ako na to?

Ako na kuracie rezancovu polievku?

Kuracia rezancová polievka je populárne jedlo pripravené z kuracích kostí alebo iného mäsa. Môžete si ho vyrobiť doma alebo kúpiť v supermarkete. Existuje veľa rôznych druhov kuracieho vývaru, ale všetky majú jednu spoločnú vlastnosť: obsahujú kostný vývar. Je to hustá tekutina, ktorá obsahuje dreň a ďalšie živiny, ktoré udržujú vaše telo zdravé.

Ako si pripraviť recept na domácu kuraciu rezancovú polievku?

Príprava domácej kuracej rezancovej polievky je jednoduchá, ak budete postupovať podľa správnych pokynov. Ak si chcete vyskúšať vyrobiť svojpomocne, tu je niekoľko tipov pre vás:

1) Používajte čerstvé kuracie kosti (nie konzervované). Čerstvo ulovené vtáky nepotrebujú toľko času v chladničke. Sú sviežejšie ako tie, ktoré tam sedia od minulého týždňa!

2) Varte kuracie kosti, kým nie sú mäkké a želatínové. Nenechajte ich príliš tvrdo; len ich uvarte, kým nebudú jemné. Budete vedieť, kedy je to hotové, pretože kuracie kosti sa rozpadnú na malé kúsky, čo znamená, že ich chuť bola uvoľnená. Po uvarení uložte kosti do zakrytej nádoby, aby sa pred podávaním nepokazili.

3) Existujú dve hlavné variácie kuracej rezancovej polievky. Môžete zvoliť tradičný prístup a jednoducho použiť kuracie mäso. Alebo sa môžete poriadne vyblázniť a do svojho vývaru pridať ľubovoľné prísady (kapusta, jarné ovocie, fazuľa garbanzo … čokoľvek).

4) Pred podávaním pridáme na vrch vaječné rezance a ozdobíme ich petržlenovou vňaťou.

Aké sú rôzne druhy kuracieho vývaru?

Existuje niekoľko rôznych druhov kuracieho vývaru:

1) Tradičný vývar z kostí môžete pripraviť pomocou celých kurčiat (alebo ich častí, ako sú chrbát alebo krídla). Hneď ako sú kosti uvarené, vyberte ich a pevnú hmotu preceďte. Ostal lahodný kurací vývar!

2) „Rýchly“ vývar môžete pripraviť aj pomocou kuracích chrbtov alebo krídel kúpených v obchode. Mali by sa vložiť do studenej vody (dostatočné na zakrytie kostí) a nechať vrieť asi hodinu. Potom vypnite oheň a nechajte vychladnúť. Napnite kosti a ste pripravení vyraziť!