ako na to?

Ako na kuracie sendvič?

Kuracie mäso kura je druh hydiny, ktorá sa pečie nad otvoreným ohňom. Spravidla sa varí vo veľkých kovových panviciach alebo v liatinových hrncoch. Existuje veľa rôznych druhov kuracích kurčiat, ale všetky majú jednu spoločnú vlastnosť: varia sa rýchlo a rovnomerne s malým odpadom. Môžu siahať od malých vtákov ako morky až po obrovské vtáky ako kačice. Niektorí dokonca prichádzajú s kosťami!

Ako variť kuracie mäso doma na grile?

Existuje niekoľko spôsobov, ako si doma pripraviť kuracie kura. Môžete si kúpiť hotové grilované kurča alebo si vyrobiť vlastné. Varenie domáceho kuracieho kura je veľmi jednoduché. Postupujte podľa týchto tipov, aby ste z toho vyťažili čo najviac.

1) Kúpte si kuracie mäso z obchodu

Predvarené kura na grile si môžete kúpiť v obchode s potravinami. Tieto kurčatá sú zvyčajne tvorené vrstvami mäsa, kože a peria. Ak si chcete kúpiť čerstvé grilované kuracie mäso, musíte si ho pred varením najskôr pripraviť sami. Podľa tohto sprievodcu môžete vedieť, ako pripraviť kuracie mäso na rošte, ale postup je trochu odlišný.

2) Začnite nakrájaním kuracieho mäsa na malé kúsky

Na začiatok je potrebné nakrájať celé kurča na menšie kúsky. Ak s tým potrebujete pomôcť, jednoducho požiadajte o pomoc niekoho v sekcii mäsa vo vašom obchode s potravinami. Niektoré obchody majú aj zamestnancov, ktorí sú špeciálne vyškolení na krájanie a prípravu jedál.

3) Varte kurča na vysokej teplote

Ďalej musíte zapnúť kachle a nastaviť ich na vysoký oheň. Akonáhle je dostatočne horúci, pridajte do panvice trochu oleja na varenie. Odporúčame pridať veľké množstvo oleja. To zaručuje rovnomerné varenie vášho kurčaťa.

4) Pridajte kuracie mäso

Po rozohriatí oleja opatrne pridajte svoje kuracie mäso do panvice. Najlepšie je panvicu príliš nenapĺňať, pretože by to mohlo spôsobiť únik oleja. Ak sa tak stane, môže vás to popáliť a zanechať vo vašej kuchyni neporiadok.

5) Otočte a premiešajte každých pár minút

Kurča by ste mali každých pár minút obracať a miešať, aby sa zabezpečilo, že bude uvarené rovnomerne. Tento proces by mal trvať iba asi 10 minút. To, že je vaše kurča pripravené, zistíte, keď začne hnednúť a bude zvonka chrumkavé.

6) Vypnite teplo a pridajte korenie

Akonáhle je kura hotové, vypnite oheň. Potom do panvice pridajte akékoľvek korenie alebo bylinky, ktoré chcete. Môžete tiež pridať inú zeleninu, aby ste pridali chuť a viac výživy. Vybranú zeleninu vám odporúčame jemne nakrájať, až kým ju nepridáte na panvicu. Tento proces by mal trvať iba pár minút.

7) Počkajte, kým sa kurča usadí

Po pridaní zeleniny a korenia nechajte panvicu niekoľko minút sedieť na sporáku. To umožňuje kuraciemu mäsu usadiť sa a absorbovať rôzne chute zeleniny a korenia. Dajte pozor, aby ste jedlo počas miešania nemiešali alebo s ním príliš nepohybovali. Mohlo by to spôsobiť nerovnomerné uvarenie jedla.

8) Užite si jedlo!

Gratulujeme, že ste sa dostali až sem! Teraz vám zostáva už len vychutnať si vynikajúce jedlo z kuracieho mäsa. Môžete kuracie mäso jesť buď samotné, alebo z neho urobiť plnohodnotné jedlo pridaním zeleniny, ryže a ďalších! Ak sa chcete dozvedieť viac o príprave ďalších druhov jedál, navštívte našu hlavnú stránku Recepty jedla.

Varenie na grile je skvelý spôsob, ako pripraviť kuracie mäso bez toho, aby ste ho vysušili. Pamätajte, že jedlo varte iba veľmi dlho na vysokej teplote a panvicu nepreplňujte. Šťastné varenie!