ako na to?

Ako na kuracie mäso Chipotle Mojo?

Kuracie mäso na Chipotle Mojo je jedným z najobľúbenejších jedál v Chipotle. Existuje mnoho rôznych spôsobov prípravy, ale všetky majú svoju osobitnú príchuť. Možno si myslíte, že kuracie mäso v Chipotle je najlepšie ako s ryžou alebo tortillami, ale existuje aj iný spôsob! Je tu skvelá marináda vyrobená od nuly, vďaka ktorej bude vaše obľúbené kuracie mäso chutiť ešte lepšie ako obvykle.

Tajná prísada sa volá „goja“ (vyslovuje sa gow-ah), čo v španielčine znamená marináda. Je to v podstate zmes korenia a bylín, ktoré dodávajú mäsu charakteristickú chuť. Väčšina ľudí nemá rada chuť goje, a preto radšej používajú obyčajnú omáčku na grilovanie. Ale ak chcete, aby vaše obľúbené kurča chutilo mimoriadne chutne, musíte doň pridať nejaké goja.

Goju si môžete kúpiť v potravinách, ale pravdepodobne ju nikdy neskúsite, pretože sa zvyčajne predáva v malých fľašiach. Ak máte šťastie, že žijete v blízkosti mexického trhu, kde sa predávajú čerstvé suroviny, možno nejaké nájdete. V opačnom prípade si ho budete musieť vyrobiť sami.

Takto si pripravíte túto vynikajúcu pochúťku:

  1. Choďte na najbližší mexický trh a kúpte si chipotle papriky v omáčke adobo, čo sú v podstate údené papričky jalapeno, ktoré sa varili v omáčke. Presné množstvo tejto prísady, ktoré budete potrebovať, sa bude líšiť v závislosti od toho, koľko kuracieho mäsa plánujete zjesť, takže si stačí kúpiť plechovku bežnej veľkosti a zvyšok si nechať na neskôr. 2. Kúpte si tiež nejaké čierne korenie, strúčiky cesnaku, sušené oregano, papriku a soľ. To sú ingrediencie, vďaka ktorým má chipotle goya tak dobrú chuť! Ak tieto prísady nenájdete v miestnom obchode s potravinami, skúste ísť do špecializovaného obchodu, ktorý predáva mexické prísady.
  2. Vezmite všetky svoje ingrediencie a vložte ich do mixéra. Ak nemáte mixér, zaobstarajte si ho v obchode so šetrnosťou; stáli necelých dvadsať dolárov! 4. Akonáhle prídete domov, miešajte ingrediencie asi minútu alebo kým sa z nich nestane jemná pasta. 5. Vyberte veľké vrecko Ziploc a vložte marinádu dovnútra. Môžete tiež naplniť menšie vrecká, ak ich plánujete použiť na viac ako jedno jedlo.
  3. Ďalším krokom je ísť si kúpiť nejaké kuracie kúsky (nohy, stehná, krídla atď.) A namočiť ich do marinády najmenej na tri hodiny. Môžete ho tam nechať aj cez noc, alebo ak chcete, aj dlhšie.

To je všetko! Akonáhle vaše kurča vyjde z marinády, ste pripravení ho hodiť na grilovanie a začať s chowingom! Čím dlhšie kurča v marináde vydrží, tým je pikantnejšie. Takže ak máte radi pikantné jedlo, nechajte ho tam niekoľko dní!

Použitím tohto receptu bude vaša kurča určite chutiť vynikajúco, ale skutočným tajomstvom je chipotles v omáčke adobo, ktoré mu dodáva ešte trochu elánu. Takže ak budete mať niekedy šancu, kúpte si malú konzervu týchto paprík a pridajte ich do receptu na ešte väčšiu príchuť!