké korenie, môžete pridať škoricu alebo muškátový prášok.

Pri príprave týchto lahodných pochúťok skutočne nepotrebujete žiadne luxusné vybavenie. Potrebujete iba veľký hrniec a panvicu. Ak však hľadáte niečo špeciálne, môžete vyskúšať kuchynský robot.

Ak ste nikdy predtým neskúšali pečenie hrušiek, som si istý, že sa vám budú páčiť! Existuje veľa rôznych druhov receptov: od sladkých cez slané až po pikantné. Môžete ich dokonca pripraviť vopred, aby boli pripravené, kedykoľvek budete mať chuť ich zjesť. Je to ako mať svojho osobného kuchára!

V tomto recepte som použil med na dochutenie hrušiek. Namiesto medu môžete tiež použiť javorový sirup, agávový alebo hnedý cukor, ak chcete. Na orechy môžete použiť pekanové orechy, mandle alebo pistácie. Môžete tiež vynechať oriešky a len si tak vychutnať hrušky samy!

Zloženie: Budete potrebovať: 5 hrušiek, 1 šálku pistácií, 2 lyžice masla, 3 lyžice medu, 1 lyžičku škorice a štipku soli.

Predhrejte si rúru na 350 ° C. V hrnci si rozpustíme maslo a vmiešame doň med, pistácie, soľ a škoricu. Suroviny spolu premiešajte a potom vložte hrušky dovnútra hrnca.

Lyžičkou zatlačte pistácie dole do hrnca tak, aby obklopovali a zakryli hrušky. Hrniec vložíme do rúry a necháme 30 minút povariť. Po dokončení varenia skontrolujte, či sú hrušky mäkké. Ak nie, vložte ich späť do rúry na ďalších asi 10 minút.

Hrušky vyberte z hrnca a poukladajte ich na servírovaciu misku. Navrch dáme obyčajnú šľahačku a nasekané pistácie.